Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czesc portalu o2

ZNAMIE A BADANIE HISTOPATOLOGICZNE

Polecane posty

Gość czesc portalu o2

czy znamie usuniete chirurgicznie zawsze poddaje sie badaniu histopatologicznemu?

Gość o ile jest wycinane
w porządnej przychodni lub gabinecie to tak

Gość czesc portalu o2
to klinika chirurgii plastycznej. Mam jeszcze pytanie: jak dlugo nosi sie szwy i czy mozna normalnie funkcjonowac po, tzn. uprawiac sport czy brac prysznic? znamie mam na plecach.

Gość czesc portalu o22
to klinika chirurgii plastycznej. Mam jeszcze pytanie: jak dlugo nosi sie szwy i czy mozna normalnie funkcjonowac po, tzn. uprawiac sport czy brac prysznic? znamie mam na plecach.

Gość szyszuś
miaam usuwane znamie szwy jakies 2 tyg zalezy od wielkosci ;)

Gość czesc portalu o22
dzieki za odp. a jak to wyglada z prysznicami i sportem?

Gość szyszuś
Na początku boli bo skora musi sie naciagnac i przystosowac ale potem jest ok ;) Przez tydzień lepiej tego nie mocz bo moze Ci sie rozejść i bedzie nieciekawie,ja po jakiś 3 dniach dopiero odwinelam te opatrunek ktory zrobil mi lekarz.

Gość czesc portalu o22
dzieki, po prostu zastanawiam sie jak mam umyc wlosy i cialo, zeby nie zamoczyc opatrunku. mam nadzieje, ze w tej klinice dadza mi jakies wskazowki:)

Gość szyszuś
hmm jak masz to na plecach to będzie ciężko;P moze myj włosy tak w umywalce zeby moczyc tylko je ;P

Gość czesc portalu o22
jakos bede kombinowac. moze dodatkowo zakleje ten opatrunek folia spozywcza;)

Gość ja miałam wycinane na szyi
więc miejsce mocno narazone na naciągnięcia itp... Szwy miałam tydzień czasu. Opatrunek który mi założyli ściągnełam chyba na następny dzień czy jeszcze w tym samym dniu aby się móc umyć... Zaklejałam zwykłym plastrem aby nie zachaczać o szwy niczym. Możesz się myc byle nie moczyć w wodzie. Szybki prysznic jest ok. Sport to juz zależy jaki i w jakim stopniu - tutaj chyba jest największe niebezpieczeństwo. Mnie po wycięciu nic nie bolało, choć leki dostałam i podobno mocne, bo mi w aaptece powiedzieli zebym je kupiła jak mnie bedzie bardzo mocno boleć

Gość gość
nawet jeśli nie to wydaje mi się, że takie badanie histopatologiczne warto zrobić dla własnego świętego spokoju. Nie jest to bolesny zabieg, sama poddawałam się takiemu badaniu w Gliwicach - http://histamed.pl/kontakt/, na szczęście u mnie niczego nie wykazało. warto się badać regularnie, dlatego nawet jeśli nie będziesz musiała to bardzo polecam.