Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lizzyb

Włosy na nogach szybko odrastają, nawet po depilatorze

Polecane posty

Gość Lizzyb

Dziewczyny, kupiłam sobie ostatnio porządny depilator i wydepilowałam nogi (co zajęło mi, swoją drogą, dwie godziny) a włosy odrosły mi już po 2 dniach :| jestem wściekła po za tyle kasy co wybuliłam miałabym zapas maszynek do emerytury i co ja mam zrobić teraz? znacie jakieś sposoby na opóźnienie odrastania włosków?

Gość Lizzyb
Boooooże, ja nie marzyłam o "aksamitnej gładkości nawet do 4 tygodni" ale miałam nadzieję że ten tydzień to mi potrzyma ;(

Gość niestety depilator
niektórych włosków nie wyrywa tylko urywa przy skórze, a te szybko rosną.

Gość czerwony kapturekk
trzy podejścia co drugi dzień i powinnaś mieć spokój :D

Gość sgfhsfghsfghf
z czasem wlosy beda co raz slabsze i depilacja wystarczy raz na miesiac. wloski bedzie czuc ale beda nei widoczne;p

Gość pierdzielisz ja depiluje nogi
juz 10 lat i wloski nie sa ani troche slabszw. depiluje co 5 dni bo odrastaja

Gość czerwony kapturekk
widocznie masz pecha:(

Gość czerwony kapturekk
ja mam dużo słabsze i jaśniejsze ale depiluje raz w tygodniu:D

ja od roku używam depilatora i fakt może włoski są troche słabsze ale i tak szybko rosną chyba taki urok brunetki:)

Gość czerwony kapturekk
zgadzam się z tobą agawa1977 brunetki maja gorzej....:(

Gość Lizzyb
Dzięki za odpowiedzi dziewczyny :) Mi się wydaje że włosy są słabsze, mam nadzieję że wraz z kolejnymi depilacjami będzie lepiej. Mój plan jest teraz taki: trochę zarosnąć i wydepilować, nie dotykając przy tym maszynki (ostatnio złapał mnie leń i uda wykończyłam właśnie maszynką)

Gość Leo_90
mam to samo... a jeszcze jak mam się zwijać z bólu to faktycznie wolę ten "zapas maszynek do emerytury" (spodobało mi się to, bo jest prawdziwe) ja też dałam sporo za depilator i włoski odrastają po dwóch dniach, do tego strasznie się wrastają i to wygląda ochydnie (jeszcze gorzej niż jak bym miała chodzić jak king-kong) mam jasne nogi, cimne włoski (też jestem brunetką) i do tego te czerwone podrażnienia po depilacji i jak zaczynają się wrastać włoski- sama nie wiem co mam zrobić, bo jak robie depilatorem to mam takie mocne włoski (szczególnie na udach), że jak wyrwie się włosek to zaczyna krewią podchodzić... może ma ktoś skuteczny sposób na to żeby chociaż na tydzień pozbyć się włosków bez efektu wrastania się przy odrastaniu ??!!

Gość ja się przerzuciłam
na pastę cukrową z depilatora trochę mniej podrażnien i mniej wrosniętych włosów

Gość kupcie sobie dobry peeling
najlepsze sa te ze sproszkowanymi pestkami moreli i przecierajcie tym nogi co najmniej 2-3 razy w tygodniu i wloski nie beda wrastac. Do tego codzienni masaz ostra rekawica lub gabka zeby regularnie pozbywac sie martwego naskorka. Dziewczyny, ja tez golilam nogi przez 10 lat, wiec jak pierwszy raz uzylam depilatora to az plakalam z bolu a nogi to wygladaly masakrycznie, cale czerwone jakies krostki, ohyda. I todo 2 dni po depilacji Po drugim razie juz bylo lepiej (tydzien pozniej) a teraz to leciutkie podraznienia max. 2h. I nogi gladziutkie i swietnie wygladaja :)

ja uzywalam depilatora przez jakis czas ale tak jak u kolezanki wyzej po 2 dniach juz mialam wloski. a od razu po depilacji nogi tez nie byly gladkie. slyszalam ze moz to wina tego ze mamy slabe wlosy, kruche i zamiast wyrywac, łamią się. dlatego wrocilam do maszynki..:(

