Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babycom

ile mozna czekac

Polecane posty

Gość babycom

jestem z chlopakiem szesc lat ,niemam zamiaru naciskac na zareczyny ,slub itd... ale ile mizna czekac ? rozmawialismy o tym on mowi ze to jeszcze nie czas :( zaczekajmy jeszcze :( ile wy czekalyscie ??

Gość a czy sądzisz że on na tym
to zależy po ile macie lat

Gość babycom
ja 27 on 33, mysle ze juz doroslismy do podjecia takiej decyzji

Gość a czy sądzisz że on na tym
no to faktycznie dziwne...

Gość czyzby kolejna
stara panna? A co jesli w miedzy czasie twoj facet dojdzie do wniosku, ze to jednak nie to i sie rozejdziecie?

A na co on chce czekać? Pracujecie? Macie gdzie mieszkać?

Gość babycom
mieszkamy razem juz od pieciu lat wszystko jest ok , on mowi ze papierek i obraczka nam szczescia nie dadza

Gość babycom
miarka ,tez sie zastanawiam :(

Gość nie jestem
Moja czekała na mnie 2 miesiące od kiedy stwierdziła że jesteśmy razem :)

A jesli jej brak cię unieszczęsliwia? Czy on tego nie widzi.

Gość babycom
chyba nie widzi, franka ,nie niedaja ale chyba kazda kobieta mazy o slubie weselu itd

Gość zd
ja czekałam pół roku , znaczy na oświadczy 3 miechy , potem zaklepanie i ślub za 8 miesiecy

Gość hmm lalala
Tu nie chodzi chyba o cisnienie na slub.. Ja sie lasce nie dziwie. 6 lat jest z facetem, maja juz swoj wiek wiec chcialaby wiedziec na czym stoi. A skoro papierek nie jest taki wazny to dlaczego koles nie chce zrobic takiej 'malo waznej' rzeczy dla swojej dziewczyny? Jesli wie ze chce z nia byc to co stoi na przeszkodzie? :> Sprobuj z nim porozmawiac i powiedziec o tym co tutaj piszesz..

Gość babycom
probowalam nawet niedawno, jego odpowiedz -mamy czas

Gość hmm lalala
Swego czasu moj dobry kumpel tez mial taka akcje.. Byl z laska 7 lat,ona bardzo chciala zeby sie w koncu okreslil. A on mial obiekcje. I mialam okazje posluchac jak to wyglada z tej drugiej strony. Tu nie chodzilo o to ze to niepotrzebne itp. Tu chodzilo o to ze jemu bylo tak wygodnie,bal sie zobowiazania. I gdyby nie to ze laska zaczela mu robic o to wyrzuty to watpie zeby sie zdecydowal.Takze porozmawiaj stanowczo ze swoim facetem.Bo tak to mozesz czekac kolejnych 6 lat i sie nie doczekac.

ja ze swoim jestem od 5,5 roku, dziecko w drodze i absolutnie nie chcę ślubu :) więc nie każda marzy o ślubie :) ale dla mnie ślub to niepotrzebny papier, bez niego też jestem szczęśliwa :)

Gość hmm lalala
Chyba on ma czas :D Moj facet ciagle powtarza ze my kobiety mamy gorzej,bo do pewnego wieku dziecko i w ogole,a facet moze sobie bimbac,i dlatego potem sa problemy..

ale to chyba troche tak jakby nie traktowal cie w zupelnosci powaznie.a juz tacy mlodzi nie jestescie.pewnie dzieci bys chciala.szkoda ze on mysli tylko o sobie.niech sie okresli w koncu.takie zycie ze soba jest ok kiedy oboje ludzi tego chce.a jak ty marzysz o slubie to powinien pomyslec tez o tobie skoro jest pewny waszego zwiazku.sam mowi ze papierek nieczego nie zmienia to co mu za roznica, a dla ciebie to ogromna roznica.troche namacilam ale chyba wiesz o co mi chodzi.

Gość hmm lalala
no franka dla Ciebie widocznie tak :) I Twoim powodem jest to,ze po prostu tego nie chcesz. Ale wielu facetow pod taka gadka zakrywa prawdziwy argument taki,ze boja sie zobowiazania.

a moj sie oswiadczyl po 3 latach.nie za szybko nie za pozno:) teraz 12 lipca pierwsza rocznica

Gość hmm lalala
Wiecie co to jest chyba zmora dzisiejszych czasow. Ludzie szybko zaczynaja mieszkac i zyc razem,no i potem facetom sie nie chce nic zmieniac,no bo po co skoro maja juz wszystko i bez slubu.

Gość babycom
hmm lalala masz racie

Gość powiedz ze albo slub
albo koniec

Gość hmm lalala
no wiec jakie masz pomysly? Wiesz ja jestem jeszcze troszke mlodsza i narazie nie spieszy mi sie jakos strasznie,przy tym nie jestem z facetem stazem az tak dlugo jak Ty ze swoim. Wiec nie moge powiedziec ze swojego doswiadczenia.Ale najlepiej by chyba bylo jakbys mu powiedziala aby sie okreslil konkretnie,za pol roku za rok,nie wiem.. Bo tak "mamy czas" to on Ci do 40 moze mowic...

a że tak zapytam - jak z kwestią dzieci, bo chyba nie planujesz się zabierać za rodzenie jak będziesz mieć lat 35? facetom jest prościej, bo nie mają prawie żadnych ograniczeń - choćby fizjologicznych. mam w rodzinie taki przypadek, gdzie facet zwodzi dziewczynę od lat 12-tu, a ona jest za miękka, żeby zmusić go, żeby się wreszcie zdecydował. beznadziejna sprawa.

Gość babycom
ja tez by juz je chciala mnie ale on ma jeszcze czas juz ma tego wszystkiego dosc

zielony ocie niestety muszę napisać że im facet starszy to i szansa na chore dziecko jest większe, nie tylko wiek kobiety ma wpływ na prawidłowy rozwój dziecka

Gość babycom
hmm lalal niewiem sama co robic, ostatnio cos slyszalam ze moze w przyszlym roku. ale to jego moze to mnie z rownowagi wyprowadza

Gość nie jestem
Mam koleżankę z Poznania i ma dokładnie tak samo jak Ty babycom