Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MONIKAA80

Jak sobie radzicie z tlusta cera w takie upaly ?

Polecane posty

Gość MONIKAA80

Moja skóra w takie upaly sie strasznie swieci na twarzy ale nie chce nakladac tony pudrów cy podkladów bo efekt jest okropny .... jak sobie radzicie z matowieniem cery w ciagu dnia ?

Gość drewnatura
Ja muszę ciągle wycierać brodę i nos, bo świeci mi się zawsze:/ Ale bardzo przydatne są takie bibułki matujące, które można kupić w drogerii. Przykłada się taki protokącik do danego miejsca na twarzy, on wchłania co trzeba, a skóra staje się matowa:)

Gość a ja się tym nie przejmue
upał w końcu jest i co druga osoba się świeci... Wiec sie nie wyróżniam ;)

Gość anulka15
tez polecam bibulki matujace.bo to chyba najlepsze wyjscie.ja uzywam tez kremu matujacego i fluidu tez matujacego ale po 15 minutach sie blyszcze!

Tlusta cera i upaly to koszmar... Mam wrazenie, ze w upaly moja cera tlusci sie 2 razy szybciej - kiedy jest goraco i skora mi sie poci, mam wrazenie, ze az czuje jak gruczoly lojowe wyrzucaja z siebie tluszcz... Bleee! Wkurza mnie fakt, ze jak obserwuje inne kobiety, to one maja suche cery. Na pewno tez sie poca, ale pot to tylko woda wiec po wytarciu twarzy skora jest calkowicie sucha, a sama chusteczka loju nie wytrze tak dobrze.... Czasem, gdy juz nie moge wytrzymac, myje twarz 3 razy dziennie kiedy jest goraco.

Gość gwiazdeczka555
Moj maz ma tak tlusta cere, ze az od tego lzawia mu oczy nieraz. Jest na to sposob, wytrzec twarz chusteczka nawilzajaca dla niemowlat np. nivea, czy bambino, efekt murowany, sprobujcie. To działa...

Gość soczeweczka
Gwiazdeczka ale jak sie tym wytrzesz to po makijazu pozatym niektóre te chusteczki zostawiają taka tlusta powloke na skorze i za chwile jest juz znowu to samo.

Gość kokoszanelka
spróbujcie wody termalnej, spryskać nią twarz, nie wycierać, mam wrażenie że trochę matowi.

Mi się zbiera tlusz z łojem pod nosem :O:O😭 i mam no tak mokro pod nim 😭 Do tego nos + czoło :O:O do duupyy :O:O , mi chusteczki wystrczają , ale trze co 1 h przecierać :O

Gość noooooonieeeee
kup sobie krem z ziaji oliwkowy to bedzie jeszcze lepiej

Gość geruza
Zdecydowanie polecam chusteczki matujące. Dobrym rozwiązaniem jest używanie delikatnego, lekkiego kremu matującego (polecam Soraya). Fluidy czy pudry koloryzujące nie są wskazane. Skóra jeszcze bardziej się "poci". Lepszym rozwiązaniem będzie baza matująca. Ma podobne działanie. I co ważne, często spryskiwać twarz wodą w spray'u.