Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

depeche15

Jestescie za kara smierci?

Polecane posty

doc- nigdy nie mozesz byc pewny, wszedzie tak jest i bedzie i to nieznaczy ze trzeba sie wystrzegac reform z tego powodu. Ale nad reformami należy myśleć. A skoro sama zauważyłaś, że wszędzie tak jest to zastanow sie do czego doprowadzi wprowadzenie kary smierci. Reformy moga miec inny ksztalt.

Gość kara śmierci...
dzisiaj jest modne bycie przeciwnikiem KS ,sympatykiem pedalstwa ,obojętnosc dla patryjotyzmu ,rodziny,uczciwosci ,honoru i to bardzo żle

Ja, nie jestem zwolennikiem małżeństw homoseksualnych, ale, nie mam nic do homo oni sa ok znalem wielu i tak wlasnie uwazam :) (ja jestem hetero jak cos :P ) i uwazam siebie a patriote, ale za kara smierci, nie jestem, nie dlatego, ze to modne tylko dlatego, ze jestem soba, a ten poglad towarzyszyl mi przez cale "swiadome :D " zycie.

taa... ale za gejami to mozna byc, i nawet zmienia sie dla nich prawo.. a jakie beda tego konsekwencje za kilkadziesiat lat? aborcja tez- to takze prowadzi do wielkich naduzyc. ale dalej sie te zmoany wprowadza. takie nielogiczne to wszystko :) prawo trzeba reformowac , a ryzyko naduzyc zawsze bedzie.

depeche15 W Polsce jak narazie tychzmian sie nie wprowadza. Sama widzisz, ze to co wprowadza sie zaganica nasza jest nielogiczne :) procz zakazu kary smierci, ktora zostala tez wycofana z wielkiej ilosci stanow w USA, poniewaz dostrzezono brak poprawy sytuacji :)

aborcja tez- to takze prowadzi do wielkich naduzyc. Jestem tez przeciw aborcji bo to kara smierci dla mnie, ale tu, nie chce mi sie wchodzic w dyskusje, bo ona zawsze konczy sie na rozmowie o wartosciach, a ta z kolei zazwyczaj doprowadza do awanturki malej ;)

Gość kara śmierci...
możecie sobie byc smieciami jakimi chcecie -wasz wybór,jeżeli mi ktos znp. zabiłby członka rodziny i sad nie skazał by go na KS to ja sam bym go zlikwidował ,takie są moje zasady

doc, akurat z aborcja sie z toba zgadzam :P w usa, to zalezy w jakim stanie - u NY poziom morderstw spadl 3-krotnie. duzo zalezy od kontekstu. akurat w polsce nie byloby z tym problemu, bo ludzie w przeciwiestwie do zachodu - jeszcze resztki moralnosci maja :P mieszkam w UK i jak slusze niektorych to krew mi sie morzi w zylach...

nie czytałam topiku sorki za wtręt [ Jestescie za kara smierci?] w uzasadnionych przypadkach (seryjni mordercy, mordercy dzieci, okrutne morderstwa itp) > zdecydowanie tak oczywiscie pod warunkiem ze wina jest udowodniona, po odwołaniach itd ;) nie wiem czy ktoś o tym pisal ale spotkalam sie z opinia ze nie mozna przywrocic kary smierci bo UE, prawa czlowieka itp myślę ze jak się chce to mozna :) a jeżeli nie no to zmieńmy prawo niech kary się sumują : 3 morderstwa > 3 razy po 100 , czy nawet 200 lat ile by nie bylo amnestii, ile by razy nie skracano wyroku za lepsze sprawowanie to i tak nie wyjdzie ale kara smierci byłaby lepsza moim zdaniem potwory w ludzkiej skórze trzeba wykopać z powrotem do piekła nie widzę zadnego sensu w utrzymywaniu ich w wiezieniach z moich pieniedzy wprowadźcie (politycy) kare smierci dla takich potworow jak np. te sk.... od napadu na bank w W-wie kilka lat temu albo dla takich co porywaja i morduja dzieci to ja sie zgłaszam na kata i jeszcze szubienicę ufunduję ;) i będę spac spokojnie tyle moje zdanie

kara śmierci... Facet, a jesli sad by wskazal nie wlasciwgo czlowieka, a Ty z usmiechem na ustach bys zabil :O Twoje gadanie podchodzi pod anarchie troche :P

depeche15 Ale nalezy myslec nad tym, co doprowadzilo do upadku moralnosci na zachodzie. Wiesz bylem kiedys w UK u kuzyna i wcale mi sie tam, nie spodobalo. A przed chwila czytalem, ze w NY kare smierci znisiono, a pamietaj, ze kiedy ona tam obowiazywala to np. w Bronxie i tak bylo bezprawie.

inna mentalnosc. uwierz mi. w polsce jeszcze takie konserwatywne pogloady sie ocalaly,.. na zachodzie juz nie.

Gość kara śmierci...
znam jednego gościa który w celach rabunkowych zabił matkę kolego , dostał 15 lat ,po 9 wyszedł założył rodzinę i ma dziec a tamta kobieta gryzie ziemie i co to jest sprawiedliwe wg was ? o taką sprawiedliwość wam chodzi ? też byś tak chciał gdyby to była twoja matka ?

