Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciepły płatek śniegu

imię nikola

Polecane posty

Gość ciepły płatek śniegu

jestem w 29tyg ciąży, nie chciałam poznać płci dziecka ale jak będzie córa to nazywać się będzie nikola, syn aleksander, ciekawa jestem waszych "opinii"

Gość Nikola to koszmarne imię
tewgo samego typu co te wszystkie Dżesiki, Waneski, Mariolki itp.:O

Gość Ja ciemnooka
Tez pierwsze co mi przyszlo na mysl to, ze Nikola to koszmarne imie. Mojej kolezanki corka tak sie nazywa i brzmi to naprawde obciachowo.

Nikola zapoczątkowała modę na obciachowe imiona. Nie wiem komu to imię może się podobać i dlaczego zrobiło taką furorę.

Gość glupoty piszecie...
Nikola to bardzo ładne imię, nie sluchaj ich, to Twoje dziecko więc po co pytać o opinie innych? Napiszą Ci że Genowefa jest ładne i dasz tak na imię córce?

Gość wiatrakkkk
jednym podoba się nikola innym kasia, basia czy stasia. ja osobiście nie uważam tego imienia za obciachowego i nie widzę nic w nim złego

Gość o masakraa
imię tragicznie, ale to tylko moja opinia ;)

Gość sliczne imie ale Aleksander
nie :o

Gość poli26
mi sie podoba....podobaja mi sie własnie wszystkie jessici,vanessy,keviny

Gość anna322122
Nikola mi sie podoba

Gość joojjjj
mi się nawet podobało dopóki ktoś mi nie powiedział że to taka nikola nipepsi - hehe uśmiałam się za to imie mi się odwidziało

Gość albo nikol wikol cekol

Gość kopkaa
obciach

Gość maripoza777
ja mam nikolkę i nie zamienilabym tego imienie na zadne inne..choc poczatkowo miała byc emilka...moze bedzie za 6 mies ;P

Gość aaaaaaaaaaaaaakkjh
mówicie że obciach a ciekawa jestem jak was rodzice skrzywdzili, może same jesteście setna kaśka lub anką.

Gość mądralla
asia jeszcze jakoś brzmi ale joanna to okropieństwo :/

Gość jesli ktos nazwal nikola ze 20
lat temu, kiedy tylu Nikoli nie bylo, to ok, bo samo w sobie imie jest ładne. Potem sie posypaly niestety w naprawde fatalnych rodzinach( choc moze sa wyjatki), i przez to obrzydzilo sie to imię.

Gość Jak toś wyżej już słusznie
zauważył, imię Nikola jest imieniem męskim i znaczy ni mniej ni więcej tylko Mikołaj :O Wszystkie Nikole które znam pochodzą z rodzin o (delikatnie mówiąc) nienajwyższych aspiracjach i tak właśnie to imię mi się kojarzy

Gość a mi sie Nikola podoba
i dobrze kojarzy :) Kuzynka ma córkę o imieniu Nikola i nie dość że śliczna ( chyba najładniejsze dziecko jakie widziałam ) to jeszcze taka mądra ;) Dodam że ta kuzynka ma męża, dobre życie, pieniądze i nie są patologiczną rodziną wręcz przeciwnie

Gość dsd.
W patologicznych rodzinach są też Kaśki, Anki i Mariole... To jeden z najgłupszych argumentów jakie słyszałam. Dzisiaj dziewczynow się wydaje że jak dadzą dziecku na imię Stanisław to tak pięknie, kulturalnie, tradycyjnie i z polskim akcentem... Od razu czuja sie lepiej. Jak ja byłam w szkole średniej 15 lat temu to był tam jeden Stasiek i chłopak miał ciężkie życie bo wtedy nikt tak nie dawał chłopcom na imię i to był straszny obciach. Moda się zmienia więc nie można dać się zwariować. Mi się Nikola nie podoba ale nie widze w tym imieniu nic z patologii... macie bogata wyobraźnie i widzę że czujecie się lepsze od patologicznych i niewykształconych rodzin... grunt to poczucie własnej wartości!!!!!!!

Gość ta....
dsd - w 100% popieram. Koleżankom z forum wydaję się, że jak nadadzą dziecku imię z polskim akcentem to ich wykształcenie, status społeczny i majątkowy będzie świecił na czole dziecka niczym psu jajca cóż za prymitywne myślenie.

Gość bukaa
Z obserwacji nie tylko moich, ale większości piszących tu osób wyraźnie widać, że Nikole, Nikoletty i Dżesiki NAJCZĘŚCIEJ (co oznacza, ze nie zawsze :p) pochodzą z prostych, niewykształconych rodzin, a ich matkami są nastolatki. Jeżeli jednak podoba ci się to imię, to nazwij tak córkę, ale musisz pamiętać, że większość ludzi ma właśnie takie skojarzenia.

Gość a co jest nie tak
z imieniem Aleksander :Pmoj syn bedzie mial tak na imie :P a btw znam rodzinke o niezbyw wdziecznym nazwisku,za to rodzinka jak marzenie-Nikola,Pamela,Oskar i Kevin :P:P

nie slyszalam wiekszej bzdury, NIKOLA imieniem meskim? odkiedy? w Anglii sa iminiona NIKOLA podobnie jak NICOLE obydwa ladne , obydwa dla dziewczynek...

Gość tragediaa

Gość Ja jestem zwolenniczką
Imion polskich. Syn ma na imię Stefan, córka Małgorzata. jesli zdecydujemy się na 3 dziecko (tak sądzę), to będzie Tadeusz albo Lidia.