Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaaaaa3

przerwanie zażywania tabletek

Polecane posty

Gość jaaaaa3

czy z powodu złego samopoczucia można po kilku dniach odstawić tabletki? jakie są tego skutki? czy organizm szybko powróci do swojego normalnego rytmu czy raczej trzeba przeczekać i dokończyć opakowanie? to moje pierwsze tabletki, harmonet.

Gość jaaaaa3
kto napisze????

Gość narazdwatrzy
Na ulotce moich tabletek YAZ napisane jest,że można przewać z każdym momencie. Nie wiem z czym to się wiąże, bo sama jestem nowicjuszką...

Gość jaaaaa3
dzięki, też mam stresa...dziś punkt 14 zażyłam pierwszą i mam nadzieję że żadne skutki uboczne mnie nie złapią:-)

Gość jupkaa
moze jeszcze poczekaj. to sa hormony i na poczatku ich przyjmowania mozesz czuc sie gorzej, ja tez tak mialam, ale potem prezeszlo. organizm musi sie przyzwyczaic. jak nie przejdzie, to odstaw i idz do lekarza, zeby dobral inne.

w ulotce jest to na pewno napisane mozna przerwac jesli nastapi zle samopoczucie ale najlepiej po porozumieniu z ginem bo niektore mijaja z czasem. po przerwaniu rozregulowuje sie cykl

Gość joojjj
jeśli nie jest to bardzo konieczne - niemasz jakichć zagrażających życiu skutkow ubocznych to skończ opakowanie i wtedy przerwij - w przeciwnym wypadku bardzo ci się rozreguluje cykl - niebędziesz wiedziała kiedy dostaniesz okres i to może potrwac pare miesięcy - niebędziesz też mogła określić dni płodnych a co za tym idzie będziesz miała schizy ciążowe bo okres niewiadomo kiedy będzie i co ile dni - lepiej poczekaj i odstaw jak skończysz - chyba że mdlejesz, masz bóle nóg itd

Gość frufru
mozna przerwać, ale jesli poczujesz sie tak źłe że np bedziesz mdlec przez kilka dni z rzędu, będzie Cię głowa napierdzielała na maxa przez tydzień mimo zażycia czegos przeciwbólowego, nogi będą tak boleć że sie nie da wyjśc z łóżka itp. Generlanie jak się beda działy rzeczy które sie dziac nie powinny z duża mocą. nie warto przerywac dlatego że Cię raz czy drugi jajnik zakłuje, że Cię będą piersi pobolewać, że przez dwa dni poboli głowa przez pół godziny lub że dostaniesz za przeproszeniem sraczki. innymi słowy - trzeba spojrzeć obiektywnie i zastanowić sie czy dany objaw moze byc skutkiem brania tabletek, czy moze być groźny czy jest zaledwie nieprzyjemny itd. bo niektóre sa takie ze chyba jak ząb zaboli to też stwierdzą ze to od hormonów i odstawią :D