Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Basia 18

Pierwsze tabletki anykoncepcyjne.

Polecane posty

Gość Basia 18

Kończe pierwsze opakowanie tabletek yasminelle. Na forum widzę tyle tematów dotyczących zajścia w ciąże mimo brania tabletek. Zaczęłam się trochę niepokoić... Czy to możliwe,że ysam. ma za małą dawkę hormonów by chronić przed ciążą? Lekarz powiedział,że podczas brania tych tabletek nie potrzebna mi żadna inna metoda zabespieczenia. Mimo wszystko czytam tutaj o jakichś dziwnych,różnych przypadkach:( Kiedy powinnam mniej więcej dostać okreś po odstawieniu tabletek?Dziś wzięlam ostatnią... Prosze o odpowiedz.

Gość abcabacabc
masz na to 7 dni, a kiedy dostaniesz to zalezy od tego od organizmu i jakie bierzesz tab=letki, ja biore tebletki jakies 1,5 roku i przy diane dostawalam 5 dnia , jak zmienilam na yasminelle to 3 a teraz nagle przesunelo sie na 4 dzien! wiec nie ma reguly

Gość Basia 18
Dzięki a odpowiesz mi na te wszystki moje obawy dotyczące ciąży? Może przesadzam ale na forum piszą kobiety,że brały tabletki i zaszły w ciąże.

Gość Basia 18
Mam jeszcze takie pytanie. Ja zarzywam te tabletki około godziny 20, następnego dnia około np. godziny 22. Czy to nie za duży odstęp? Powinno się brać je mniej wiecej o tej samej porze.

Gość abcabacabc
wioesz co ja mysle ze te ciaze to sa wynikiem bledu w stosowaniu i nie dostosowaniu sie do ulotki! a malo kto sie przyzna ze wpadl przy tabletkach w wyniku wlasnego bledu! ja juz sporo czasu stosuje i tez mam schizy roznego rodzaju ale nie ma co sie stresowac to najbardziej skuteczna antykoncepcja tylko trezba pamietac o stosowaniu dodatkowego zabezpieczenia przy przyjmowaniu innych lekow zmniejszajacych skutecznosc, przy biegunkach, wymiotach, zapomnieniu- WSZYSTKO TO CO co jest w ULOTCE!:)

Gość abcabacabc
musiosz pilnowac zeby nie przekroczyc tak zwanych magicznych 12 godzin! ja staram sie przyjmowac tabletki co do minutki ale to wynika chyba z mojego charakteru taka punktualnosc ale nie masz co sie martwic

Gość Basia 18
Dzięki za odpowiedz.