Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala_czarna_i_wredna

Przerwa w tabletkach

Polecane posty

Przez 3 cykle brałam diane-35 jako środek antykoncepcyjny, teraz chciałabym zrobić miesięczną przerwę i stąd moje pytania. Jak było u was z miesiączką w czasie dłuższej przerwy? I czy to bardzo namiesza w moim organizmie? Wiem, że były takie wątki, czytałam je, ale nikt nie miał takiego przypadku jak ja :)

Gość cfnfjnfjkf
Nie ma najmniejszego sensu robić miesięcznej przerwy w tabletkach, dopiero co najmniej 3 miesięczna odnosi jakiś skutek (uwolnienie organizmu z tych hormonów). Więc robić tak krótka przerwę tylko zaszkodzisz swojemu organizmowi.

Może ktoś jeszcze się wypowie?

Jesli sie robi przerwe to conajmniej 3-miesieczna. Po co bierzesz tabletki skoro co drugie opakowanie chcesz robic przerwe? Hormony to powazna sprawa. Zmienia cały orgaznizm. Kobiety biora go latami.

Robiąc taką głupotę tylko rozregulujesz swój cykl. Przerwa w tabletkach musi być znaczna - jak tu zostało powiedziane co najmniej 3 miesiące aby organizm mógł odpocząć od tabletek. I okres może Ci się wcale nie pojawić w czasie tej miesięcznej przerwy bo zgłupieje. Jeśli nie chcesz brac tabletek to nie bierz wcale ale nie rób takich cyrków.

Gość frufru
przerwę robi się (jeśli juz) to na trzy miesiące na 1-2 lata brania. po trzecim opakowaniu Twoj organizm zaledwie zdążył się przyzwyczaic do piguł. po co teraz to odstawiac? zeby za miesiąc znów zacząć brać i robić z własnego orgaznimu głupka?...

Gość a po co w ogole
chcesz robic ta przerwe? i to tylko na miecha :/