Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blondii89

wzdęcia

Polecane posty

Gość blondii89

mam problem ze wzdeciami od wielu lat. zaczelo sie juz pod koniec szkoly podstawowej.to wszystko przez to ze strasznie stresowalam sie szkola. mam juz 20lat.problem nie minal,ale sie pogłębił :(( wstyd mi przebywac w towarzystwie...co robic??? pomocy:((((

Gość blondii89
nikt mi nie odp?:(

Gość też to mam...
:(Mam 27 lat,wzdęcia mam od wielu już lat,też zaczelo się w podstawówce.Czasem jest lepiej czasem gorzej,zauważylam,że jest to silnie powiązane z emocjami,np.gdy jestem zestresowana,zdenerwowana to dolegliwości się naislają:oNie radzę sobie z tym:(

odbudować florę bakteryjna i problemie a przez dłuższy czas t i biotyny zabraknie Flora bakteryjna układu pokarmowego jest bardzo wrażliwa; jeżeli ktoś lubi odżywiać się frytkami, hamburgerami, jada konserwy, tłuste mięsa, chrupkie pieczywo, a do tego popija to wszystko coca colą – może w ciągu 6 tygodni zniszczyć florę bakteryjną. Reszty zniszczeń dopełnią: słodycze, alkohol i mocne leki. Jeżeli zniszczymy mikroby zajmujące się wytwarzaniem biotyny, na efekty nie będzie trzeba długo czekać – problemy z trawieniem, biegunki, wypadanie włosów i problemy z przetłuszczającą się skórą. Zaburzenia procesów trawiennych i wynikające z tego powodu braki biotyny prowadzą także do otyłości, a wprowadzane diety odchudzające często są pozbawione produktów bogatych w biotynę. Gdy zabraknie biotyny – pierwsze sygnały: * Problemy skórne * Wypadanie włosów i łupież * Łuszczenie się naskórka * Szare błony śluzowe ust i gardła * Zmęczenie * Nadpobudliwość * Stany depresji * Bóle mięśni Dzienne zapotrzebowanie na biotynę: Na każde 1000 zużytych kalorii potrzebujemy ok. 100 mikrogramów biotyny * Kobiety ok. 250 mikrogramów * Mężczyźni ok. 300 mikrogramów Szczególnie bogate w biotynę ( mikrogramy w 100 g produktu): * Wątróbka - 102 * Mąka sojowa - 63 * Żółtko jaja - 54 * Orzechy włoskie - 37 * Orzechy ziemne – 31 * Sardynki – 21 * Migdały – 17 * Grzyby – 15 * Ryż naturalny – 9 To, co ważne : Najważniejsze jest utrzymywanie prawidłowej flory bakteryjnej przewodu pokarmowego, wtedy mikroby same zadbają o wytwarzanie biotyny. Jeżeli stosujemy diety, warto wiedzieć, że np. dieta owocowa jest prawie pozbawiona biotyny, to samo w przypadku diety ziemniaczanej, czy mięsnej. Nie powinno się jadać białek jaj kurzych w surowej postaci – zawarta w białku awidyna (substancja ochronna składająca się z białka i węglowodanów), niszczy natychmiast biotynę. Alkohol, nikotyna i leki zwiększają zapotrzebowanie organizmu na ta witaminę, trzeba więc pamiętać o dostarczaniu organizmowi większych dawek tej witaminy.

Gość blondii89
hmm to nie takie proste z ta dieta...od 7 lat nie jem miesa. jem duzo nabialu,ogolnie moja dieta nie jest urozmaicona. dodatkowo nie potrafie sobie poradzic ze stresem....nie daje rady:((

Gość stres jest najgorszy
on zniszczy wszystko,stres jest przyczyną mnóstwa chorób:oSzkoda tylko,ze tak ciężko go wyeleminować z codziennego życia:(Nie ma czegoś takiego jak dobry,pożyteczny stres.Stres jest ZAWSZE zły i destrukcyjny...

Gość Parówka z ketchupem
Tak zaczyną się problemy z jelitami. Nie ma co rozwiazywać problemu na kafeterii. Trzeba pójść do lekarza i porozmawiać o tym. Prawdopodobnie przydałaby sie kolonoskopia. Jest bezpobesna i widać na niej wszystkie zmiany, owrzodzenia, polipy i inne nieprawidłowości. Pierdzenei non stop nie jest normalne i ewidentnie świadczy o problemie zdrowotnym. To przerażające, że nie zrobiłyście z tym żadnego pozrądku do tej pory. Chorują nie tylko starzy ale i młode osoby, a nawet dzieci.

Gość blondii89
kolanoskopia...masakra:(( a w ogole da sie z tego calkowicie wyleczyc czy juz tak zostanie?

Gość blondii89
slyszalam ze kolanoskopia boli...miał to ktoś robione??? jesli tak napiszcie jak to bylo...