Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaska89

zaplodnienie a temperatura w pochwie

Polecane posty

Mierz dalej temp, ale o tej samej porze,najlepiej rano zaraz po śnie, i jeśli temp. nie spadnie przed spodziewaną @ to raczej ciąża. Później żeby się upewnic zrób test. Powodzenia :)

Gość kaska89
zajaffika ja uzywalam LH test, kosztowal chyba 13 zl. ja do mieiaczki musze jeszcez poczekac 7 dni, ale strasznie mnie korci zeby zrobic test, chociaz mam jakies przeczucie ze znowu sie rozczaruje i zobacze tylko jedna kreske, staramy sie juz pol roku

Gość kaska89
kasia dziekuje za mile slowa, prosze powiedz mi czy patrzac na moje wyniki testow owulacyjnych kiedy powiedzialabys ze wystapila owulacja 17 czerwca- wyszlo negatywny 18 czerwca -wyszlo negatywny 19 czerwca- wyszlo negatywny 20 czerwca -wyszlo pozytywny 21czerwca- zrobilam dla sprawdzenia i wyszlo znowu negatywny, w tym dniu doszlo do stosunku, prosze napiszcie mi czy to czasem nie bylo za pozno, niby owulacja powinna wystapic do 36 h po pozytywnym tescie , no ale dlaczego 21 wyszlo negatywnie

Gość toni24
kaska diekuje,ja rowniez trzymam za Ciebie kciuki,wiem co to znaczy co miesiac wypatrywac 2 upragnionych kresek,ja z mezem staram sie 4 miesiace i nic,zawsze przychodzi ta wredna @. od zeszlego miesiaca zaczelam brac kwas foliowy ktory polecil mi ginekolog wiec czekam na efekty. tez juz chcialabym zrobic test ale boje sie ze wyjdzie negatywny i wtedy to juz klapa a tak czekam na okres i dopiero jak sie nie pojawi to zrobie tescik:-)

Gość kaska89
a ja biore duphaston bo wczesniej mialam nieregularne @, biore w sumie juz 3 miesiac

Gość kaska89
lek ten rowniez podwyzsza progesteron ktory jest potrzebny do utrzymania ciazy

Gość toni24
kasia ja sie nie znam na tych testach ale z tego co piszesz wynika ze owuacje mialas 20 czerwca, tj.od 8 lipca odejmij 14 dni i wychodzi ze 20 czerwca mialas owulke. najlepiej kochac sie na 2-3 dni przed owulacja w jej trakcie i jeden dzien po,zycze owocnych sukcesow bo sznase masz duze jesli przytulalas sie w tych wlasnie dniac,powodzenia

Gość kaska89
no ja przytulalam sie tylko 21 ..... bo potem moj partner pojechal w delegacje.:( wiec niewiem czy mam jakies szanse

Gość toni24
es czytalam ze nie jest dobrze brac duphastonu do 16 dnia cyklu,po owulacji tak jest wskazane na podtrzymanie ciazy, ale lepiej zapytaj swojego lekarza jak to jest z tym lekiem

Gość kaska89
test owulacyjny wyszedl pozytywnie 20 , ale na tych testach pisalo ze do 36 h po pozytywnym tescie owulacyjnym wystapi owulacja, czyli tak jakby owulacja miala wystapic 21 , ale niewiem juz sama

Gość kaska89
ja mowilam ginekologowi ze chcialabym jakis lek na uregulowanie cykli miesiaczkiwych a jednoczesnie chcialabym zajsc teraz w ciaze , wiec przepisal mi te tabletki , ja je biore od 21 do dzisiaj , czyli od 10 dnia cyklu do 20 dnia cyklu

Gość toni24
tak wiec w twoim przypadku to niewiele mozna powiedziec bo przytulalas sie tylko w jeden dzienale moze to byl wlasnie ten szczesliwy i trafiony, dzien po owulacji tez mozna zajsc w ciaze i wtedy sa wieksze szanse na chlopczyka:-)

Gość kaska89
czyli owulacja mogla wystapic u mnie albo 20 albo 21 , a pierwsza tabletke duphastonu zazylam 21

Gość kaska89
i na dodatek wieczorem

Z tą owulacją to niestety Ci nie pomogę,nie używałam nigdy testów owulacyjnych. Ja mierzyłam tylko temp. Ale obserwuj też swój organizm,przeważnie, chociaż nie u wszystkich kobiet,gdy dojdzie do zapłodnienia to brzuch boli jak na @,tylko,że mocniej,no i bardzo bolą piersi. Później mdłości,zawroty,sennośc i ogólne zmęczenie. :)

Gość toni24
a ja mysle ze masz szanse,jajeczko po uwolnieniu czeka sobie jeszcze jakis czas na plemniczka,ciezko stwierdzic w ktorym momencie ono sie uwolnilo(tego raczej nikt nie przewidzi) ale skoro z tymi testami jest tak jak mowisz to glowa do gory,jeszcze pare dni i sie wyjasni

Gość toni24
kasia2327 co masz na mysli z tymi bolami brzucha,chcesz powiedziec ze one sa silniejsze niz te okresowe?

Gość Mijanka
Hej dziewczyny, ja też czekam na zrobienie testu, @ powinna dostać 8.07ale mam poraz kolejny nadzieję że nie dostanę! Najchętniej zrobiłabym już, myślę o tym non stop.

Gość toni24
no to ja tez czekam ze zrobieniem testu a na miesiaczke czekam od poniedzialku,mam nadzieje ze nie przyjdzie

Gość kaska89
kasia.... bole podbrzusza u mnie wystepowaly, teraz jakos zanikly, poza tym odczuwam klucia jajnika prawego, no i sutki od chyba trzech dni mnie bola, jak sie mocniej np. przytule do partnera to az mnie bolą, dziwne bo jak zawsze przed @ to mialam takie nabrzmiale piersi , ale nie mialam tak eby sutki mnie same bolaly, a tak ogolnie to od jakiegos czasu jestem bardzo senna i zmeczona, nic mi sie niechce, ale to chyba nie z tego powodu tylko z pogody, sama niewiem, niechce sie nakrecac, bo pozniej gorsze jest rozczarowanie

Gość Mijanka
Kaśka89 to my w takiej samej sytuacji :) tylko ja mam cykle 24 dniowe, jak w zegarku, może za krótkie bo nie mogę zajść...nie wiem, też mnie kłuło w jajniku i piersi ze 2 dni dość bolą...hmm

Gość kaska89
mijanka.... to czekamy razem, bo ja tez mam dostac 8 lipca

Gość toni24
mijanka a ile cykli sie starasz?

Gość kaska89
kasia.... a ty w ktorym tygodniu jestes? czy juz urodzilas? gratul;uje ci serdecznie:)

Gość Mijanka
dziewczyny tak Wam życzę żebyście nie dostały! jako i jak :) Staram się od grudnia......

Gość kaska89
toni a ty kiedy powinnas dostac @

Gość toni24
kasia2327 czy te bole u ciebie wystepowaly od owulacji? i czy one u ciebie byly objawem ciazy?

Gość toni24
kaiu ja czekam juz od poniedzialku,jak narazie cisza ale do piatku moze przylesc

Gość kaska89
mijanka ,... my wszystko mamy prawie takie samo... @ mamy dostac 8 lipca, i rowno od grudnia sie staramy:) heh