Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

GwiazdaFantazja

Jak objawiała się w waszej rodzinie choroba Alzheimera?

Polecane posty

Niestety moja rodzine dotknęla ta choroba. Babcię- mamę taty. Bardzo się boję bo wiem,że to choroba dziedziczna. Z mojej mamy strony chorobę Alzheimera miała mama mojej babci. Czy da się jakoś zapobiec tej chorobie- poprzez ciągły \"wysiłek umyslowy\"? Obawiam się o mojego tate, czy nie zaczyna sie u niego choroba. Jest baaaardzo męczący, zadaje dziwne pytania, ciągle wymaga od mojej mamy bo coś mu dawała, mama na krok się ruszyc nie moze bo tata ją nawołuje i od razu coś chce- a to by mu podac długopis po kóry moze sam wstac bo jest blizej niego niz mama, a to by herbate zrobić, a to podac kartke a to odniesc. Czy to mogą być nobjawy choroby czy się czepiam ?

Gość kurde miałem teki fajny nick i
no rozwiazuj krzyżowki

Gość J_Lo
moga to byc objawy choroby, nie usługujcie tacie, niech sam wszystko robi i jak najmniej tv, niech robi wiele rzeczy zeby mózg musiał sie wysilic

Boję się powiedziec mamie, że wydaje mi się,że mogą to być objawy choroby, a nawet jeżeli nie to może to doprowadzic do choroby gdyż trzeba tacie uslugiwać. A mama cieszy się bo mówi ,ze to oznacza ,że tata jest bardzo z mamą związany i tak jej potrzebuje. Czasami ma juz dosc tych nawoływan no ale jej sosób myslenia tez mnie przeraza

Gość chętnie doradzę
Z opisu wynika, że oboje rodzice mają nieco "pod sufitem", ale moim zdaniem na razie nie chodzi o Alzheimera.