Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bolące stopy

W upał bardzoooo puchną mi stopy.... POMOCY!!!

Polecane posty

Gość bolące stopy

hej mam straszny problem, a mianowicie jak jest gorąco, duszno i upalnie na dworzu to bardzo mi puchną stopy nawet ostatnio byłam w butach japonkach i stopy spuchły mi do czerwoności wyglądały jak balony i strasznie piekły a do tego strasznie sobie poobcierałam i poodpażałam :/ aż mi wstyd bo dziewczyny chodzą w letnich bucikach a to na obcasach a to na koturnach a to znów z paseczkami i piękne stopy maja a ja mam takie popuchnięte i butów ładnych nie założe... dodam że mam 24 lata więc nie ma w dumu sobie robie zimne prysznice, mocze w wodzie z solą smaruje kremami chłodzącymi ale to nic nie działa.... co może być przyczyną? przez te spuchniete nogi zaczynam nienawidziec lata :/ POMOCY!!!

Mam ten sam problem, jedyne co mi pomaga (bo najczęściej w pracy puchną), to klima i chłodek. Ale na zewnątrz? makabra. Szok, japonki - raptem dwa paseczki i też mi obcierają wtedy. Podobno na spuchnięte nogi pomidory, czy soki z nich pomagają.

Gość aaq
a jak z ciśnieniem? w normie?

Gość bolące stopy
tak, ciśnienie z reguły mam książkowe słyszałam ze to może być wina krążenia lub że mogę mieć coś z nerkami nie tak :( naprawde już nie wyrabiam teraz to marze o tym aby było 15 stopni na dworzu

Gość nie tylko Tobie*
Trza sobie radzić :) Wieczorkiem - chłodny masaż, wcierać loton 1000,, rano też - zawsze od dołu stóp ku górze.Po powrocie z pracy ...choć na 15 minut nogi do góry - oprzyj je o ścianę .Profilaktycznie można zażywać venescin ....jest masa tego na bazie kasztanowca.

Gość onaona

A ja ostatnio domowego sposobu spróbowałem. Do miski nalać chłodnej wody tyle, żeby zakryły nogi do kostki. I dodać łyżeczkę kurkumy. Moczyć stopy przez 15 min. Rewelacja. Polecam serdecznie. Na upalne dni rewelka.

Gość Gość

Kurkuma?Ja dodaję do kawy 🙂

Spróbuję.

Gość Gosc

Pij herbatki na nerki