Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agak83

duphaston

Polecane posty

Gość agak83

hej dziewczyny.Mam za wysoki progesteron ale nie tak bardzo i staramy sie o dziecko.Moj gin przepisal mi duphaston 10 mg i mam brac jedna rano i wieczorem.Boje sie bo podobno ten lek powoduje zakrzepy w zylach a wlasnie boli mnie noga lewa,nawet jak sie poloze i juz nie wiem.Jak sie po tym czulyscie??dzieki za odpowiedzi.

Gość agak83
Blagam dziewczyny napiszcie cos

Gość gruszkakula
Jesteś pewna, że za wysoki masz? Przecież duphaston to progesteron właśnie, będziesz mieć jeszcze wyższy po nim!

Gość gruszkakula
Nie panikuj. Duphaston faktycznie zwiększa ryzyko zakrzepicy, ale to nie postępuje tak nagle, tuż po rozpoczęciu brania. Trochę musi potrwać zanim krew zgęstnieje... Skonsultuj to oczywiście z lekarzem (ja biorę od niedawna Venescin na wzmocnienie żył i smaruję nogi heparyną), ale nie musisz jechać na pogotowie od razu. Chyba że ból jest silny, noga gwałtownie puchnie, jest tkliwa, sina lub zaczerwieniona. Nie martw się, przyczyn bólu nogi może być wiele.

Gość gość
Biorę ten lek od niecałych 2miesięcy. Miesiąc temu zaczęła mnie bardzo boleć lewa noga, myślałam że to kość piszczelowa od nieprawidłowego biegania, ale wczoraj okazało się że to zakrzepica, boli strasznie, lekarz powiedział że mam ograniczyć chodzenie do minimum :(