Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczka21

rezygnuje z depilatora!!!! co wybrać maszynke czy kremy depilujące?

Polecane posty

na nogasz po depilowaniu depilatorem mechanicznym mam mase krost i powrastanych włosków dlatego podtanowiłam to zmienic!!!! tylko co wybrac krem do depilacji czy pospolitą maszynke??

ja też niedawno zrezygnowałam z depilatora i używam zwykłej maszynki. Chyba najszybszy i najbezpieczniejszy sposób na gładkie nogi. Kremy też często podrażniają.

a powiedz.. mialas jakies problemy po depilacji depilatoreem? czy tak sobie zrezygnowalas bo moje nogiu wyglądaja masakrycznie :(

po depilacji wlosy nie umialy przebic sie przez skore - efekt zaczerwienione krosty na nogach, ranki po probach 'wydlubania' wlosow spod skory! unikam depilatorow jak ognia! nigdy wiecej takiego koszmaru! uzywam teraz maszynki do golenia, bardz dobre sa meskie, bo starczaja na dluzej i noga s jakby gladsze, zadne te damskie aloesowe maszynki! zastanawialam sie nad woskiem, ale uwazam, ze beda wlosy mi wrastac jak kiedys. Kremow czasem uzywam, ale rzadko, bo nie usuwaja wszystkich wlosow rownomiernie i i tak koncze maszynka! :P

Ooo na taka zdecydowana odpowiedź czekalam :) mam to co ty pislalas ranki, szpetne powrastane włoski i blizny blizny i jesczze raz blizny :( mam jux dosc i szukam sposobu:) a czym to wyleczylas?

Mi też wrastały włoski, to samo po depilacji woskiem. Po depilacji nogi zaczerwienione itp. Jeżlei chodzi o te ślady po wyciąganiu wrośniętych włosków mi na długo one nie zostawały, więc nie wiem co powinnaś zrobić żeby się ich pozbyć

Gość miałam podobny problem
kilka lat temu jeszcze wrastały mi wloski masakrycznie, ja je wydłubywałam i nogi wyglądały okropnie. Na jakiś czas przestałam depilować i goliłam, ale to też żadne wyjście, bo włoski już wieczorem tworzyły tarkę na nogach. W lecie masakra, codzienne golenie, a facet podrapany o moje tarkowate łydki. Kremy gówno mi dawały, nawet połowy włosów nie zbierały. Na wosk w gabinecie nie chciało mi się chodzić, a w domu to za dużo zachodu. Zaczęłam więc znów depilować depilatorem, ale co dwa dni robię peeling i już mi nie wrastają włosy.