Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaa kotki dwaaa

z czym kanapki???

Polecane posty

do tego albo bulka wroclawska bulki z ziarnem grahamki razowiec :)

Gość podszyw zgłoszony do blokady
wcale że to nie jest do końca prawdą że biały niezdrowy jest.... taki z ziarnami działa drażniąco na jelita więc tez do końca zdrowy nie jest. to, co ci smakuje, ja najbardziej lubię wafle ryżowe

Gość Melissa02
Albo chleb chrupki - wiele rodzajów i smaków

albo pieczywo chrupkie wasa np plasterek pasztetu ser zolty pomidorek troszke szczypiorku i serek zolty ser mnicha naturalny ogorek lub pomidor Glodna sie zrobilam albo maselko serek zolty rzodkieweczka :)

może i biały niezdrowy, ale najlepszy, zwłaszcza jak jeszcze ciepły :)

ser bialy pomidor szcypiorek maselko dzem serek bialy pparyka czerwona ser plesniowy mnich z ziolami plasterek poledwicy sopockiej oscypek jajko na twardo wedlina( najlepiej szynka babuni) majonez

Podaje przepis na usmiechniete kanapki ;) Bulka przekrojona na pol. Smarujemy maselkiem na to kladziemy okragly plasterek zoltego sera. Oczy robimy z plasterkow ogorka lub rzodkiewki. Usta z papryki czerwonej. Biale brwi z cebulki. Piegi to drobniutko posiekany szczypior a nas z kawalka szprotki lub sardynki :) Smacznego :)

Gość zielone pesto nie jest
z oliwek tylko z bazylii!!! czerwone jest z suszonych pomidorów, ciut jaśniejsze z papryki. można też zrobić z czarnych oliwek. Podstawę kolorystyczną (świeża bazylia - dużo! lub suszone pomidory z oliwy lub oliwki lub paprykę) wkłądasz do miksera, dodajesz oliwę DOBRĄ, parmezan, nie za dużo, i orzeszki piniowe lub pestki słonecznika podprażone na patelni bez tłuszczu! (orzechówi pestek też niezbyt dużo, bo zdominują smak) Miksujesz na masę. Lepiej dać najpierw mniej oliwy i ewentualnie dolać, bo nie moze być za rzadkie. Ma mieć konsystencję pasty, jeśli do kanapek. Mozna też kupić w każdym markecie i w większych sklepach osiedlowych.

Gość ja zwykle jem z serem bialym
ale lubie tez z miodem i z drzemem ;) z wedlina nie lubie.

Gość co do bialego pieczywa
dla jednych zdrowe dla innych nie. Niektorzy moga jest tylko biale - wlasnie z powodow zdrowotnych ;)

Gość z salcesonem

Gość smoker
bułka >masło>ser zółty>nutella>dżem>banan. Wymiata

Gość gość
albo jakaś dobra pasta. Ja bardzo ciekawe przepisy znalazłam na tym blogu http://panipanidomu.pl/ może i ciebie on zainspiruje do robienia past.

Gość Tolinskaa
chleb z dynią z rąby , masełko, salami, oliwki i odrobina sosu czosnkowego - sprawdźcie sami..mniam :3

Gość hijacyntaa
w moim przypadku z salami, oliwkami i sosem jogurtowo - czosnkowym ^^ ostatnio trafilam na pieczywo z piekarni Rąba i musze przyznac ze pyszne bylo..jadlyscie moze?

Gość barbuszkaa
@hijacynta JADŁAM!! moja rodzina kupuje ich pieczywo od kilku lat , bardzo dobre jest

Gość gość
Ja teraz u znajomej na grillu jadałam do kiełbaski ogórki słodkie Krakusa. I powiem Wam ze idealnie też komponują się do kanapek. Polecam.

Gość gość
jadłam ostatnio chleb z rąby i no no..przyznam szczerze że całkiem dobry - o dziwo również następnego dnia był smaczny więc duży pluus

Gość pomello
ja tam zawsze robie kanapki z salami , serem i pomidorem a czawsem daje na to troche ketchupu i wychodza ideolo...najlepiej jak bulki sa prosto z piekarni - ja kupuje w rąbie bo najbardziej mi smakuje :P

Gość marcellox
jak to z czym? z tym z czym lubisz :D grunt to znaleźć dobre pieczywo! w postach wyżej masz wskazówki

Gość Katarzyna

Ja zastapiłam zwykły ketchup sosem krasnodarskim z Tomaty.pl i jestem zachwycona bo idealnie pasuje do kanapek, jest idealnie przyprawiony i bardzo aromatyczny. Polecam