Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pinia alpejska

twarda biała gulka po wyrwaniu ósemki

Polecane posty

Gość pinia alpejska

witam mam problem z chłopakiem a raczej z jego wyrwaną ósemką. otóż wyrwał ją tydzień temu był ze zdjęciem i wszystko poszło ok. natomiast ok 4 dni temu zaczelo go bolec dziąsło a stomatolog dopiero we wtorek na pogotowiu nic nie poradzą. zrobiła mu sie twarda jak kamień biała gula bo wyrwaniu ciągle nabiera on w usta zimną wode i wypluwa. prosze doradzić jakie w końcu okłady by uśmieżyć mu ból bo biedak sie wykańcza pomocy na prawde!!

ból to można uśmierzyć ale lekami przeciwbólowymi a nie płukaniem płukać najlepiej naparem z szałwii - działa aseptycznie a co powiedział stomatolog na tym pogotowiu?

Gość pinia alpejska
powiedzieli ze go nie przyjmą ma wziąść leki przeciwbólowe i antybiotyk. wziął lek AMOKSIKLAW na zapalenie ale go boli jak cholera boje sie o niego troche po szałwi sie wściekał bo go bolało a na takie stany zapalne sa jakies okłady np rozgrzewajace czy zimne. bo stomatoloszka jak mu wyrwała tydzien temu to nic mu nie przepisała astan zapalny jak nic

tak na marginesie - może warto iść do jakiejś przychodni dentystycznej? Teraz niektóre działają całą dobę. Bo na pogotowiu to jedna rzeźnia i olewanie pacjenta :O

Gość pinia alpejska
u nas jest kiepsko w szpitalu nic przychodnie pozamykane chyba ze prywatnie za kase ale tel nie odbierają a kasy nie mamy teraz stomatolog dopiero we wtorek kurde wziął leki ibuprom i ten antybiotyk az słabo mu sie robi a ja sie denerwuje

gdzie mieszkasz? może trzeba pojechać do innego szpitala albo do tego samego na ostry dyżur stomatologiczny i jakby co zrobić awanturę

Gość izuchnaaaaaa
tym antybiotykiem to ja się kiedyś nieźle "strułam " ! Byłam bardziej chora niż przed kuracją. Może to to...

może wszystko na raz - problemy z dziąsłem, źle dobrany antybiotyk, leki przeciwbólowe tym bardziej lekarz potrzebny

Gość pinia alpejska
nowogród bobrzański koło zielonej góry dzwoniłam do zielonej sulechowa żar i wszyscy to samo szukać stomatologa . a tu wszyscy za kase chca albo nie odbieraja nie maja podpisane z NFZ wział biedny antybiotyk i lek przeciw bólowy a z tym suchym zębodołem to moze byc to bo to taka twarfa biała gula w dziurze po wyrwaniu

do wtorku daleko nie wierzę, że w całej Zielonej Górze nie ma żadnego ostrego dyżuru stomatologicznego - tylko chyba trzeba by pojechać bo przez telefon to olewają

Gość pinia alpejska
zielona góra nie posiada pogotowia stomatologicznego ani aparatów do zdjec dla zebów oczywiście w szpitalu dzwonilismy jeszcze raz na pogotowie i zaden stomatolog nie przyjmuje chyba ze prywanie i to od pn do piątku mało gabinetów na ubezpieczalnie chyba ze sie umówic ale czeka sie ponad miesiac

i to jest właśnie pieprzona "darmowa" służba zdrowia :O jedyne co mi przychodzi do głowy to jakby chłopak ci z bólu odlatywał to może wezwać pogotowie - niech chociaż jakiś konkretny zastrzyk przeciwbólowy walną to na trochę pomoże :O a jutro musicie poszukać pomocy bo do wtorku to może być nieciekawie

Gość pinia alpejska
dodzwoniłam sie na pogotowie stomatologiczne we wrocławiu i mój ukochany ma suchy zębodół tzw zapalenie po wyrwaniu zęba ma brać antybiotyk i leki przeciwbólowe płukanie rumiankowe ziołowe itp. szkoda mi go bardzo bo dentystka mogła mu przepisać od razu cos na ząb i w pn musimy znalezc jakiegos stomatologa ma brac antybiotyki doustnie az do wizyty

uff :) chociaż tyle dobrej i spokojnej nocki - oby leki zadziałały