Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla__mamusia

Strasznie puchną mi nogi co robić???

Polecane posty

Gość przyszla__mamusia

Hej dziewczyny co robić aby choć trochę zeszła mi ta opuchlizna z nóg?? Moczenie w zimnej wodzie z solą nic nie daje co najwyżej ulgę gdy mnie bolą, leżenie i trzymanie ich w górze też nie :( Wszyscy mnie straszą, że jak pójdę do lekarza to mnie może wysłać do szpitala... Co robić???

Gość przyszla__mamusia
hallo jest tu ktoś???

Gość jestem w 35 tc
Mam to samo i nic na to nie poradzisz. Mi do tego puchna dloznie o palce. Takie sa uroki ciazy.:)

Gość przyszla__mamusia
a może to zatrucie ciążowe czytałam o tym i teraz się boję o dziecko :(

Gość też przyszla mama
jestem w 36 tc i nogi mam opuchniete praktycznie na okraglo bo budze sie juz z opuchlizną i nie tylko stopy ale i dlonie. Stopy puchną mi strasznie mam normalnie az takie poduchy kwadratowe ale lekarz stwierdził ze to normalne i pewnie w jakimś stopniu ma racje ale jak dla mnie też za mocno mi puchną więc nie wiem a nogi do góry i inne metody są nieskuteczne ;/

Gość Kczupik
nie martw sie, mam chudzitkie nozki,a w ciazy jakies banie mi sie zrobily..uroki ciazy hehe

Gość to jakaś paranoja
ja robiłam zimne okłady, masaże i inne chłodne kompresy.

Gość przyszla__mamusia
zaczęło się to gdzieś pod koniec 5miesiąca i ja wtedy gwałtownie przybrałam na wadze.. ciśnienie jak mierzę w domu to mam dobre, a jak idę do lekarza to jest dużo wyższe :/

Dokładnie, uroki ciązy. Ja jedynie od 39 tygodnia strasznie mało chodzę, dużo odpoczywam, siedzę i leżę i nogi mam szczuplutkie, nie puchną nic! Ale musiałabyś kogoś mieć, kto koło Ciebie dużo by robił, np. ugotowałby za Ciebie obiad itp. Tylko wtedy jest szansa na to żebyś nie miała opuchniętych nóg. I strasznie dużo piję... jakieś 2 l dziennie.

Gość
Ja wam opisze moj przypadek, bo bardzo mnie zaskoczylo ze opuchniecia we wczesnje ciazy to powazna sprawa moze byc (Wy chyba juz jestescie w zaawansowanej ciazy jak sie nie myle). Od 15 tc zaczela mi puchnac jedna noga. Wizyte u ginekologa mialam w 17 tc, wiec zglosilam mu ten fakt. Dodatkowo podczas pomiaru cisnienia okazalo sie ze mam tetno ponad 120/min, a od kilku dni czulam sie okropnie slaba, co uszlam pare krokow zadyszka i szybkie bicie serca. No i uczucie dusznosci. Ale zwalalam to na upaly panujace w mieście. Lecz kiedy powiedzialam to lekarzowi - on niezlocznie skierowal mnie do szpitala na badania pod kierunkiem zakrzepicy zyl głębokich z podejrzeniem zatoru plucnego. Nawet mi przez mysl nie przeszlo ze opuchniecia nog w tak wczesnej ciazy to cos podejrzanego. Dodatkowo jako bardzo wazny fakt - przed ciąża bylam przez 2 lata non stop na terapi hormonalnej. Wynik tego jest taki, ze wyniki krzeplwiosci krwi mam kiespkie, ale usg zyl nie wykazalo zatorow, musze sie jednak stake kontrolowac.

Gość Dziewczyna z lipca
Mi straszliwie puchną nogi, stopy, dłonie i palce... i tak od ok 30 tygodnia. Teraz jestem w 37 tc i dalej masakra, właściwie coraz większa. Pozostałe wyniki w normie, lekarz wykluczył zatrucie ciążowe. Czyli... uroki ciąży ;) Ale na początku pomagał lek (bez recepty, ale polecił m,i go lekarz): CYCLO3FORT. Zresztą dalej chyba pomaga, jak go raz zapomniałam, to był totalny kosmos, najszerszych butów nie mogłam załozyc. A z nim to jeszcze w jedne trampki i jedne japonki się mieszczę ;P

Gość jestem w 35 tc
Zatrucie ciazowe objawia sie tez miedzy innymi wysokim cisnieniem, a jesli twoje cisnienie jest w normie to znaczy, ze jest wszystko w porzadku. Mysle, ze wiekszosc ciezarnych kobietek szczegolnie wlasnie w zaawansowanej ciazy skarzy sie na opuchlizne, szczegolnie wlasnie latem.

Gość jestem w 35 tc
Isza - no wlasnie, na poczatku ciazy opuchlizna nie jest normalna sprawa, wiec cale szczescie, ze zglosilas to lekarzowi, ale w 3 trymestrze, szczegolnie wlasnie pod koniec ciazy to niestety raczej normalne. Zawsze jednak warto zglosic to lekarzowi, ale w wiekszosci przypadkach to po prostu kolejny z urokow ciazy :)

Hej! Ja jestem w 34tc i od kilku dni mam to samo... Stopy jak banie ;] Mi pomaga leżenie z nogami w górze, ale po pewnym czasie ta opuchlizna znów spływa ;] Uroki ciąży :>