Gość Czarna_Dalia
właściwie, jeśli dobrze jestem poinformowana, to tylko USA są wysokorozwiniętym krajem, w którym funkcjonuje kara śmierci, a i tam niektóre stany ją wycofują, więc wygląda na to, że chyba się nie sprawdziła :)

Zeby bylo jasne. Ja szanuje was w pelni i wasze zdanie tez, ale kary smierci moim zdaniem p prostu nie udalo by sie wprowadzic ideowo (komunizm probowano wprowadzic juz jako idee) ja tez mam jakies tam swoje idee wartosci, ktorych tez nigdy nie udalo by sie skutecznie wprowadzic :) PS: Depeche naprawde inteligentna Jestes umiesz argumentowac swoje poglady i super sie z Toba gada, bo nie klniesz tylko argumentujesz. Znam wielu ludzi, ktorzy gadaja, gadaja, a potem krzycza juz tylko przeklenstwa :)

Gość kara śmierci...
tacy jesteście zapatrzeni w ten zachód że rzygać sie chce

> doktor_house przestepczosc w wiekszosci stanow spadla od 80' znacznie kare smierci wycofano lub gubernator ulaskawia z innych powodow testy DNA robione od kilkunastu lat skazanym różne organizacje to finansują, pomagaja koniec końców w wiezieniach siedzą głownie biedacy no i okazalo sie ze w celach smierci siedzi masa biednych ćpunow czy ex-ćpunów, czesto nie-białych nawet nie tyle wrabianych w coś czego nie zrobili po prostu adwokat z urzedu spał na rozprawie czy coś w tym stylu a policja robiła śledztwo "po łebkach" :O :(

inna mentalnosc. uwierz mi. w polsce jeszcze takie konserwatywne pogloady sie ocalaly,.. na zachodzie juz nie. Wlasnie dlatego ja sie stad nie ruszam Depeche :)

hehe :D prawda- polska to najlepszy kraj na swiecie :) (prawie) nigdy nie przeklinam , takie to niekobiece... hehe

Ciekawa wypowiedz z innego forum Ja jestem zwolennikiem kary śmierci Ale jestem przeciwnikiem jej wprowadzenie Nie dlatego, że jest niezgodna z jakimiś tam konwencjami, ale z powodu tego kto ją wykonuje. A wykonuje ją Państwo - w mojej opinii jest to twór zawodny i omylny, i fakt, że choć jeden niewinny człowiek może paść ofiara jej machiny legislacyjnej (pomyłki zdarzają sie wszędzie - nawet w sprawach o najbardziej okrutne zbrodnie, gdzie wydawać by się mogło, wątpliwości może być najmniej - USA jest tego najlepszym przykładem). Jest kara być może sprawiedliwa, jednak nie oszukujmy się - wynikająca z zemsty a nie poczucia sprawiedliwości Uważam, że najbezpieczniejszą opcją jest wprowadzenie kary śmierci dopiero wtedy, kiedy społeczeństwo uzna, że Państwo nie będzie mu już potrzebne. Dopóki tak się nie stanie nie dam do reki Państwu broni, którą przez zwykły przypadek, niedopatrzenie albo lenistwo mogła wykorzystać przeciwko mnie

tak ale... o zemste tez chodzi. gdyby ktos zabil mojego brata to nie ukrywam ze zemsta takze bylaby mi potrzebna. i nikt nie powinien mi mowic ze nie moge tego czuc - ktos kto tego nie przezyl nie jest w stanie tego zrozumiec. rowniez nikt nie powinien mi zabraniac sie tego domagac- ktos zabil mojego krewnego, zrujnowal mi zycie, musi za to zaplacic.

http://www.wiadomosci24.pl/artykul/kara_smierci_bez_wplywu_na_przestepczosc_5755.html To dla Ciebie Lisiczka, a to, ze zamykano w wiekszosci biednych i czarnych to oczywiste. Pisalem juz wczesniej, ze ludzie, nie sa uczciwi, a korupcja sie szerzy. Gdyy np. we Wloszech wprowadzono kare smerci to prawdopodobnie nie rozwiazalo by to problmu mafii ze wzgledu na to, ze w jej interesy wmieszanych jest zbyt wiele osob,a tak w ogole polecam Ci gomorre ;) Czytalas ? :)

Gość Czarna_Dalia
znam jednego gościa który w celach rabunkowych zabił matkę kolego , dostał 15 lat ,po 9 wyszedł założył rodzinę i ma dziec a tamta kobieta gryzie ziemie i co to jest sprawiedliwe wg was ? o taką sprawiedliwość wam chodzi ? też byś tak chciał gdyby to była twoja matka ? Dla mnie to nie jest usprawiedliwienie. To, że ktoś tak postąpił nie uprawnia mnie do takiego samego postępowania. To brzmi trochę jak Kodeks Hammurabiego. Dla mnie w życiu liczą się pewne wartości bez względu na sytuację, dlatego respektuję prawo do życia każdego człowieka. Wiadomo, że gdybym straciła matkę, szalałabym z żalu, ale nie daje mi to prawa do pozbawienia życia drugiej osoby w ramach zemsty. Jak dla mnie w tym tkwi idea człowieczeństwa. Ciekawa jestem czy wiele osób z rodzin ofiar poczuło ulgę, kiedy kat najbliższych zginął i czy to ukoiło ich żal ?

depeche15 Jesli ktos by mi zabil dziewczyne to rowniez bym sie chcial zemscic, ale pewnie nie czekal bym na wyrok sadu. Zreszta takich rzeczy to nawet nie bede pisal bo bym nie wytrzymal jak by sie cos jej stalo juz wolal bym sam gryzc piach.

hehe prawda- polska to najlepszy kraj na swiecie (prawie) nigdy nie przeklinam , takie to niekobiece... hehe Dobrze, ze prawie, nie przeklinasz (kazdemu sie moze zdarzyc) Ja sobie cenie ludzi inteligentnych, kulturalnych i sympatycznych :) Ty taka Jestes wiec lubie z Toba zozmawiac :)

Czarna_Dalia Niestety idei rownosci sie wprowadzic, nie da wilele razy probowano ja realizowac. Pozdrawiam serdecznie.