Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość degass

CHCĘ SPRZEDAWAĆ PREZENTACJE NA ALLEGRO - czy ktoś zna zasady?

Polecane posty

Gość degass

chodzi mi o program Power Paint,bo tu mi się najwygodniej robi. Nie wiem, czy muszę mieć jakąś zgodę jeśli na slajdach będę miała zdjęcia, clip arty ściągane z netu, często jako tła stosuję tapety ściągane z darmowych stron, ładnie to wygląda, ale czy jest legalne? Pomóżcie, jestem młodą mamą na wychowawczym i potrzebuję trochę dorobić, pomysł mam i chęci też ;) Kolega,który robi strony internetowe ściąga obrazy i zdjęcia z jakiś stron za opłatnością, ale twierdzi,że do takich prezentacji nie potrzeba, co Wy na to?

Gość ewelekaaaa
po pierwsze to musisz zalozyc dzialalnosc gospodarcza, a co do zdjec, obrazkow to na stronach pisze czy mozna je rozpowszechniac czy nie, a jesli nie pisze to wyslij pytanie do autora strony.

Gość degass
działalność założyć... to znowu koszt pewnie, a ja chcę tylko pare groszy dorobić - dosłownie, może do 200-400 zł nie trzeba?

Gość degass
jakoś mało chętnych do pomocy:(((

Gość ewelekaaaa
urzad skarbowy to nie interesuje. czy zarobisz 50, 100zl czy 1000zl. jezeli bedziesz sprzedawac regularnie (dla roznych urzedow regularnie to 2 razy a dla innych 10 razy w miesiacu) to dzialalnosc musisz zalozyc, albo sprzedawac na czarno i zyc w strachu. myslisz ze dlaczego wielu ludzi nie zaklada dzialalnosci? bo im sie nie oplaca. ale rob co chcesz.

Gość degass
:) dzięki za radę

Gość o ileeee
O ile się orientuje to sprzedając towar do 1000 zł miesięcznie na allegro nie musisz miec działalności ale powyzej juz musisz sie z tej kwoty rozliczyc z us czyli tez miec działalność

Czy kolega by sprzedał zrobioną strone na allegro , czy by sprzedał usługe - tworzenie stron . ? Postaraj sie sprzedac usługe , zainteresowanym mozesz pokazac jakies swoje prace .

Gość degass
czy to jest pewne,że nie sprzedając na allegro za więcej niż 1000zł nie trzeba tego zgłaszać? prosze o pomoc

Gość ewelekaaaa
czy to jest pewne,że nie sprzedając na allegro za więcej niż 1000zł nie trzeba tego zgłaszać? glupoty ktos pisze. z tym 1000zl to chodzi o to ze " Przy sprzedaży do 1000 zł nie trzeba płacić podatku od czynności cywilnoprawnych ". gdyby do 1000zl nie trzeba bylo zakladac dzialalnosci to kazdy by se tak sprzedawal. zreszta poczytaj w internecie o sprzedarzy na allegro. poczytaj na forum prawnym itp. a nie patrz na to co zwykli forumowicze pisza, bo pisza bzdury.

Gość o_lol
pierdziel US i zakładanie działalności, nikt sie takimi pierdolami nie bedzie nawet zajmowwal, pewnie nawet nie przekroczysz kwoty wolnej od podatku. co do obrazków to powinnaś sprawdzać jak wyglądaja prawa autorskie. pozatym tak jak ktoś wyżej napisał, możesz sprzedawac usługe -napisz to wyraźnie na aukcji (SPRzEDAJE USŁUGE PRZYGOTOWYWANIA PREZENTACI) a nie prezentacje i po sprawie. klienci mogą ci podesłać jakies materiały które wykożystasz. swoja drogą ciekwy pomysł, nie wiedzialem, ze jest na to zapotrzebowanie. trzymam kciuki i powodzenia pozdrawiam

Gość ewelekaaaa
pierdziel us?? fajnie tylko jak ktos ja z konkurencji, albo klientow na allegro podkabluje albo zazada rachunku to co zrobi?? teraz sa takie opcje na allegro ze b. latwo mozna wychwycic kto prowadzi dzialalnosc a kto nie. robta co chceta

Gość degass
ok, mam przygotowaną prezentację, na legalnym programie i używałam obrazków, gdzie można było je pobierać za darmo.... Nawet nie wiem czy to pójdzie, więc po co zakładać jakąś działalność, jeśli sprzeda się 20 szt, to może pomyślę o tym, ale tak... no powiedzcie sami? bez sensu... założe działalność, nalatam się, popłacę swoje, a potem okaże się,że nie ma popytu na mój towar... gdzie sens?