Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

stokrotka3333

cy to duza wada?

Polecane posty

witam mam wade na prawe oko - 2,75 na lewe -3 do tego dopiero wykryto u mnie astygmatyzm na lewe oko chyba mały mam 16lat czy to duza wada??? o ile moze sie zwiekszyc?:(

Gość oo zabkow nie myjemy
czyli nosisz szkła cylindryczne,jest to nie wielka wada i ja na twoim miejscu bym zrobiła korekcje laserowa

nie mam pojecia ile kosztuje,bo z zawodu jestem tylko optykiem.

a czy wada moze sie strasznie pogorszyc? mam zamiar do 18lat nosic soczewki mam isc w sierpniu tylko niewiem jakie wybrac okulistka powiedziala ze na 2 miesiace bedzie kosztowac 120zł

ja tak naprawde to odradzam noszenie soczewek,ale jak bedziesz nosiła to sciagaj na noc,niech oko oddycha. nie wiem jak szybko u ciebie wada postepuje u kazdego jest inaczej a czemu nie kupisz sobie jakis zabojczych oprawek??? i cieniowanych szkieł z antyrefleksem,super sprawa

wada jest dość spora, sama mam taką. Zaczęło się 6 lat temu (od -0,5) zaczęłam nosić okulary (nosiłam przez 4 lata) i wada pogłębiła się. Teraz noszę soczewki, zamawiam przez internet, 3 miesięczne kosztują po 17 zł sztuka (czyli 2x17) plus płyn za 30zł więc w sumie wychodzi 64 zł - o połowę mniej niż u \"tradycyjnego\" optyka

wiesz ja uwazam,ze kazdemu jest dobrze w okularach ! ja tak dobieram okulary swoim klientom,ze kazdy wychodzi zadowolony i pozniej wracaja do mnie i tak powinno byc. duzo zalezy od optyka ktory dobiera oprawki,jezeli chce tylko sprzedac to niech nie liczy,ze klient do niego przyjdzie z powrotem.

Gość juka666
bez urazy ale ja źle wspominam okulary mam wadę -0,5.. w zimie masakra wchodzisz do ciepłego pomieszczenie i zaraz parują zresztą są niewygodne na nosie robią się takie odgniecenia nie wgląda to zachęcająco, więc okularów nie polecam...