Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lidia33

Dzieci z refluksem

Polecane posty

Gość lidia33

Witam! Czy są może mamy dzieci z refluksem? Może podzielilibyśmy się poradami i opowieściami o swoich bobasach?

Gość lidia33
Mój 3 letni synek ma refluks-stwierdzony ok.10 miesiąc. Ma całkowitą dietę bezmleczną:( na początku było dla mnie ciężko-10 miesięczne dziecko i wogule bez mleka:( przerażała mnie myśl o ciągłym przygotowywaniu zupek,zupek,zupek... bo wiadomo,że jeśli na noc dziecko wypije butlę mleka-jest pewność,że jest w dostatecznym stopniu najedzone-taka sama sytuacja z rankami!

Mój synek od urodzenia po każdym jedzeniu,czy nawet po małej ilości herbatki zwracał tak bardzo,że nawet lekarka się dziwiła. Było nam ciężko,wieczne pranie,mycie podług kilka razy dziennie,po prostu meksyk. Próbowałam prawie wszystkiego,odstawiłam od piersi i przeszliśmy na specjalne mleko,które i tak często zmienialiśmy na inne. Zagęszczałam wiecznie nutritonem,ale rezultat był tylko przez jakiś czas. Więc zostało nam się z tym pogodzic. Jak synek miał ok rok to przestał wymiotowac,teraz ma 3 lata i nadal zwraca ale przy każdym przeziębieniu któremu towarzyszy kaszel.

Gość lidia33
Gdy mój mały wymiotuje bo np.zostało mu coś na żołądku to muszę cały czas przy nim siedzieć...w momencie gdy się położy i chce bierze go na wymioty-staje mu w gardle jakby klucha i zaczyna się dusić! Już trzy razy to przeżywała-za nogi głową w dół:( raz był naprawdę źle-najgorszemu wrogowi nie życzę tego co wtedy przeżyłam! :(:(:(

U mnie najgorzej było jak spał,bo cały czas musiałam czuwac, w każdej chwili mógł się zaksztusic, przeważnie spał na brzuchu.