Gość Nie zanm nikogo , kto po
depilatorze miałby 4 tygodnie gladkości te 4 tygodnie w reklamach jest wzięte z sufitu to samo dotyczy plastrów z woskiem wosku włoski w najgorszym wypadku odrastają po kilku dniach , w najlepszym 2-3 tgodnie. u mnie np odrastaja po ok 5 -7 dniach

Gość 45g456h5464
ja jestem naturalna jasna blondynka, po depilatorze odrastaja po 2 dniach, po maszynce po kilku godzinach...przyzwyczailam sie,chociaz klnę na czym swiat stoi,no ale trudno,kazdy jest inny

Gość ja luka
Jestem brunetką, mam ciemne grube włosy...kiedy używałam depilatora musiałam się depilować co tydzień, a do tego ciągle miałam na nogach takie czerwone kropki i powrastane włoski:( od roku używam wosku na ciepło (kupiłam podgrzewacz, woski i paski na allegro) i po depilacji mam spokój na jakieś 2-3 tygodnie, a podrażnienie znika w ciągu kilku godzin:) włoski dalej wrastają, ale takich jest coraz mniej:) poza tym depilacja woskiem o wiele mniej boli! naprawdę polecam, bo depilator w większości urywa włosy zamiast wyrwać je z cebulkami:/

Gość bedajaja
Taki tam stary temat, ale: 1. Wydaje mi się, że po prostu na nogach mamy włosy i dłuższe, i krótsze, więc jeśli depilator zdoła wyrwać te dłuższe, króciutkie albo te zaraz pod skóra wyłażą za 2 dni, dlatego znów trzeba powtórzyć czynność. Ja pachy depiluję raz w tygodniu, a maszynką to bym musiała nawet codziennie albo co drugi dzień. Poza tym, to jest prawda, że włoski są delikatniejsze po kilku(nastu) depilacjach. Gdy goliłam się jeszcze maszynką jakiś rok temu, to miałam supergładziutkie nogi tylko przez 1 albo 2 dni, a potem miałam pełno czarnych i twardych włosów. Odkąd używam depilatora, odkupionego od wrażliwej koleżanki, która nie mogła nawet łydki zrobić, bo ją bolało (:P) to włosy czuję pod ręką, ale ich nie widać, gdy je wyrywam, to boli mnie tylko w niektórych miejscach (tam, gdzie jest więcej tłuszczu). A wyrwane włosy są jak meszek. Nawet te pod pachami nie są już takie czarne ;P Dodam, że jestem bardzo ciemną blondynką.

Gość gość
Woks do depilacji Hildegard Braukmann świetnie działa - akurat u mnie dał mega zmianę, cera zupełnie inna, zdrowsza, w lepszej kondycji. A też miałam pod tym względem spore problemy - teraz mam naprawdę długo święty spokój, włoski odrastają bardzo wolno.

Gość gość
Jak dla mnie to najbardziej optymalnym wyjściem byłby depilator ipl. :) wcześniej miałam podobny problem, włoski bardzo mi wrastały ale zdecydowałam się na Panasonica i jest rewelacyjnie. Depilacja bardzo dokładna i przyjemna.

Gość gość
Używajcie wosku Hildegard Braukmann. U mnie efekt był taki, że czas o jednej do drugiej depilacji systematycznie się wydłuża i naprawdę mam z tym tematem coraz bardziej święty spokój. Kiedy po normalnym goleniu, za dwa dni wypadało zrobić to samo :(

Gość gość
Moim zdaniem super rozwiązaniem w takim przypadku jest IPL. Ja mam depilator od Panasonica i uważam, że jest znakomity. Jestem z niego bardzo zadowolona.