Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta232567

Paniczny strach przed sm-stwardnieniem rozsianym pomozcie

Polecane posty

Gość marta232567

witam mam 29lat i na imię Marta.od okolo 2 lat boję się ze mam Sm.Połtora roku temu mialam rezonans głowy z kontrastem który nic nie wykazał wszystko w normie.A ja mam straszne objawy- bole nóg szczegolnie łydek bole szczeki czasmi jakies mrowienia.Dodam ze mam ojca neurologa który mi obiecuje ze nie mam Sm.To dleczego tak mnie bolą nogi ?są takie napięte.Juz nie wiem co mam robic-mam tez nerwice.Moje zycie to tylko płacz i lęk.Mam męża i myslimy o dziecku ale jak ja w taki stanie przezyje ciąże.Moze macie jakeis rady.Pozdrawiam

Cześć, może masz to co ja? Wmawiasz sobię chorobę? Ja mam milion chorob wedlug siebie, a Twoja urojona choroba moze miec zwiazek z Twoja nerwica... Moze sprobujesz pojsc do psychologa?

Gość mam sm i żyję i co więcej mam
2 zdrowych,ślicznych dzieci,ciążę znosilam bardzo dobrze a teraz jets jeszcze lepiej:)Ludziom wydaje się,że sm to gorsze niż rak,ebola,trąd i zaawansowany AIDS razem wzięte:oA z sm można normalnie żyć!Zaledwie kilka % chorych to ciężkie przypadki ale teraz są nowe leki więc bez paniki kobieto!!!!Wg mnie jesteś hipochondryczką i polecam udanie się do dobrego psychologa.

Gość wyluuuuzyj
tez to mam i mnie w sm NIGDY nie bolaly nogi,jedyne objawy jakie mam to męczenie się po dużym wysiłku,zawroty glowy mialm ale mi minely.I lekkie zaburzenia rownawagi gdy jestem bardzo zmęczona.Kazdy choruje INACZEJ!!!A Ty wcale nie jestes chora na sm tylko na hipochondrie.

Gość kotka222
ja mam przed rakiem taki paniczny strach

Gość wyluuuuzuj
dzisiaj chorowanie na sm to nie chorowanie jak 20 lat temu...

Gość a ja mam taki strach przed hiv
i aids:o

Gość to pomoże tylko psycholog