Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciepły płatek śniegu

imię nikola

Polecane posty

Gość bukaa
Lentilka, to że nie wiesz, iż Nicola jest imieniem męskim, nie znaczy, że tak nie jest. :p Na tym forum spotkałam się rownież z poglądem, że Nikita jest imieniem żeńskim. :o Ale jeżeli ktos czerpie wiedzę z serialii, to trudno sie spodziewać, aby była ona powalająca :p

Gość Nikola to imie meskie
Oczywiscie,ze Nikola (Nicolas) jest imieniem meskim.Ale coz......

Gość vnm
Stefan,Tadeusz ...O MATKO :o

nie czerpie wiedzy z seriali, mam dwie kolezanki o imieniu Nikola, idac twoim tropem to wychodzi na to ze Stefania , Karolina i cala reszta sa imionami meskimi, bo pochodza od Stefana, Karola... kolege Nicholasa tez mialam, zwracano sie do niego Nick, chyba by sie wkurzyl jakby ktos wilal do niego Nikola, moze we Francji jest takie imie, ja mieszkam w Anglii i mowie jakie tu sa imiona i z imieniem Nikola spotkalam sie TYLKO u dziewczyn...

We Francji Nicolas czyta sie Nikola i jest imie meskim. Ok mieszkasz w Anglii ale tam tez Nicolas jest chyba imieniem meskim,tylko czyta sie Nikolas.Ale Stefan i Stefania to przeciez polkie imiona.A imie Nikola to wymyslone przez Polakow.

Gość cosabella
imiona NICOLA , NIKOLA oraz NICOLE są imionami bardziej niż obciachowymi ;) Jeśli ktoś dał tak na imię córce , to skrzywdził ją na całe życie. I to nie jest tylko moje zdanie :( Jeśli już chcecie mieć "oryginalne" imię to nie 3 wyżej wymienione ;) Takie imiona mają dziewczyny z rodzin ( jak ktoś na górze mądrze zauważył :D) patologicznych i niestety nie zawsze fajnie kończą :) Więc lepiej zastanówcie się zanim tak skrzywdzicie córeczkę. :D Pozdrawiam :*

Gość nie ma imienia Nikola
jest za to imie Nicol. Nikola to jakis spolszczony dziwolag gdyz zaden urzad nie przyjalby imienia Nicol. zensie imiona w Polsce musza konczyc sie na"a" wiec stad te dziwactwa tak samo jak imie Karmena. jesli ktos nie ma mozliwosci nadac orginalnego imienia to lepiej niech nie robi tego wcale. bo traci tandeta.

moim zdaniem imię Nikola jest tandetne i okropne :( jak można tak skrzywdzić dziecko :O przysięgam ze gdyby mama mi tak dała na imię to w dorosłym życiu poszłabym je zmienić.

Tak jak już napisali wyżej Patologiczne rodziny , wpadki nastolatek najczęsciej mają imię Nikola. Nikt cię nie zmusza , do nazywania dziecka Anka, Kaśka czy Genowefa ale proszę daj sobie spokój z Nikolą :o Emilia, Magda, Julia niby oklepane ale tak w oczy nie kują :)

Gość taaak...
straszne .tak na imie maja tylko corki malomiasteczkowych disko-woman.Z tego co ja zauwazylam. ale jak autorce topiku to imie sie podoba to moze ona z tych???hmmm dobre w tym,ze sie chociaz zastanawiasz-ale nie kalecz dziecka tym imieniem.

Gość ha ha ha ha ha
Mi sie co prawda imie Nikola wcale sie nie podoba ale smiesza mnie te wasze dywagacje na temat patologicznosci rodzin polskich... Normalnie same ekspertki w tym temacie. Polska to naród przesadów, nietolerancji i uprzedzen. I wasze wypowiedzi sa tego najlepszym dowodem. Czujecie sie lepsze bo wasze dziecko ma na imie Antoni albo Jan... a tak naprawde to nie ma to zadnego znaczenia. Kazdy moze wpasc w patologie... niezleznie od tego jak ma na imie.

