Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiające......

mleko modyfikowane

Polecane posty

Gość zastanawiające......

Do kiedy najlepiej się pozbyć butli z mlekiem? Mój syn ma 14 miesięcy i jeszcze ochoczo konsumuje butle 210ml. Dużo rzeczy wprowadziłam, deserki owocowe zjada, obiady gotowane przeze mnie również, więc mogłoby się wydawać, że na mleko nie ma już miejsca, ale gdzie tam. Jak tylko wstaje (6-7) to obala 210ml, później spokój, ale o 12-13 kolejna butla (tym razem 125ml) i później gdzieś tak przed snem obala znowu 210ml i tak się zastanawiam jak go oduczyć czy w ogóle oduczać?

Moja ma 17 miesięcy i wypija rano i wieczorem butlę 210ml. Do 3 roku życia powinno się podawać mleko modyfikowane. Ja swojej daję też krowie np w postaci budyniu ale jak długo będzie chciała pić modyfikowane to będę jej je dawać.

Gość oj kobiety kobiety
Danio podajemy od 3 roku życia - zalecenia producenta danio.

Ale skoro mu smakuje i nie ma po tym jakiś rewelacji żołądkowych to niech sobie zje....Nie chce mu odmawiać wszystkiego tylko podawać w rozsądnych ilościach. Potem mi wyrośnie francuski piesek co połowy rzeczy nie zje bo albo nie będzie smakowało albo będzie uczulony. Popełniłam ten błąd z pierwszym synem i do dzisiaj nie chce ruszyć kanapki z wędliną albo z serem bo płacz niesamowity. Mam problem z 9 latkiem i nie chce mieć tego samego z mlodszym

Gość a u mnie jest tak
mojej ponad rocznej corci podaje rano mleko zagesczeone kleikiem ryzowym ( je lyzeczka ) a na noc podaje kaszke mleczno - ryzowa ( je lyzeczka ) , w ciagu dnia podaje jej czasami jogurty lub danonki . moja corcia odkad skonczyla 11mc - pozegnala sie z butla i wszystko je z lyzeczki a picie pije z kubka niekapka . dopoki mala nie skonczy 3 lat bedzie dostawala mleko modyfikowane . mleka krowiego nigdy nie podam bo uwazam ze to jeden wielki syf - bede podawac tylko przetwory mleczne tj . jogruty , serki , twarozki , kefiry.

Gość telefon bez klapki
które wbrew pozorom też są syfem. Zagęszczacze, dopełniacze i konserwanty :)