Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dcfdsscdsfcd

Ilosc przepracowanych godzin a podatek UK

Polecane posty

Gość dcfdsscdsfcd

Ile max trezba pracowac godz,. aby nie zabrano zbyt duzego podatku. Ostatnio pracowalem duzo ( 250 godz w tyg. - moj najbardziej pracowity m-c w zyciu ) Zarobilem okolo 3100 funtow, ale zabrano mi okolo 1000.

Gość kakakakakaka
250godzin w tygodniu...jakim tygodniu? marsjanskim:O

Gość dcfdsscdsfcd
250 w miesiacu

Przy tylu godzinach mozesz spodziewac sie takiego duzego potracenia, oplaca Ci sie to swoja droga? Za 250 godz w miesiacu 2100 na reke to naprawde niewiele

Gość tydzien pracy
to 40 godzin - choc czesto jest tak ze placa za 37,5 a 2,5 godziny to nieplatne przerwy. Wiem ze ewentualnie oplaca sie zrobic 2 overtime w miesiacu czyli w dwa tygodnie mozesz przepracowac 6 dni a jak bedziesz pracowal wiecej to Ci wiecej podatku zabiora. Mowie oczywiscie przy 8 godzinnej dziennej zmienie nie wiecej

Gość bzdury gadam
ja za 240 dostawalam 1920 ,po podatku 1650.

Gość hej Madziulka
Raczej juz nie bede az tak duzo pracowal, ale jednak 2000 na m-c na reke to dla mnie sporo. Wczesniej zarabialem ponizej 1000 a mieszkam w Londynie. Oczywiscie szkoda zycia i nie bede wiecej pracowal po 250 godz w m-cu. Tylko nazley to tak zaplanowac aby "sporo" zarobic i niski podatek zaplacic.

Gość taak se pisze
" Za 250 godz w miesiacu 2100 na reke to naprawde niewiele" a ty ile zarabiasz?

Gość hej Madziulka
Madziulka ma dobra prace w biurze ;-) Tak przypuszczam. Zapracowala na to. W sumie ja tez powinienm np. pracowac 3 lub 4 dni ( zmiane mam po 10 - 12 godz. ). A w pozostale dni pojsc do szkoly i zainwestowac w siebie. Tak naprawde to sie lepiej oplaci niz pracowac ponad 50, czy nawet 70 godz. w tygodniu.

Gość taak se pisze
ponad 8 funtow na reke to niezla kasa wiekszosc polakow na wyspach ma mniej widac chciala sie tylko pochwalic ze ma wiecej:O

Gość autor tematu......
zarabiam 7 na godz plus service charge i niskie napiwki jak dla mnie to calkie niezle, tylko troche za duzo godzin nie plujcie jadem na Madziulke

Ja zarabiam 1500 na reke (praca od pon do czw po 8 h i pt 5.5 h)- to dla \"zyczliwych\" ciekawskich... i nie pracuje w biurze. 250 h w miesiacu to naprawde duzo (zakladam, ze autor pracowal soboty i niedziele rowniez)...dlatego mysle ze 2100 to wcale nie duzo...zwlaszcza, ze odciagnieto Mu tyle podatku. Nie oplaca sie po prostu pracowac az tylu godzin.

Gość ehnie ccjkdclk
a ja ponowie pytanie ile godzin jest bezpiecznie wypracować by nie zapłacic duzego podatki czy może jest to zależne od osiągniecia danej kwoty od której jest większy podatek sciągany?

Gość nie wazne ile godzin
wzne jaki tax code, teraz kwota wolna od podatku to chyba 7K rocznie

Gość ehnie ccjkdclk
no dobrze to ja powiem tam zarabiam najnizsza krakowa wypracowywuje 40 godzin na tydzień czy w tej sytuacji moge brac overtimy by zwiększyć swoja pensje a jednocześnie nie zapłacić dużego podatku?

Gość vofiiikl
Jak to wygląda teraz?Bo wątek jest spzed 3 lat.

tylko, ze to jest jakoś tak, że jak się za dużo poleci z godzinami i zarobkami to więcej odliczają 'przewidujac', że np. wejdziesz w kolejny próg podatkowy - tak jak w przypadku autora postu... gdyby zarabiał co miesiąc 3100 to wszedłby w wyższy próg, zatem nie policzono mu allowance i 20% tylko allowance, 20% i 40% od kawałka tej kwoty...

Gość ahhhh te podatki......
Słuchajcie,może mi ktoś doradzi.Pracuję od pół roku w Anglii,zarabiam mało,bo minimum na h.Jednak mam bardzo dużo godzin,ok 52-55 każdego tygodnia(6 dni w tyg.).płacę duże podatki,zawsze jest to ok. 300-350 f miesięcznie(mam miesięczną pensję).Waszyscy w pracy mi mówią,aby się nie martwić, bo ten podatek da się odzyskać,ale ja nie wiem komu już wierzyć.Zastanawiam się czy ja nie pracuję jak głupia,a potem i tak nic z tego nie odzyskam.Czy ktoś może doradzić?Może do księgowego powinnam się udać?

Gość dgfghj
wszystko odzyskasz, nie martw sie 8105 f to wolna kwota od podatku, jesli twoje zarobki w ciagu roku beda wyzsze od tej kwoty to zaplacisz podatek od roznicy calej kwoty i kwoty wolnej od podatku podatek wynosi 20% mozesz przejsc sie do ksiegowego zeby Ci to wytlumaczyl, chyba ze jestes w stanie poszperac na stronie hmrc i sama poczytac Pozdrawiam!

Gość dgfghj
zle napisalam, ze wszystko odzyskasz odzyskasz oczywiscie nadplacony podatek :)

Gość nozxs.h
też zarabiam mało a mam spore podatki zabrane , czy pod koniec roku sami mi zwrócą nadpłacony podatek czy muszę składać jakieś pismo?

Gość nozxs.h
też zarabiam mało a mam spore podatki zabrane , czy pod koniec roku sami mi zwrócą nadpłacony podatek czy muszę składać jakieś pismo?

Gość fhgfgfhh
czasami pracodawca sie stara o zwrot podatku a jesli nie dostaniesz od pracodawcy, ty musisz zlozyc wniosek do hmrc o zwrot podatku, przewaznie czeka sie ok 3-4 miesiecy na czek

Gość fhgfgfhh
czasami pracodawca sie stara o zwrot podatku a jesli nie dostaniesz od pracodawcy, ty musisz zlozyc wniosek do hmrc o zwrot podatku, przewaznie czeka sie ok 3-4 miesiecy na czek