Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Migotka0202

Jak, jej pomóć ? Została sama z 3 dzieci !!!

Polecane posty

Gość Migotka0202

Mam problem moja koleżanka została sama z 2 dzieci a 3 za miesiąc urodzi. Facet nie odpowiedzialny i to 3 dziecko to typowa wpadka, alimentów nie dostaje bo on nie ma kasy ale na swoje przymenosci to owszem. Wymysliłam coś takiego ze zrobimy piknik i zaproszę ich przygotuje cos do jedzenia. Mam pytanie czy na moim miejscu zrobilibyscie jej jakies podstawowe zakupy tzn. mieso, szynka , ser itp. ? To jest taka dobra koleżanka ale nie przyjaciółka. Wiem ze zostało jej kilka złotych w portwelu :(

Tak jak najbardziej popieram ten pomysl :) A moze z opieka nad dziecmi czasem tez bys mogla pomoc? Bo na pewno z tym tez ma ciezko :( a z tym fecetem to do sądu!! Jak nie bedzie placic to komornik albo nawet wiezienie! Nie ma litosci dla takich frajerow!!

Jeśli masz możliwość to tak ;) Tylko przypadkiem nie uzależniaj jej od takiej pomocy! Jeśli jest niezaradna powinnaś raczej zastanowić się jakie wyjście będzie dla niej najlepsze (praca, może podsunąć pomysł na sprzedaż przez internet - mogłaby to ogarnąć przy małym dziecku - na start może wziąć kasę z UP, w jej sytuacji pewnie jej przyznają).

Gość Migotka0202
Ona swietnie radzi sobie z dziecmi tylko z facetem porażka, ma prace ale marnie płatna obecnie jest na L4 martwie sie o nią bardzo. Nie rozwiaże jej problemów ale coć troszkę jej ulżyć ........

Jak ma marnie płatną pracę to jak widać sobie nie radzi do końca... Radzę rozważyć działalność gospodarczą. Dzięki internetowi zdecydowaną większość rzeczy będzie mogła robić w domu między zajmowaniem się dzieciakami. Pieniądze też mogą być przyzwoite... Na start dostanie ok.17tysięcy - bezzwrotne przy spełnieniu pewnych warunków. Nawet sklepu nie musi otwierać - wystarczy taki w ramqach Allegro ;)

Na tatusia bym nie liczyła...jak nie płaci to nie zacznie a pewnie i w sądzie się wymiga 🖐️ Niesprawiedliwie? Pewnie, ale narzekaniem i użalaniem się dzieci nie nakarmi. A sprawa jest u komornika zgłoszona? Wtedy alimenty dostanie z funduszu jak on nie płaci.

Gość Migotka0202
Do komornika sie wybiera jutro ale on jej grozi że nie odda kasy ze wspólnego rozliczenia z urzedem skarbowym. Mysle ze w jej przypadku gdyby dostała te alimenty i jej wypłata to jakos da rade ale jak na razie to ciężko jest.