Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nalekach

Jak to jest z tym bromergonem?

Polecane posty

Gość nalekach

Dziewczyny! Od trzech cykli staramy się z mężem o dziecko. Niestety wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że nie owuluję. Gin przepisała mi bromergon (w ciemno, bez badań, jedynie hormony tarczycy miałam zrobione-są OK). Od dawna już biorę duphaston, od 14 do 25 dc. Gin powiedziała, że bromergon mogę rozpocząć w dowolnym dniu cyklu. Zaczęłam więc w 15dc, 1/4 tabletki na noc. Dwa razy tak wzięłam, potem dwa razy 1/2 na noc (mam dojść do dawki 1/2 dwa razy dziennie). Dziś 19 dc. Od wczoraj dość mocno pobolewa mnie prawy jajnik. Czy to może być spóźniona owulacja, wywołana bromkiem? Obawiam się, bo dwa lata temu taki ból zaprowadził mnie do szpitala (pęcherzyk przetrwały), a w tym tygodniu nie dam już rady iść do lekarza (jutro wyjeżdżam na tydzień). Czy bromergon mógł w tak krótkim czasie (i tak późno w cyklu) wywołać owulację? I czy on w ogóle działa? Ilu z Was udało się zajść w ciążę na bromku (ew. bromku i duphastonie/luteinie)?

Gość nalekach
up up

Gość nalekach
Proszę o pomoc:-(

Gość nalekach
halo?:-( :-(

Gość jak brałam bromergon
to za pierwszym razem (w pierwszym cyklu) pęcherzyk dojrzał, ale nie pękł. Musiałam się wspomóc zastrzykiem pregnylu - oczywiście lekarz mi przepisał. Potem było ok. Brałam kilka miesięcy ten bromergon - i porzestałam, bo się potwornie źle czułam (dawki takie jak u ciebie.)

poza tym jak można przepisać bez badań? Ja miałam wysoką prolaktynę, dlatego brałam bromergon. Może lepiej zmień lekarza?????

Gość nalekach
Lekarka powiedziała, że przepisuje się go czasami tak po prostu, w przypadku nieregularnych cykli... Kurczę, sama nie wiem... A ten niepęknięty pęcherzyk sprawiał Ci jakieś dolegliwości?

Gość klon55
z tego co wiem to bromergon jest na obniżenie prolaktyny i nie rozumiem jak może gin ci przepisać ten lek bez badań??zmien gina bo to jakiś partacz!!!

Gość nalekach
Właśnie wcale nie wiem, czy badanie jest niezbędne. Mojej mamie zupełnie inna lekarka, ginekolog-endokrynolog, dosyć znana w mieście, również przepisała kiedyś bromergon bez badań, na ból piersi. Tak że nie zawsze chyba jednak się je robi...

sorry, że dopiero teraz odpowiadam. Nie - pęcherzyk nie dawał żadnych objawów - lekarz to stwierdził, że nie pękł na usg. Ale ja też w ogóle nie mam żadnych objawów owulacji - zupełnie zero. Może można bez badań-nie znam się :-)