Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zniesmaczony17

Hemoroidy - z dnia na dzień!?

Polecane posty

Gość Hemoroid
czy ja jestem lekarzem? A co to ma do rzeczy dziecko? hemoroidy byly zanim lekarze sie narodzili i ludzie sobie z nimi radzili. Ogolnie sa, zreszta jak wiekszosc problemow, spowodowane bledami zywieniowymi. Brak blonnika w pozywieniu, stres itd. trzeba zadbac o siebie, zdrowo jadac, pamietac o blonniku. takze inne zabiegi jak ruch, aktywnosc. Hemoroidy nie powstaja z dnia na dzien tylko zauwazamy je dopiero jak sa na zewnatrz. I tak samo nie znikna z dnia na dzien. Ale jezeli zadbamy o siebie to w koncu znikna. Mozna tez wspomagac sie roznymi pomyslowymi mietodami ale jezeli nic nie zmienimy w swoim zyciu to to nic nie da.

Gość Hemoroid
chociaz w sumie hemoroidy przy odpowiednim podejsciu powinny zniknac w ciagu kilku tygodni, a u mlodego czlowieka moze szybciej.

Nie jestem dzieckiem - zadałam proste pytanie, bo piszesz na temat zabiegu, coś innego niż lekarz, który leczył moją matkę. Jakoś bardziej wierze jemu niż Tobie i tyle.

Autor zrobi co zechce - może sam próbować z tym walczyć, co jest czasochłonne, może też poddać się zabiegowi - co jest bezpłatne. Jak kto woli. Zależy to od człowieka. Skoro Ty pozbyleś się ich sam, to dobrze ;) Moja matka np. sama nie umiala, chociaż próbowała kilkakrotnie.

Gość siiiiirui
ja mialem zabieg, 2x musialem isc do lekarza i metoda jakiegos tam kolesia na B mi zrobil, wsadza ci taki sprzet do tylka i naklada gumeczki przez ten sprzet na hemoroidy, 2x bo za 1 razem sie nie dalo bo maszyna musi sie opróżnic z powietrza zeby próżnia była, trwa to może 1 minute, wiadomo że czuć, więc nie mówcie ze nic nie czuc i ze nie boli, pobolewa ale jest to lekki ból, zalezy jak wytrzymaly jestes, ale mam spokoj na 10 lat spokojnie, gumeczki dzialaja tak ze nie doplywa krew do hemoroida i sam odpada, nie bedziesz tez mial ochoty siadac na tylku przez reszte dnia, więc ludziska nie mówić ze nic nie czuć bo czuć, to jednak jest ciało człowieka i to od wewnątrz więc co by tam nie zrobić to będzie się czuć, ale wiesz, lekarz jest profesjonalistą taki urolog widzi dziennie po 40 odbytów więc twój nie zrobi na nim wrazenia, a tym bardziej hemoroidy, są gorsze choroby które musi zwalczać, przychodza np dziadki 80 letnie do urologa, a uwierz mi ze to gorszy widok niz twoja 17 letnia dupa, ale lekarz to profesjonalista i robi co ma robić trwa to chwile wypisuje karteczke i nara:)

Gość Hemoroid
Bo trzeba byc wytrwalym i odpowiednio postepowac, u osob starszych to moze byc powazniejsza sprawa i trudniejsza do cofniecia. Raz jeszce powtarzam to sie nie tworzy w ciagu dnia tylko pracujemy na to latami, sa rozne rodzaje hemoroidow i watpie aby ten 16 letni dzieciak mial takie same jak twoja matka. NO chyba ze ona miala to od mlodosci i nic z tym nie robila i przeszlo w etap przewlekly wtedy tym bardziej jest to trudne. Po co chlopak ma lazic do konowala ktory za to wezmie kase usunie objaw i nic nie powie o przyczynie. Owszem mozna usuwac jezeli to bardo przeszkadza w zyciu ale jezeli nie to lepiej pozwolic organizmowi aby to naprail sam. Tym bardziej ze jest to jakas wskazowka ktora mowi nam o tym jak diala nasz organizm. idzieki temu mozemy obserwowac czy jest zle czy dobrze. a tak usunie, zapomni a zachowruje na cos powazniejszego.

siiiiirui Chyba nie wiesz o tym, że mozna przechodzić różne zabiegu, nie tylko taki jak Ty. Moja mama miala laserowe, polegała na jakimś wypalaniu. Więcej nie powiem, bo nie wiem. Jak autor będzie chcial wiedzieć coś więcej to zapytam ewentualnie ;) Ale pytałam się jej czy bolało powiedziała, że nie, od momentu zabiegu gdy wróciła nie zabolało ją ani razu! a miala je od urodzenia pierwszego dziecka, czyli ponad 20 lat. Może to zależy od tego jaki jest zabieg, ale przecież bym nie ściemniała autora, tylko powiedziała, że boli, jaki miałabym mieć w tym interes.

Gość jutiis
Hemoroid a co dokładnie polecasz żeby jadać/ nie jadać pić/ nie pić itp? masz jakies swoje diety?

Hemoroid No, to prawda, ale wiesz, hemoroidy ma każdy tylko właśnie nie każdemu się uaktywniają, że tak napiszę :) zabieg u niego w Norwegii jest bezpłatny. Wiesz co, ja uważam, że to zależy od osoby. Niektórzy wolą zalatwić to samemu inni za pomocą lekarza.

Gość jutiis
hemoroidy mogą też krwawić, lepiej usunąć hemoroidy u lekarza bo jak się to zostawi to szybko moze sie wdac zakazenie lub rozwinąc rak

Tak, dochodzi do krwawienia. Ja też jestem za lekarzem, tym bardziej, że zabieg trwa strasznie krótko, a matka teraz jest taka zadowolona, koniec bólu i dyskomfortu. Mam nadzieje, że jednak u mnie się one nie pojawią :)

Gość jutiis
co ja pierdole z urologiem- proktolog, jeden chuj, tez lekarz:P

Gość Hemoroid
co polecam? Ano zeby nie jadac gotowych produktow tylko samemu przrzadzac i to z jak najlepszej jakosci. Do tego najlepiej codziennie blonnik, jesc regularnie, przezuwac jedzenie. nie popijac itp. po prostu prawidlowe zasady zywienia. Nie przejadac sie itd. Jezeli masz nadwage to odpowiednia dieta zeby zrzucic i utryzmywac wage. Nie pic alkoholu w duzych ilosciach itp. A na czas kiedy problem wystepuje w ogole odzywiac sie zdrowo. do tgo mozna uzywac jakies czopki itp aby hemoroidy sie cofnely.

Gość POSTERISAN
i tylko Posterisan miałam potworne hemoroidy po urodzeniu dziecka, pomógł mi tylko Posterisan, stosowany jednocześnie w formie czopków i kremu wiem, co to za ból i współczuję - jeśli możesz u siebie dostać ten lek, to nie zastanawiaj się - pomoże na 100%

Gość On_23l
Czy mam więc z Waszej dyskusji rozumieć iż przy odpowiedniej terapii farmkologicznej i diecie, trybie życia hemoroidy same znikają? Nie zatrzymują się w rozwoju etc, tylko można to wyleczyć bezoperacyjnie, a skutecznie...? Sorry za głupie pytanie, ale jestem nowy w temacie :D

Gość rytrytrryt
ja tam nie wierzę że młodemu chłopakowi z dnia na dzień hemoroidy wyskoczyły - to praktycznie niemożliwe. w dodatku dość szybko ocenił jakiego stopnia one są. dobre sobie. podejżewam, że temat założyła kobieta.