Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwne bicie

Co to może być?!!!!

Polecane posty

Gość dziwne bicie

Słuchajcie ostatnio obcerwuje u siebie dziwne bicie na brzuchu, tj. jak poloze dlon powyzej pepka, na srodku i lekko z lewej storny to czuje jakby mi tam cos bilo! Wlasciwie to widac golym okiem jak sie poloze, ze poprostu ta czesc (ok 8cm) podnosi sie i opada, to czuc, i widac, i nie mylcie z oddychaniem! bo ja wiem, ze kiedy czlowiek oddycha to cialo jakby faluje, ale to jest cos innego!! Co to moze byc???

Gość dziwne bicie
nikt sie z tym nie spotkal??? to jest takie dziwne uczucie, jakby mi serce walilo!! ale to nie to, bo serduszko jest calkiem gdzie inndziej :) Nikt nic nie wie?

Gość ja też tak mam.....
:D

Gość takie tam duperele
tętnica brzuszna :D

Gość dziwne bicie
ja tez tak mam........ < - no ale to nie jest normalne, ja wczesniej tak nie mialam! dopiero od kilku tygodni cos takiego sie dzije.

Gość lu ka
ja też tak mam, kojarzy mi się to z ruchami dziecka. Myślę że to mogą być ruchy jelit

Gość dziecko kopie

Gość yooo
ja też tak mam i nie wiem co to jest :D

Gość dziwne bicie
dzieki Wam!! tetnica brzuszna- - znalzlam dzieki Tobie artykul :D " Pulsowanie wyczuwalne pod powłokami brzucha może, ale nie musi, być objawem chorobowym. Wszystko zależy od budowy ciała człowieka. Anatomicznie, przez jamę brzuszną, mniej więcej wzdłuż lewego brzegu kręgosłupa, przebiega odcinek brzuszny aorty. Arta, jak każda tętnica, pulsuje zgodnie z rytmem pracy serca. U szczupłych ludzi, gdy ilość podskórnej tkanki tłuszczowej jest niewielka, tętnienie aorty może być wyczuwalne i nie jest to oznaką żadnej choroby. Jeśli jednak tętnienie aorty brzusznej jest wyczuwalne przez powłoki u ludzi z znacznie rozwinięta tkanką tłuszczową tej okolicy ciała, może to zaniepokoić lekarza. W takiej sytuacji należy wykonać badanie USG brzucha. Pozwala ono ocenić nie tylko narządy jamy brzusznej, ale także naczynia krwionośne - w tym przypadku aortę. Ocenia się jej przebieg, odgałęzienia, poszerzenie średnicy lub ewentualne zwężenia oraz oboczność blaszek miażdżycowych i charakter przypływu krwi przez naczynie. Badanie ma w takiej sytuacji przede wszystkim na celu wykluczenie tętniaka aorty brzusznej. " no i juz sie nie bede martwic, bo ja jestem raczej szczupla to chyba jest jednak wszystko ok dzieki :)