Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 1982

moje dziecko ma wade wymowy

Polecane posty

Gość mama 1982

mój syn ma 7 lat i sepleni chodzimy do logopedy i ostatnio pani logopeda zaproponowała nam badania u psychologa ze względu na trudności w czytaniu , dziś mi zaproponowała żeby moje dziecko powtarzało klase 0 czy miała do tego prawo? spotkał sie ktos z tym?

Gość beti 18
ja nie slyszalam nigdy o takim czyms...hmm dziwne

moj brat seplenil do 10 roku zycia, caly czas ma jakies problemy, ale juz prawie z tego wyszedl. jesli twoj syn nie ma problemow z nauka to nie moga mu tego kazac , bo to sie moze zle odbic na jego rozwoju. porozmawiaj z prawnikem.

Gość miala prawo
nie chodzilo jej o to zeby cie jakos upokorzyc czy obrazic, po prostu zasugerowala ze lepiej gdyby dziecko poszlo do szkoly rok pozniej, widocznie sie wolniej rozwija

Gość miala prawo
z jakim prawnikiem, ludzie. Przeciez psycholog nie moze sprawic zeby dziecko później poszlo do szkoly ale moze to zasugerowac i to zrobiła. Jezeli syn nie umie czytac to z pewnoscią bedzie miał problemy w późniejszych klasach, jezeli sie tego nie wyrówna TERAZ. Po co sie tak bulwersujecie zamiast posluchac kogos kto ma pojecie i chce dla dziecka jak najlepiej

Gość mama 1982
no dobrze ale myśle że nie ma racji ponieważ dziecko jest jak najbardziej mądre szybko się uczy liczy gra na komputerze(i to w takie gierki że niekiedy mój mąż sam nie wie co i jak a syn wie) smiga na rowerze rolkach itp. wierszyki na pamięć ma tylko problemy z literkami i z mową

Gość to może skorzystać
z porady innego psychologa? Ja osobiście nie mam zaufania do psychologów, którzy rzucają formułkami i najlepiej wiedzą jak radzić innym, mając jednoczesnie problemy z własnym życiem. Innym zawsze łatwo coś powiedzieć wyuczonymi formułkami, nie mając pojęcia jak to się sprawdzi na delikwencie. Szanowna mamo, zmień psychologa i logopedę. Być może inne osoby znajda inne rozwiązanie. (A tak prawdę mówiąc zupełnie mi nie przeszkadza że Muniek Staszczyk z T.Love strasznie sepleni :)

Gość mama 1982
po za tym ukończył klase 0 z wyróżnieniem pani nigdy na wywiadówce sie nie skarżyła że coś jest nie tak ( a na pewno by zauważyła) miała kontakt z nim przez cały rok a ta pani logopeda zaledwie 2 razy w miesiącu po 45 min

Gość mama 1982
ludzie i jak tu ufac lekarzom , mam mętlik w głowie , nawet jeśli coś tam zauważyła to po co od razu powtarzac rok , to juz niema jakichś ćwiczeń dodatkowych żeby popracować nad literkami i czytaniem,

Gość miala prawo
ona ci to ZASUGEROWAŁA. Jezeli uwazasz ze dziecko da sobie rade w 1 klasie no to go tam poślij.

Gość mama 1982
miała prawo- wydaje mi się że nie masz własnych dzieci jeszcze ależ oczywiście że tylko mi zasugerowała ale ja jako matka strasznie sie tym przejmuje

Gość to może skorzystać
każdy lekarz czy specjalista jest tylko człowiekiem i może się mylić. W przypadkach poważnych zawsze kieruję się do drugiego lekarza na konsultację. Jeśli diagnoza się potwierdza, to nie ma rady. Tutaj póki co jedna osoba cos tam ci zasugerowała. Mamo - nie przejmuj się tak. Idź skonsultuj to z innym specjalistą. Głowa do góry