Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nigdy nie byałam a chce i

Pytanko, tylko mnie nie wysmiejcie!!!!!

Polecane posty

Nigdy nie byłam na solarium a chce isc, tylko nie wiem wogole jak tam sie zachować czy mam sie rozebrac a pozniej wejsc do tej kabiny, czyli ta pani ktora tam pracuje bedzie widziała mnie prawie nago :(

:D tak, rozbierasz się, wchodzisz do kabiny, nikt cie nie zobaczy.

ale śmieszne

Też nidy nie byłaa :D Ale bałabym się wejść do tej, jakby trumny co w niej się opala :o

powiedz, zę ejsteś pierwszy raz, a kobieta Ci wytumaczy co i jak :) Najpierw zamykasz sie w pokoju, rozbierasz i wtedy wchodzisz na łózko :)

na ile minut najlepiej isc pierwszym razem?

a ja wolałbym isc do stojacego , bo tak położyc sie to sie boje

Gość hfcjcjcfyhkhg
dobra spokojnie po kolei najpierw pani/pan zaprowadzi Cię do kabiny i poproś żeby powiedziała/ł jak sie łózko obsługuje później zamykasz sie i rozbierasz, kładziesz sie na łóżko i finito:)

weź się rozbierz od razu prze wejście do budynku w którym mieści się solarium :D

Gość tak to juz bywa
a teraz zgadujemy twoj wiek...masz 13 lat??

tak sobie mysle teraz ze chyba lepiej polezec pare godz na słoneczku i oplic sie w naturalny sposób

Gość a ja to ne
15 ?

Gość tak to juz bywa
wiesz ze opalanie na solarium jest dozwolone od lat 18??inaczej nie wejdziesz...

ja mam 21 i tez jeszcze nie bylam, mam ciemna karnacje szybko opalam sie na słoncu..mi sie tam solarium brzydzi, wiadomo kto przedemna lezal czy ta babka dobrze zdezynfekowala to łozko..blee ohyda

Ja chodizlam do solarium jak miałam 16 lat, wtedy to była nowośc i eni było pzrepisów, zę od 18 ;) Spaliłam sie an pomarańczowo ( miałam za darmow w salonei, gdzie odbywałam praktyke) i juz więcej nei poszlam. Teraz wolę starszyć swoją bielą ;) az slonce mnie opali :P

Gość Anq25
No wiec tak: I wstęp 1. szukasz na informacji jakie są skutki korzystania z solarium. 2. Jeżeli to Cię nie odstraszy szukasz dobrego solarium w swojej okolicy i idziesz się zapisać (jeszcze nie korzystaj od razu!). Dobre oznacza: jest tam czysto, obsługa sama zapyta czy wcześniej korzystałaś z solarium. Dobre łóżko oznacza: brak popękanej leżanki (cóż zdarzają się solaria posklejane taśmą izolacyjną), działają wszystkie lampy, koło łóżka stoją ręczniki jednorazowe i spray do dezynfekcji. 3. Decydujesz się na opalanie pod warunkiem, że złożysz sobie obietnicę, że będziesz z solarium korzystać tylko okazyjnie i rozsądnie. II Przed wizytą: 1. Zrób dzień wcześniej porządny peeling ciała. To zagwarantuje Ci, że skóra po opalaniu nie będzie się łuszczyć szybko. 2. Zmyj dokładnie makijaż. 20 minut przed wyjściem na solarium zastosuj krem z faktorem! tak, na solarium też należy użyć faktora, tyle że może on być niższy i np. z dodatkiem przyspieszacza (często takie sprzedają solaria) - warunek jest jednak taki, żeby nałożyć taki preparat 20 minut przed opalaniem (bez względu na to co mówi pani z obsługi...ona ma prowizję od sprzedaży!). Włosy spryskaj sprayem z filtrem UV (dostają strasznie w kość). 3. Jeżeli planujesz nago się opalać zalecam dupsko i biust posmarować wyższym faktorem. Usta i nos też... III Podczas wizyty: 1. Poinformuj, że jesteś pierwszy raz i prosisz o wyjaśnienie obsługi. 2. BARDZO WAŻNE A MALO KTO TEGO PRZESTRZEGA!!! Bierzesz specjalne okularki do opalania! Nikt ich prawie nie bierze a solarium masakrycznie niszczy wzrok! nawet jak zamkniesz oczy. Dziewczyny narzekają, że odcisną się okularki...nie ma takiej możliwości jeżeli opalasz się zalecaną ilość minut! One za dużą dawkę naraz stosują! Przy pierwszej wizycie zalecałabym 5 minut. Choć wszytko zależy od parametrów łóżka opalającego. Zapytaj obsługę. Jeżeli zaproponują Ci więcej niż 7 minut to albo są głupie albo mają stare lamy już nie opalające i uciekaj z takiego solarium. Pamiętaj lepiej iść 5 razy na 6 minut niż 3 razy na 10. Opalenizna dłużej będzie się trzymać i będzie ładniejsza. Pamiętaj o zachowaniu po pierwszym opalaniu 48h a między kolejnymi 24. 2. zamykasz drzwi i rozbierasz się do naga albo bielizny 3. Kładziesz się na łóżku i albo samo się zamyka jak włączysz start albo musisz ręcznie zamknąć pokrywę. Dobre solarium ma regulacje klimatyzacji, muzyki itd. 4. Po opalaniu możesz być spocona (dobre solarium ma przy ladzie ręczniczki frotte (też mało kto korzysta a one po to są! Nie wstydź się i śmiało korzystaj z okularków i ręcznika) 5. Ubierasz się i wychodzisz:) IV Po wizycie: 1. Skóra po opalaniu jest przesuszona. Dlatego wcześniej miałaś zastosować krem do opalania, żeby była natłuszczona i żebyś nie czuła dyskomfortu. A po solarium nie można się 2-3 godziny kąpać ani nie zaleca się kremować. Jest to wkurzające bo jest się spoconym i śmierdzi się spalenizną:) 2. Po 2-3 godzinach weź szybki prysznic letnią wodą i umyj się delikatnym żelem do kąpieli po opalaniu. Włosy umyj i zastosuj koniecznie odżywkę. Osusz ciało i wmasuj balsam po opalaniu. Odczekaj 48H! i kolejna wizyta...przebieg od etapu II punktu 2...24h...itd... Dzięki temu opalenizna będzie trwała i będzie miała ładny kolor. Nieumiejętne korzystanie z solarium nie daje dobrych efektów. najpierw jest się zaczerwienionym i wszytko piecze...potem mocny brąz...który szybko wykrusza się i zsypie się jak puder...w ciągu kliku tygodni...a nie o to chyba chodzi:)

Gość Anq25
szukasz informacji a nie na informacji:D