Gość blum blum plum
ja też widuję same "patologiczne " nikole. z rodzin alkoholików, brudne i zasmarkane.

a mi sie podoba imie Nikola. Ma sliczne zdrobnienia, Niki, Nikusia, Nika, Nikolka. Moze i faktycznie czesto rodziny patologiczne dają takie imiona, ale nie wrzucajmy wszystkich do jednego wora:P mysle ze za 20 lat to bedzie zwyczajne imię :)

Nicola nie jest imieniem męskim,jedynie to może pochodzić od Mikołaja czyli od Nicolasa.A w ogóle nie jesteśmy we Francji tylko w Polsce przypominam...Moja córka ma na imię Nicola Antonina i nie uważam ze pochodzę z rodziny patologicznej.Nie można wszystkich wsadzać do jednego wora!!!Ty możesz mieć na imię np Anka i też ja mogę znać same Anki pijaczki i to niczego nie dowidzi i tym imieniu tylko o osobie!!!A nazwałam ją tak bo własnie urodziła się 25 grudnia,wiec imię od Mikołaja jak znalazł:) Jestem ciekawa jak wy macie na imie,pewnie co druga to Kaśka,Aśka i Gośka.Kiedyś takie imiona były popularne a teraz takie.Wiec nie wiem po co w was tyle złośći.U mnie jest Nikosia,bo Nicola i Tosia to Nikosia:)

Gość do piatkowo
niestety mnie tez tego typu imiona kojarza sie z mamami-tipsiarami, dresiarami.Najczesciej taka Nikola ma uszy przebite w wieku 1 miesiaca i "piekne zlote" kolczyki... tak samo jak Dzesiki, Dzonatany, Kewiny itd...

Gość ciepły płatek śniegu
Ja Gośka jestem :D szczerze mam do tego imienia zastrzeżenia i osobiście za nim nie przepadam ale fakt faktem zawsze są fale imion które nadaje się dzieciom. U nas była bardzo ciężka sprawa z wyborem odpowiednich imion, praktycznie wszystkie były brane pod uwagę. Chcieliśmy znaleźć takie które podobały by się mnie oraz mężowi. Dla dziewczynki były to weronika wiktoria i właśnie nikola natomiast dla chłopca aleksander oraz maks:) do patologicznej rodziny nam daleko ale każdy z nas ma uprzedzenia

Gość do hahaha przeczytaj fragment
artykułu nt. "zagranicznych, prestiżowych imion", wypowiadaja sie autorytety typu prof.Miodek, wiec nie jest to tylko obsesja kafeterianek: "Po odrzuceniu Adrianny, Arletty, Florentyny, Hortensji, Isaury (bo niewolnica), Klaudii, Klementyny, Kleopatry (bo moralnie podejrzana), Laurencji, Loretty, Lukrecji, Oktawii, Patrycji (bo już oklepana), Serafiny, Vanessy i Zefiryny pozostały tylko dwa imiona stosowne dla pierworodnej pana Zdzicha, biznesmena - Amadea i Wirdżinia. Po namyśle pan Zdzicho stwierdził, że bardziej elegancko i zagranicznie brzmi Wirdżinia", opisuje motywację biznesmena socjolog B. Muszyński. Jego zdaniem, oryginalne imię jest bardzo często rekompensatą za niepowodzenia życiowe rodziców albo próbą poprawy własnego wizerunku. Bardzo wielu ludzi, tak jak pan Zdzicho, szuka imienia, które w ich mniemaniu pasuje do wysokiego statusu rodziny, podkreśla jej zamożność i wpływy w swoim środowisku. - W wielu środowiskach króluje pretensjonalność. Wyszukane imiona daje często dzieciom neointeligencja i ludzie prący do awansu społecznego - uważa Jan Miodek. Czasem wyszukane imię ma kompensować niemożność zapewnienia dzieciom dobrych warunków rozwoju, jest spowodowane wiarą, że imieniem można zmienić los dziecka. Tym można tłumaczyć to, że w domach samotnej matki leżą głównie Sary, Arletty, Andżeliki, Patrykowie i Klaudiusze.

Gość do piatkowo
no wlasnie...czyli twierdzac, ze takie "nowobrzmiace" imiona nadaja ludzie z nizszych warstw spolecznych...w tym rodziny patologiczne

Gość los losssssssssss
tyko że kiedyś każde imię było "nowe" i musiało zostać zaakceptowane przez społeczeństwo.

