Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość udręczona od roku

pękająca zgrubiała skóra na wewnętrznej stronie dłoni

Polecane posty

Gość udręczona od roku

lekarzwykluczył grzybice i zrzucil wine na moją alergie na alergię zazwyczaj pomagają leki przeciwalergiczne i sterydy, zero poprawy po tych mazidlach poprawa następuje, gdy co chwilę smaruje kremem z witaminami, ale po dłuższej przerwie ok 2g. znów katastrofa od miesiąca to świnstwo pojawilo sie na stpach, jestem bezradna

Gość udręczona od roku
Nikt nic nie poradzi?

Gość yoriko
mam to samo :(( może juz coś Ci pomogło...ja tez mam to około roku i zauważyłam tylko, że stan znacznie sie pogarsza pod koniec i na początku cyklu..skóra pęka do krwi...to jest okropne ...lekarze wymyslają coraz to nowe kremy, które kompletnie nic nie dają: (( przetestowałam: cerkoderm, emolium, maść z witaminą A, elocom..i masę innych a efektów nie ma...Cud nastąpił podczas wyjazdu do Chorwacji gdyż tam zupełnie się wszystko zagoiło..ale wróciłam do Wrocławia i jest jeszcze gorzej...nie mam juz siły..a te konowały...wrr

Gość no wlasnie konowaly
moze poszukajcie w necie. nie jestem lekarzem, nie znam sie, ale ja bym sprobowala spac w bawelnianych rekawiczkach, rece bym smarowala gruba warstwa jakiegos dobrego kremu do b. suchej skory albo i nawet wazelina. na noc, to co tam. w dzien tez bym smarowala takim kremem co rusz. i moze brakuje wam jakis witamin, moze A. trzeba tez sprobowac od srodka a nie tylko kremy. sciskam

Gość yoriko
dodam jeszcze ze nie jem słodyczy ani cukru w ogóle, nie piję kawy, herbaty, zdrowo się odżywiam...detergentów używam w rękawicach, nie mam stresów (poza tym jednym) więc skąd niby jakieś podrażnenia i alergie wymyślane przez dermatologów...teraz stosuję daktarin bo może to grzybica tylko lekarze tego nie widzą...ale efektów nie ma... proszę niech ktoś mi pomoże :((((((

Gość yoriko
rękawiczki z grubą warstwą kremu i folia aluminiowa na to rękawiczki bawełniane to norma, ale rano skóra jest rozmiękła i dopiero się łuszczy ...a co do netu to...juz sie tyle naszukałam... :((( ale dzięki :)

polecam ci krem Garnier do stop, łokci ,kolan (czerwona tuba) jest rewelacyjny ,zmiekczy ci dlonie ,nawilzy i bedzie po problemie!

Gość trochę pomaga
wyrzuciłam przedmioty metalowe dotykające do skóry, np zegarek z metalową bransoletą ...pomogło, ale odrobinę zostało jednak na jednej dłoni...ale tak niewiele że już nie przeszkadza

Gość gość

W/g "5 praw natury medycyny germańskiej "problem istnieje w psychice z powodu ...............

to trzeba poczytać samemu.Tam jest spis różnych chorób i dolegliwości. Jeśli chodzi o mnie

to sprawdziło się to - 100%- pękająca skóra z powodu skalania.......... itp.... itd... przez inną osobę.

Gość gość

Moja siostra poszła do stomatologa, a ten zaproponował zalozenie koronek i spilował zdrowe dolne zęby. Stworzył sie stan zapalny od dziasel. wydala kupe kasy bo jezdzila na konsultacje do innych lekarzy stoatologow w calej Polsce, a nie chciala ich usuwać i zkladac protezy. W tym stresie zyla kilka lat i dodatkowo zaczely pekac jej dlonie od wewnetrznej strony. Jakiś lekarz dopiero teraz zalożył jej cos na te zeby a najpierw wyleczyl stan zapalny i dłonie sie wygoily same

a przez te lata nic nie mogla zrobic bez rekwiczek i ciagle mowila o tym dentyście ze zniszczyl jej zeby.