Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia600

Jeanine i Androcur - Pomocy!

Polecane posty

Gość kasia600

Otóż biorę Androcur, by zmniejszyć ilość hormonów męskich w organiźmie i Jeanine, by wyregulować miesiączkę. Na ulotce jest napisane, że po 21 dniach powinno się przestać przyjmować leki, by nastąpiło krwawienie z odstawienia i potem po 8 dniach przyjąć kolejne opakowanie leków. Ja nie zrobiłam tej przerwy. NIe przypominam sobie, żeby ginekolog mi coś o niej mówił. Chociaż nie dam sobie ręki uciąć. Dziś (przy 28 tabletce) czyli 28 dniu brania tabletek, przeczytałam na ulotce o tej właśnie pzerwie i nie wiem co mam zrobić... Czy przestać brać i czekać na krwawienie z odstawienia czy normalnie kontynuować branie drugiego opakowania tych dwóch leków.

Gość ale chyba
ale chyba androcur bierzesz przez 10 dni co najwyzej przez 10 dni w cyklu a pozniej sam jeanine... bo to antykoncepcyjny i pozniej faktycznie przerwa jak przy normallnych antykoncpecyjnych lekach - powinno byc krwawienie.... i pozniej znowu to samo... ja bralam to przez 2 cykle - i nie polecam tego g...... po androcurze pojawila sie u mnie deprecha - uwazaj.... chyba ze Ciebie to nie dotknie.... a na co bierzesz nadrocur..... obnizyc horm. meski fakt ale w kierunku zajcia w ciazy????

Gość kasia600
Nie w kierunku zajścia w ciążę, mam za duży poziom testosteronu i nieregularną miesiączkę, właśnie dlatego. Miałam brać Androcur i Jeanine (po jednej tabletce każdego z tych leków) codziennie. Tak kazał ginekolog. Tylko chodzi o tą przerwę po 21 dniach... Na ulotkach obu leków jest napisane o tym krwawieniu z odstawienia po tym jak się już przerwie na 7 dni branie leków. Nie wiem sama co robić... Czy przerywać (po tych 28 dniach) teraz czy brać te dwa leki dalej.

Gość ale chyba
no nie wiem nie wiem jak to masz zrobic - upewnij sie czy masz androcur brac przez caly miesiac.... bo te 10 dni to nie tylko ja mialam ale wiele moich kol. ale moze byc tak jest ze sa inne dawkowania.... a przerwa - najelpiej zapytaj ginekologa/endo swojego - to jest lek silny - sterydowy i nie wolno z nim tak w ciuciu babke... ona jest bardzo silnym niebezpiecznym lekiem...