Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarna owca w stadzie

Na co chcecie iść na studia???

Polecane posty

Gość Czarna_Dalia
czarna owca w stadzie----> to, że się zarejestrujesz w IRK nie znaczy, że musisz juz studiować na tym kierunku. Będziesz miała trochę więcej czasu na przemyślenie i podjęcie decyzji, a tym samym nie pozbawisz się szansy studiowania na tym kierunku. Zawsze można zrezygnować :)

Heh,ja też nie,jest ryzyko,jest zabawa :D W tamtym roku składałam na UJ i dostałam sie na kulturoznawstwo bliskowschodnie,ale nie poszłam.Teraz nie wiem na co jeszcze mogę złożyć,marzy mii sie dyplomacja,ale to jest tylko na prywatnych uczelniach :O

Gość Czarna_Dalia
ja zdawałam polski, angielski, biologię i historię

czarna owca w stadzie --> ty to masz dopiero rozrzut; kulturoznawstwo bliskowschodnie a bezpieczeństwo narodowe... nieźle:D ja zdawałam polski, francuski, wos i historię. Czarna _Dalia ma rację z tą rekrutacją i logowaniem.

mam kolegę na politechnice rzeszowskiej , chciał być pilotem nie dostał sie do dęblina odpadł na ostatnich badaniach :o w rzeszowie dobrze mu szło , ale na pilotaż dostają się tylko ludzie ze znajomościami , on niestety będzie budował silniki :p

Gość Czarna_Dalia
to przykre kiedy się słyszy, że bez znajomości nawet w edukacji się nie można odnaleźć, szkoda tych pominiętych talentów :( ......ale cóż, życie :(

Ja te/ż bym sie nie nadała na piilota,choćby ze względu na mój astygmatyzm :O umiiejętności pomjając Bo ja wiem czy taki rozrzut?Chcę pracować w jakiejś instytucji rządowej,najlepiej dyplomatycznej.Ale nie wiem czy takie studia mają sens,czy bez znajomośc mam na coś takiego szansę.I nie ma mi kto doradzić :(

Gość Czarna_Dalia
Chyba nikt Ci nie da pewności, że będziesz pracować w tym zawodzie, czy dyplomacji. To zależy od bardzo wielu czynników, ale jak będziesz próbować, masz szansę na powodzenie :)

Gość haaaaaaaaaaaaa
A ja na biotechnologię molekularną :D

A jeśli sie nie uda to gdzie pójdę po takich studiach??Chciałabym wybrać taki kierunek,żeby w razie niepowodzenia mieć jakieś wyjście awaryjne,np certyfikat języka obcego żeby robić tłumaczenia bądź uczyc w szkole....

Gość tylusek
hej :) ja ide na pedagogike wczesnoszkolna i przedszkolna. Jestem juz zapisana :D Ciesze sie strasznie :) A szkola jest w Opolu Wyzsza szkola zarzadzania i administracji

Gość Czarna_Dalia
Teraz i tak większość ludzi nie pracuje w swoim zawodzie. W Polsce mamy takie czasy, że niestety żaden kierunek nie daje pewności. Mając wykształcenie wyższe masz już jakiś punk zaczepienia. Zawsze po drodze możesz zacząć dodatkowo inny kierunek studiów albo dodatkowo uczyć się języka albo zrobić jakiś kurs albo...Możliwości jest wiele w każdym razie:)

Gość Czarna_Dalia
tylusek ----> też m.in. składałam do Opola, ale na na uniwerek

Gość tylusek
a nie boisz sie tego ze pozniej pracy nie bedziesz miala po naszym wybranym kierunku ? ja wsumie sie troche obawiam...ale ide na studia ktore mnie ciekawia i pewnie polubie :) bedzie co bedzie.

Gość idzeburza
Ja też bym bardzo chciała iśc na psychologie ;) Czy ktos wie czy ciezko jest sie dostac i z czego nalezy zdawac mature ?

Gość gość
Ja che isć na budowanie mostów, ten kierunek wydaje mnie się naprawdę ciekawy. Zresztą zawsze mnie to interesowało, tutaj http://www.inzynieria.com często czytam na ten temat, ale to tyko mnie utwierdza, że mi się to podoba.