Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LISTOPAD2008

Suknie Meggie Sottero!!!

Polecane posty

Witam! Czy któraś z was orientuje się jaki jest mniej wiecej koszt wypożyczenia suknie tej firmy ??? Moim zdaniem maja tam najpiekniejsze sukienki :) Wiem ze sa one bardzo drogie... Nie wiem czy nie wyjdzie taniej uszycie na wzór... Proszę was o opinie :) jak sadzicie?? Mój faworyt to: http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?keywordText=nouvel&keywordType=any&page=0&pageSize=12&style=J1179LU http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?keywordText=nouvel&keywordType=any&page=0&pageSize=12&style=J1173LU

Gość okularnica.....
Suknie kosztują ok 4 tyś, więc wypożyczenie to będzie 50-70% ceny. Ale nie jestem pewna na 100% czy każdą suknie można wypożyczyć, bo jeżeli salon zamówi model specjalnie dla ciebie, to nie wiem czy wypożyczenie się opłaci.

Gość okularnica.....
Ja będę mieć suknie bardzo podobna do tej nr 2. Tylko ten materiał na koronce nie bedzie tak pomarszczony i koronka nie będzie równa, tylko w formie 'pazurów'.

Gość okularnica.....
Nie mam fotki, a suknię zamówiłam w takim małym saloniku i już się szyje.

Gość okularnica.....
Poza tym weź pod uwagę to, że te modelki na pewno na czymś stoją. Spróbuj sobie wyobrazić jaką długość mogą mieć nogi i obetnij tam zdjęcie i oceń czy w takiej skróconej wersji też ci się ta suknia podoba. No i z MS największy problem jest taki, że jak tej konkretnej sukni nie ma w sklepie, to jej nie przymierzysz, a jak już ją zamówisz to musisz kupić.

Gość okularnica.....
Wiesz, każda suknia jest szyta, - albo w zaprzyjaźnionym z salonem zakładem krawieckim, albo gdzieś w Polsce gdzie masowo szyją suknie, albo gdzieś na świecie. Ja swoją normalnie wypatrzyłam w salonie z sukniami, przymierzyłam i zamówiłam. Kosztuje 1600 zl. Moja znajoma szyje u zwykłej krawcowej, poszła do niej ze zdjeciem sukni i płaci za to ok 2 tyś - ja bym się na to nie zdecydowała, zwłaszcza głównie dlatego, że sukni wcześniej nie można przymierzyć.

Gość okularnica.....
Moja główna rada jest taka, żeby pochodzić po sklepach i poprzymierzać RÓŻNIASTE suknie, nawet takie, które na manekinie średnio się podobają. Ja wbrew pozorom wybrałam zupełnie inną suknie niz początkowo mi się podobały.