Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jednaaa

otyłość a ciąża

Polecane posty

Gość taka jednaaa

Mam pytanie do kobiet mocno otyłych, które są w ciąż lub urodziły dziecko. Czy dużo przytyłyście w czasie ciąży? Czy ciąża i poród przebiegały prawidłowo? Ja co prawda mam już 1 dziecko ale planuję drugie. W chwili obecnej ważę 86 kg przy 152 cm wzrostu i strasznie się boję, że wciąży jeszcze bardziej przytyję i będzie to miało wpływ na zdrowie moje i dziecka.

Gość czym ty sie martwisz
przy takiej wadze jaką masz te kilka-kilkanaście kg i tak nie zrobi róznicy.:P

wiesz co nie wiem a czy nie warto by było się poodchudzać troszkę jekieś 10 kg min i wtedy sie zacząć starać?? ja mam 170 cm wzrostu a jak w ciąże zaszłam wazyłam 72 kg, za 3 tyg rodzę i przytyłam prawie 20 kg, wiem że to za dużo no ale trudno zadbam o siebie jak bedzie po wszystkim, dobrze się czuję i nie mam żadnych dolegliwości więc spoko, plecy mnie nie bolą nie wygladam na te 90 kg, ale ty wyobraż sobie siebie plus 20 kg? i pomysl czy kręgosłup da rade to podnieść

Gość taka jednaaa
Do Wiszka... ja się staram schudnąć ale nie wychodzi mi to. Nie wiem co się dzieje. Na dniach wybieram sie do dietetyczki. Jak zaszłam w pierwszą ciążę to również szczupła nie byłam ale ważyłam 68 kg a w dzień porodu 86 kg. W ciągu 1,5 roku wróciłam do wagi sprzed ciąży ale od ubiegłego roku znowu wróciłam do tych nieszczęsnych 86 kg mimo iż naprawdę dużo nie jem i teraz nie umiem schudnąć :(

Gość derty
robiłaś badania tarczycy?może to choroba i stad otyłość

Gość ooo mój boże....
86 kg i 152 wzrostu?? Ty chyba nie chodzisz tylko sie toczysz. Dobrze ktos napisal -kilka kg w ciąży nie zrobi juz różnicy

Gość Anitka8080
ja w pierwszą ciąże zaszłam ważąc 82 kg przy wzroście 170 i przytyłam 11 kg, szybko straciłam lecz niestety po terapii hormonalnej przytyłam w ciągu 4 lat do 94 kg i tyle ważyłam zachodząc w drugą ciążę przytyłam tylko 7 kg a tydzień po porodzie ważyłam już 3 kilo mniej niż przed ciążą i w czasie karmienia piersią(2 miesiące) schudłam jeszcze jakieś 3 -4 kilogramy czyli w sumie 2 miesiące po porodzie ważyłam jakieś 3-7 kilo mniej niż przed ciążą.