Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masakrator

Kłamie lustro czy zdjęcia?

Polecane posty

Gość masakrator

Dlaczego w lustrze wygladam w miare ok, a na zdjeciach wychodze jak pastet? geba jak u hipopotama, wielki nos, etc.. w lustrze tego nie widze

Gość ooooooooooooosioł
ja też

Też tak mam kurde o ile w lusterku nie zauważam takich rzeczy to na zdjeciach...powiem tylko, że zamiast NK umieszczam swoje fotki na Rottenie:classic_cool: Pyzaty pysk, wielki nochal i hujowe wszystko. Dlatego nie lubię robić sobie zdjęć.

Gość x x x
a wytłumaczcie mi coś takiego - w lustrze jestem zajebista, na zdjęciu nie, a podobno to zdjęcia są obiektywne. więc dlaczego na obrazie z kamery/na zdjęciu mojego odbicia w lustrze wyglądam jak człowiek? bo chyba w działaniu zdjęcia nic się nie zmienia? :o

Gość masakrator
obchodzic to mnie nie obchodzi, interesuje mnie tylko to zjawisko. to jakies znieksztalcenie optyczne aparatow?

Gość masakrator
x x x dokladnie tak, tez przeprowadzalam ten eksperyment

Gość
źle wychodzą na zdjęciach osoby o niesymetrycznych twarzach - poza tym kwestia miny :) ja w sumie na fotach wyglądam podobnie jak w lustrze :p

Gość masakrator
nie, nie reguluje nie chodzi o miny. w ustrze mam tez np. wiecej wlosow na glowie. na zdjeciach wlosy wychodza jakos tak plasko

Gość 9usifcisdj
Ee to zalezy, bo ja np. widze to po innych ludziach. Dajmy na to ostatnio sobie poszlam na pewien wystep, no i cyknelam pare zdjec, na zywo, patrzac na nich wygladali swietnie - szczegolnie wystepujaca tam kobieta. Ladne, blyszczace wlosy, dziurki w policzkach przy usmiechu, aksamitna cera... na zdjeciach wyszla tak strasznie, miny tragiczne, oczy wybałuszone, skora rozowa jak u swinki. To moze i z nami tez tak jest :P ? Sie pocieszam :D Tez siebie w lustrze wole hehe

Ja podobam się sobie w lustrze, w witrynach sklepowych i na... obrazie rejestrowanym kamerą. Zdjęcia to masakra. I być tu mądry - jestem pasztetem czy nie? :D

Gość grenadinne
j eb dobrze mowi. przegladajac sie w lustrze podswiadomie ustawiasz sie tak, zeby wygladac jak njakorzystniej. ale tez nieprawda, ze zdjecia najlepiej odzwierciedlaja twoj prawdziwy wyglad - zdjecia sa statyczne, odbicie w lustrze nie jest. i w zyciu rowniez nie jest sie wiecznie w stanie spoczynku - ciagle sie poruszasz, wykonujesz rozne gesty..mimika, te sprawy

mam wyjscie z sytuacji ...na sesje zabieramy osobe trzecia do trzymania lustra ;).....wygenerujesz optymalna dla siebie mine, zaufana osoba niczym blyskawica usunie lustro a fotograf dokonczy dziela :)

kabel - ale fotograf może cyknąć fotkę z innego kąta niż lustro i cały nasz wysiłek pójdzie na marne :O Najlepiej znaleźć dobrego fotografa, ot co. A na imprezach uciekać przed obiektywem :P

Gość jasmin4545
Właśnie ja też mam wrażenie, że na zdjęciach wyglądam okropnie a w lustrze spoko. Choć to też zależy od aparatu. Mój poprzedni aparat robił takie zdjęcia, na których było widać wszelkie niedoskonałości cery. Choć oczywiście może to zależeć od ustawień... ;) Na filmach z kamery też wyglądam ok, podobam się sobie. Kto z was jeszcze uważa, że jest niefotogeniczny?

" Dlaczego w lustrze wygladam w miare ok, a na zdjeciach wychodze jak pastet? g" bo w lustrze widzisz siebie odwrotnie i jesteś przyzwyczajona do takiego obrazu na zdjeciach zwyczajnie więc wyglądasz inaczej... i dlatego wydajesz sięsobie brzydka cczyli przyzwyczajenie i reakcja mózgu

no to mam wyjscie :) ....zaufana osoba zabierze blyskawicznie lustro a fotograf zmieni kat choc o stopien, dostanie strzal ostrzegawczy w plecy z TT ki kupionej na bazarze Rozyckiego :).....cholera ! ale do tego potrzeba jest jeszcze jedna osoba :O ....4 osoby by zrobic pieprzona fotke :O :classic_cool:

kitq zrób eksperyment weź zdjęcie portretowe wrzuć w program graficzny i zrób symetryczne odwrócenie w poziomie... czy jak sieta funkcja tam nazywa :P zapisz 2 zdjecia oryginalne i odwrócone a potem porównaj tobie będzie się wydawać lepsze odwrócone a innym normalne :P