Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dioraa333

kto nie mial blogoslawienstwa, jak to ominac?

Polecane posty

Gość dioraa333

strasznie mi sie ten zwyczaj nie podoba, w ogole jestem przeciwna kosciolwi itp, ale slub koscielny bierzemy, bo tak chcieli rodzice, nam to bylo wszystko jedno. nie chce blogoslawienstwa, tzn moze byc cos takiego, ze rodzice nam pogratuluja, zycza szczescia itp, ale nie wyobrazam sobie jakiegos calowania kzyza czy kropienia woda. tym bardziej, ze wyjezdzamy na slub ze swojego mieszkania, ktore ma 30 m i nie bardzo mi sie widzi, zeby byli tam w czasie przygotowan rodzice, tesciowie i moze jeszcze swiadkowie:/, wolalabym sie spotkac przed kosciolem ze wszystkimi jeszcze z nikim o tym nie rozmawialam, ale czy moze ktoras z Was nie miala tego blogoslawienstwa??

Gość obrońca uciśnionych
powiedzcie rodzicom ze niechcecie blogoslawientswa

Gość ale wy sie nakrecacie
ja powiedziałam że nie chce. Mama sie zgodziła ale teściowie jeszcze nie wiedzą :D

Ja powiedzialam, ze nie chce blogoslawienstwa, bo tez nam sie to calowanie krzyza nie podoba, troche bylo gadania, ze jak to tak bez blogoslawienstwa...? No ale i tak postawimy na swoim.

Gość Dalera
ale pustak z Ciebie- uleglas rodzicom w sprawie slubu koscielnego, a o blogoslawienstwo robisz afere. Pusta i glupia.

Nie jezdzij po ludziach, nie wszyscy potrafia byc asertywni;)

Gość Taka jedna z miasta E.
nie, no bez przesady... pójdziesz do kościłoła, przyjmiesz komunię św. bez szemrania i bedziesz sklaniac przy ty fałszywie głowę, przekażesz wszystkim grzecznie znak pokoju i podczas pdniesienia bedziesz sie bogobojnie bić w piersi, a stanowi Ci problem błogosławieństwo? Ja pier...

Gość Emmanuellee
bo to cena za szopke jest Ty kobieto z miasta E. Nie wiedziałas? W domu kto ją zobaczy? (więc trzeba ominąć) a w kościele wszyscy, więc trzeba robić \"oczka\" i udawać jak to sie bardzo przeżywa!

Gość do autoreczki
nie no kurwa mac rece opadaja... robisz szopke tylko dla rodzicow w koscile??bedziesz brac komunie???bedziesz udawac przed ksiedzem prawdziwa katoliczke ??zal mi takich ludzi jak ty...bedziesz sie smazyc w piekle

Gość ale wy sie nakrecacie
a tu wszystkie zagorzałe katoliczki, co niedziele siedzą w kościołku i oczywiście dziewice do ślubu :D