Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziusik

na ile przed okresem spada wam temperatura

Polecane posty

Gość dziusik

dziewczyny to moj pierwszy cykl mierzenia temp. jutro mam dostac@ lub dzisiaj w nocy. zazwyczaj dostaje w nocy. rano mierzylam temp ale nadal jest 37,2 czyli podwyzszona. kiedy wam spada przed @. jest to kika godzin czy dzien?jak to jest

Gość dzasty86
a jaką temperature miałas przed owulacja????

Gość dziusik
przed owulacja 36,7 -36, 8. podwyzszona mam w granicach 37,1- 37,3

Gość dziusik
tak staram sie. jest to moj pierwszy cykl staran i tez pierwszy mierzenia temp dlatego nie iwem kiedy przed @ powinna ta temp spasc. czy na kilka godzin czy kilka dni czy jeden dzien przed okresem. jesli wiedzialabym ze np dzis mam nizsza temp tzn ze @ bedzie jutro to byloby ok. a tak nie wiem co myslec bo moze okazac sie ze rano mialam wyoka nadal a @ przyjdzie w nocy bo temp spada na kilka godzin przed:( jesli macie jakeis doswiadczenia piszcie.

Gość dziusik
wczoraj mialam 37,5 ale przewaznie nie przekracza 37,3. chcialabym zeby byla to ciaza

Gość dzasty86
wiesz jezeli to jest twoj pierwszy cykl mierzenia temp to tez mozesz tak dokladnie nie wiedziec, musialabys tak kazdego yklu sobie mierzyc i wowczas porownywac wtedy bedziesz wiedziala dokladnie. a jesli mozesz to wypisz szczegolowo od kiedy zaczelas mierzyc temp i kazdego dnia jaka mialas temperaturke to sprobuje ci pomoc

jest tak ze po owulacji temp jest podniesiona bo progesteron wzrasta ktory jesli doszlo do zaplodnienia to jest odpowiedzialny za utrzymanie ciazy, a jezeli do zaplodnienia nie doszlo to progesteron sie obniza przed miesiaczka i tym samym maleje temperatura,

a jak dlugie masz cykle???????? przytulalas sie w okresie owulacji? jak ja zaobserwowalas?

Gość dziusik
cykle ksiazkowe 28 dni. przytulalam jak najbardziej:) owulacje wyczulam jak zwykle- dawaly znac jajniki. na podstawie temp nie moglam rozpoznac bo to moj pierwszy cykl mierzenia.

ja tez czekam czy dostane @ czy niem mam nadziej ze nie , tyylko ze ja sie staram juz od ponad pol roku i mam nadzieje ze w koncu mi sie uda, ja owulacje u siebiue wycelowalam za pomoca testu owulacyjnego, mam nadzieje ze poprwanie mi pokazal. @ mam dostac jutro al;bo pokutrze , mam nadzieje ze nie przyjdzie :)

Gość mi spada parę godzin
przed okresem, góra jeden dzień. Mierzę rano i jest już niska i śpię dalej a potem jak wstaję to zazwyczaj już plamię. okres dostaniesz wtedy gdy spadnie ci temperatura, niekoniecznie to będzie jutro. bo m onitorujesz cykl a nie dostosowujesz się do niego.wcale niekoniecznie tek okres przyjdzie jutro, to z góry nie jest do przewidzenia w 100%. uwierz mi zawsze miałam książkowe 28 dni przez 12 lat. od pierwszego okresu. i jak na ironię akurat pierwszy mój mierzony cykl takich figli mi napłatał. Owulacja przesunięta, cykl się wydłużył a następny skrócił. A byłam taka pewna tych swoicj 28 dni zawsze i wszędzie. a który masz dzień po owulacji? jak nie spadnie temperatura 18 dnia to śmiało możesz robić test:)

Witam Moim zdaniem temp spada kilka godzin przed okres ja tak w poprzednim cyklu mialam ze rano mierzylam bylo 37,3 a w nocy dostalam okres. A mam pytanko mozliwe ze mam tempke niska bo mam 36,4 dzisiaj mialam i ze moge byc w ciazy? jak to moj 19dc a owulke mialam w 14dc.czy moze byc taka tempja w ciazy czy musi byc ponad 37.odpiszcie jak mozecie

