Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KrajzolAda

LUBLIN - CO SĄDZICIE?

Polecane posty

Gość KrajzolAda

Gość Warduna
mam tam sporą część rodziny. Miasto bardzo ładne i klimatyczne. Gorzej, że społeczeńśtwo to prawie sami emerycie i drechy

Gość KrajzolAda
Dla mnie Lublin nie jest najgorszy, ale... też nie zachwyca... :) Ma ładną architekturę i atmosferę, ale... brakuje mi tu czegoś...

Gość oj troche brakuje
ładne miato i podoba mi sie, ale brakuje perspektyw na dobra prace- ludzie po studiach w wiekszosci uciekaja do innych miast, brakuje dobrej komunikacji- nie ma lotniska, pociagi jakie sa w pl kazdy wie, kiepskie drogi dojazdowe do miasta ( no poza małymi fragmentami krajowej17 i 19), nie ma porzadnego stadionu ani hali sportowej na której moznaby zrobic jakis mecz na wiecej niz 6 tys kibiców :( ale miasto sie rozwija, kiedys myslałam ze sie nic w nim nie dzieje... myliłam sie :) mozna znalezc cos dla siebie :)

Gość KrajzolAda
Tak - Lublin jest pod tym względem kiepski. Ale podobno bardzo wiele jest w planach...

a ja tu mieszkam, i jest tylko jeszcze jedno miasto, na jakie mogłabym zamienic Lublin - na Kraków ostatnio coraz bardziej doskwiera tu brak porządnych przelotówek, korki są tragiczne, ale to tak, jak w kazdym większym mieście

Gość dziewczyna Granta
" w kinie Lublinie, kochaj mnie" :-)

Gość KrajzolAda
Też tu mieszkam Ewo. Ogólnie tragedia. Chodzi mi o ruch uliczny, perspektywy. Wiem, że będę tu studiować, ale... wynoszę się.

ja nie mam potrzeby się wynosić to jest moje miasto :) pracuję co prawda faktycznie nie w Lublinie, tylko 50 km dojeżdżam, ale nie narzekam

Gość biedny chory
Lublin idzie do przodu, w ciagu kilku ostatnich lat bardzo sie rozwinal i to widac golym okiem. Bardzo przyjemnie sie tu mieszka, chociaz 'troche' temu miastu brakuje do Wrocławia, Warszawy czy Gdańska...

Gość KrajzolAda
Tu ewidentnie brakuje czegoś co by ludzi przyciągało. Tak jak chętnie jadą do Krakowa, Wrocławia, Wawy...

do Wawy to chyba tylko po kasę, zarobioną robotą godną wołu...

Gość biedny chory
Masz racje, KrajzolAda. Miejmy nadzieje, ze i to sie z czasem zmieni i ludzie zaczna doceniac to miasto. Bo powiedz, czy nie jest tu przyjemnie? :)

Gość prasna
ja mieszkam pod lublinem, niedaleko zalewu. lbn to fajne miasto, nie za duże nie za małe , takie w sam raz. tylko kompletnie nic tu się nie dzieje, większości polakom lublin z niczym się nie kojarzy, bo np. taki Kraków wszyscy oceniają pozytywnie i dużo ludzi chciałoby tam mieszkac.

Gość pan chirurggg
w lublinie jest duzo gadania mało robienia przykłady:-remont teatru starego 30 lat teatru w budowie -przeciagajaca sprawa o lotnisku w swidniku - nie ma obiecanje siedziby PGE i wiele by tak wyminiac - słabe zarobki itp - pokrecona komunkacja - potworne korki -upadł przemysł z latach 90tych(np.fabryka samochodów) PLUSY -duzo zielenie - duzo zabytków -ładne stare maistso - duzo uczelni -uniwersytety - sporo wydarzen kulturalnych ( kandyduje do maisna Europejskiej Stolicy Kultury)