Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasia137

Zez pojawiający się przy zmęczeniu oczu!

Polecane posty

Witajcie czy ktoś z Was ma podobny problem? Opiszę w skrócie swoja historię.Od małego miałam zeza akomodacyjnego wynikającego z nadwzroczności.Nosiłam okulary , które zakrywały tego zeza, lecz niestety nie zawsze, ujawniał się on przy zmęczeniu oczu, przy ostrych światłach w supermarkatach, po alkoholu, przy wieczornym świetle. W wieku 21 lat czyli 2 lata temu zdecydowałam sie na zabieg laserem, myślałam , że to całkowicie zlikwiduje tego zeza, zabieg pomógł bo chodzę bez okularów i zeza nie widać, pozostala mi mała wada resztkowa po zabiegu oko prawe 1,0 oko lewe 0,75, wcześniej mialam 3,75 i 2,75, tylko , że oko znowu mi przy zmęczeniu ucieka pomimo tego, że noszę soczewki:( Najgorsze jest to , że zawsze czuję , kiedy to się dzieje i nie potrafię z tym normalnie żyć:( Zez akomodacyjny ma to do siebie , że wynika z wady wzroku, myślalam, że jak zrobie zabieg na nadwzrocznośćto zniknie i wada i zez, ale niestety się pomyliłam, może spowodowane jest to tym , że zostala mi mała wada resztkowa,ale przecież na tą wadę noszę soczewki więć nic nie powinno uciekać... Czy ktoś ma podobny problem?

Gość nie ma takiej choroby
Od małego miałam zeza akomodacyjnego wynikającego z nadwzroczności. to raz a dwa tego nie wyleczysz lecząc bezpośrednio oko!!!!!!!!!!!! zabieg laserowy był zbędny z czasem wróci wszystko do normy jak było

Znasz takie przypadki, którym zez wrócił po zabiegu? Mi się wydaje , że oko mi jeszcze ucieka przy zmęczeniu bo została mi wada resztkowa a soczewki nie zawsze na takiego zeza pomagają, skoro teraz chodzę bez okularów i oko jest proste a wcześniej przed zabiegiem, bez okularów oko cały czas uciekało czyli zabieg mi pomógl ale nie w 100%.Pozdrawiam.

Słyszałam, że często zez wraca jeśli wynika z złego ustawienia mięśni... ale , że akomodacyjny wraca tego nie słyszałam...Mój zez wynikał z wady wzroku, wada została usunięta lecz niestety nie do końca, i pewnie dlatego oko mi czasem ucieka...

Gość nie ma takiej choroby
nie ma sensu dalsza rozmowa :o :o głupoty Ci naopowiadali :o :o Powodzeni i pozdrawiam