Gość dziusik
no wlasnie o to mi chodzilo. czyli mozliwe ze spada na kilka godzin przed.hmmmmmmmmm zastanawia mnie to jak bedzie u mnie chociaz nie chcialabym wogole jej dostac:) a z tego co czytalam to nie musi byc powyzej 37 tylko temp jest uzalezniona od temperatur z calego cyklu jesli w twoim przypadku ta temperatura oznacza podwyzszona to tez moze chyba oznaczac ciaze niekoniecznie musi skoczyc do 37 dzasty trzymam kciuki aby ci sie udalo

Gość dziusik
dzis jest moj 27 dzien cyklu. a 16 od owulacji. objawy typowe jak przed @. bolace sutki. klucie jajnikow chociaz rzadko mnie bola przed @ raczej nigdy, czasem lekki bol podbrzusza ale bolem raczej tego nazwac nie mozna. zastanawiaja mnie tylko okropne bole plecow. najczesciej jak dlugo chodze lub stoje. na poczatku bolalo z lewej strony. teraz przechodzi na cale plecy - krzyz. przed @ przewaznie mam sucho- tym razem zauwazam sluz- klilka dni temu przed jeden dzien okropny bialy jak budyn- ale nieciagnacy- jak jakas kaszka, teraz raczej rzadszy tez bialy chociaz nie jest go bardzo duzo

dziusik Ihm n=bo ja najmniej mialam 36,2 a tak to nawet do 36,7 podchodzila a wtedy przed okresem to mialam 37,2 bo mozliwe ze przez to ze zazywalam Luteine a ona chyba tez podwyzsza ludze sie nadal ze moze sie udalo juz mnie korci testa zrobic ale poczekam do moich urodzin 23 lipca a okres powinnam dostac albo 10.07 to bedzie 23dc albo 15.07 to bedzie 28dc bo zawsze mialam 28dniowe dzieki Luteinie na wyregulowanie okresu.

dziusik to trzymam kciuki zeby to byly jednak pozytywne objawy i 2 kreseczki zycze:D

dziusik zobaczysz moze sie uda:D zycze ci tego z calego serca:D a ja mam takie dziwne przeczucie ze jednak tym razem sie udalo ale korci mnie test zrobic ale dzis dopiero 19dc czyli za wczesnie ale apetyt mam jak cholera niewiem czemu jem i jem caly czas:D

Gość karolcia 1988
Witam. My też się staramy o dzidziusia mamy już synka teraz marzy nam się córeczka, ale co Bóg da o ile da to będzie dobrze najważniejsze żeby było zdrowe :) z synkiem się udało nam za pierwszym razem bez mierzenia temp. i obserwacji śluzu, a teraz jest mój 2 cykl starań, a pierwszy cykl kiedy prowadzę obserwację śluzu i mierzę temp. i jak na razie temperatura podwyższona tzn. wyższa niż przed owulacją, przed owulacją moja temp wynosiła 36,5 a po owulacji jest cały czas podwyższona od 36,70 do 36,99 dzisiaj jest 23/28 dzień cyklu, 8 dzień podwyższonej temp. mam nadzieję że ta temperatura się utrzyma, @ mam dostać 6/7 lipca mam nadzieję, że nie przyjdzie. Wszystkim starającym się o dzieciątko życzę szczęścia i trzymam kciuki

Gość gość
Mierzę temperaturę kilka lat już. Mnie temperatura spada zwykle w dniu dostania okresu. Ale czasem się zdarza że mam wysoką temperaturę, dostaję okres i jeszcze przez 2,3 dni po okresie temp jest w miarę wysoka także nie ma reguły. Ale najczęściej wtady kiedy mi spada to dostaję okres jak w zegarku popołudniu :)

Gość gość
Ja mierze od ponad 2 lat. Temperatura zawsze spada w dniu okresu. Zwykle w fazie progesteronowej mam 36,7-37,2 a jak mam dostać okres to poniżej 36,6.