Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gościuwa

Ja nie wiem jak to sie robi

Polecane posty

Gość Gościuwa

Mam w zamrazarce platy rybne z pangi ktore chcialabym jutro na obiad zrobic i teraz sie juz problem zaczyna... czy mam je rozmrozic zanim je usmaze czy nie? Czy mam je doprawic sola i pieprzem i obtoczyc w mace, czy jak? Nie mam pojecia o potrawach z ryb....POMOCY111

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gościuwa
czyli nici jutro z obiadu... :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja zawsze
rozmrażam, sole otaczam w mące i na patelnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jaaaaaaaaaaaaak
filety rybne smażę nie do końca rozmrożone solę, pieprzę, obtaczam w jajku i mące i to wszystko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Traveler
A ja bym ugotował na parze, przynajmniej nie skończy się zdzieraniem wodnistej papki z patelni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eiveee
rozmrażam zawsze solę i pieprzę potem w jajku, na końcu w mące obtaczam i na patelnię

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a ja bez mąki rozmrażam, wyciskam z wody, przyprawiam i na oliwę na patelnię

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gościuwa
Jejku, dzieki, czyli trzeba rozmrozic....nie wiem dlaczego mi sie wydawalo, ze takie zamrozone na patelnie sie wrzuca :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gościuwa
Czyli bez jajka i maki tez sie da... a jak przyprawiacie? Tylko sol i pieprz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
są specjalne mieszanki do ryb, albo używam jakie mi sie nawiną, do grila, do kurczaka, wszystko jedno i tak 80% tych przypraw gotowych to sól :) albo sypę rozmaryn np i sół i pieprz albo sól, pieprz i paprykę no, za każdym razem co innego sypię i jest ok a nei panieruję, bo jak wcześniej ktoś napisał , i tak ta panierka odłazi i syf sie tylko robi, a tak mam rybkę w czystej postaci

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kawka po poludniu
Rozmarazam obtaczam jak kotlety czyli jajko i bulka. Jak sie zozmrazaja to posypuje wegetta i poniej nie sole i nie pieprze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość widia
zdecydowanie rozmrozić,odcisnąć wodę i dokładnie wysuszyć np.ręcznikiem papierowym a potem na co tylko masz chęć,Ja lubie taką duszoną z mnóstwem koperku w śmietanie albo tradycyjnie usmażoną czy w panierce czy bez.Pamiętaj o cytrynie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gościuwa
Ok, dzieki :) a ta cytryna to kiedy? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość co to jeeeest
a ja biore z zamrazarki, plucze pod woda, sole, tocze w jajku i mace, i bulce i siut na patelnie :) czyli bez rozmrazania :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nigdy nie rozmrażam , bo sie rozwalą na patelni. Przyprawiam pieprzem , solą lub ewentualnie \"Kucharkiem\" zamiast soli. Obtaczam w mące , jajku i tartej bułce. Smażę w głębokim oleju. Polecam , smacznego. Aha , można też skropić sokiem z cytryny przed przyprawieniem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gościuwa
czyli zdania sa podzielone, jedni mowia, zeby rozmrazac bo sie rozwala a inni, ze nie rozmrazac bo sie rozwala ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość panga jest bardzo niezdrowa
w ogóle jej nie jedz. Wyrzuć. Lepiej zjedz śledzia lub makrelę, o niebo lepiej na tym wyjdziesz. Pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
TEz nie polecam pangi ,chociaz nie rozwala sie na patelni .Ostatnio tylko dorsza kupuje,drogi ale nie ma nic w nim wody po rozmrozeniu .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jacobs
Panga ładnie wygląda,ale poczytaj w necie skąd jest i jaki to syf.filety rozmrażam,osuszam ,skrapiam cytryną ,solę pieprzę ,potem mąka .jajko i bułka.Polecam filety przekładac w naczyniu zaroodpornym suszonymi pomidorami i skropić oliwą z tych pomidorow.,nic więcej i na poł godziny do piekarnika.Do tego surowka z kapusty i młode ziemniaki z koperkiem.Najlepsze są filety z dorsza,tilapi .Pandze mowimy zdecydowane NIE

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×