Gość do hahaha przeczytaj fragment
ale nie tyle chodzi o nowe, oryginalne ( bo Nikoli jest wiele) tylko o te bardziej "zagraniczne, wielkoświatowe"

ale to nie chodzi o to, że nam się Nikola kojarzy z patologią...to są obserwacje ludzi którzy takie imiona nadają. Nie spotkałam jeszcze \"normalnych\" rodziców, zwykłych ludzi z wykształceniem, swiadomością życiową, którzy mają Nikolę.

Gość los losssssssssss
to już jest nawet nie tyle co nastawienie ale dobieranie sobie złych cech do poszczególnych ludzi i ich "dopieszczanie". zaobserwowałam tą przypadłość u wielu osób w tym też sama siebie na tym przyłapałam. W psychologi opisuje się to jako niedopuszczanie do świadomości wiadomości że popełniło się błąd tylko dalej broni własnego zdania. Ja kiedyś przejechałam się na pewnym Marcinie i od tego czasu jakiego Marcina bym nie poznała mam wyrobione o nim z góry zdanie. To jest właśnie problem który dotyka współczesne społeczeństwo!Poza tym co z tego że imię jest zagraniczne ważne że komuś przypadło do gustu

Gość ha ha ha ha ha
A jak bogaty wyksztalcony prawnik z wyzszych sfer nazywa swoje dziecko Franciszkiem albo Zachariaszem to robi to z jakich niby pobudek???? Z dokladnie takich samych jak nizsze sfery ktore nadaja imie Nikola!!!! Zeby dodac sobie wizerunku, wygladac lepiej w oczach innych. I moze ludzie wyksztalceni maja lepszy gust ale pobudki dokladnie takie same!!! Jak ja bylam w szkole to imiona takie jak Franek, Stasiek, Marian czy Heniek w ogóle nie byly w modzie. To byl dopiero obciach miec takie imie. Tylko ludzie na wsi nadawali takie imiona. 15 lat minelo i wszystko jest inaczej. Dzisiaj to imiona wyzszych sfer... szanowane i swiadczace o inteligencji!!!! Imie Sara natomiast jest jednym z najstarszych i najpiekniejszych imion na swiecie. Pochodzi z jezyka hebrajskiego i znajduje sie na szczycie najbardziej tradycyjnych imion nadawanych w wielu krajach. Problem polega jednak na tym ze jak widzicie 17latke z tipsami i wozkiem to jej córeczka Sara bedzie wam sie wydawac wiesniactwem. Jezeli 10 politykow lub ludzi z tak zwanej inteligencji nazwie tak swoje dziecko to imie Sara stanie modne, wyszukane i jak najbardziej pozadane. Bo tylko to kieruje ludzkim gustem i upodobaniami... moda na to co wypada a co nie. Co jest wiesniactwem a co wysoka kultura... I dlatego mamy ktore moze przeczytaly 2 ksiazki w zyciu, sa stalymi bywalczyniami kafeterii, na codzien ogladaja M jak milosc i z zapamietanie sledza losy ciezarnej Cichopek nadaja swoim dzieciom imie Jakub i czuja sie z tym dobrze... bo przeciez one to smietanka polskiej inteligencji.

Gość a jaaa
mam na imie maja i nadano mi to imie zanim pszczolka zaczela zagladac do naszych TV-nikt nie znal tego imienia i wytykaly mnie dzieci w szkole palcami i sie nasmiewaly ze mnie. Potem mi wmawiano,ze to piekne imie a teraz zrobilo sie juz pospolite. Glupoty!!!niech kazdy nadaje imie jakie chce-Pizdzio,franio,alojzy...bo za pare lat znowu pozmieniacie zdania

Gość a jaaa
dziwi mnie za autorka wogole sie pyta.Albo dajesz dziecku to imie albo nie!!Czego oczekujesz tutaj od ludzi???Ze ci beda klaskac??

Gość hbikwxbdrtvgecdghkwldsmwxd
skoro imie Nikola jest polskim wymyslaem to dlaczego czlonkini zespolu Girls Aloud ma tak na imie, A jest 100% angielka?

Gość .yo.yo.
hahaha. popieram twój punkt widzenia w 100%... mimo iż nie lubię imienia Nikola

Gość kotka222
Aleksander ladne, nikola mi sie nie podoba

Gość kotka222
syn mojej kumpeli ma na imie Rodżer -to dopiero MASAKIERA:p

Jedna z czlonkini Girls Alound ma na imie Nicola a nie Nikola.