Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ziiiółko

Jak pielęgnujecie SUCHE włosy?

Polecane posty

Gość Ziiiółko

Moje włosy z natury są suche nie gładkie. Dodatkowo farbuje je i często używam prostownicy, aby nadać fryzurze odpowiedni kształt..Po każdym myciu stosuje odżywkę a do prostowania używam płynu chroniącego przed wysoką temperaturą..Mimo wszystko moje włosy są przesuszone a już w szczególności na końcach..Chciałabym je trochę zapuścić ,ale ważne jest dla mnie aby wyglądały zdrowo..Proszę Was więc o rady

Gość realistyczna_optymistka
Mam ten sam problem co ty ja używam maski Sleek Line ma działanie regenerująca. Jest z jedwabiem i wyciągiem z pestek słonecznika. Kupiłam ją od fryzjerki i gorąco polecam ;)

a ja myslę że cokolwiek na te włosy nie położysz to prostownica i tak ci wypali :( to największe gówno dla włosów jakie może być, ja jedwab używam :)

Gość Anq25
Po pierwsze musisz mieć dobra prostownice turmalinową. Po drugie nie przytrzymuj jej na końcach. Po trzecie susz włosy na prostokątnej płaskiej szczotce, wtedy wymagają już tylko delikatnego przeprostowania. Kup sobie ampułki z loreala absolut repair (jeżeli rozjaśniasz) lub intensive repair (jak farbujesz ton w ton lub na ciemniejsze). Taka ampułka powinna kosztować na allegro około 10 zł i starcza na dwa tyg. Po 5 ampułkach włosy są zdecydowanie zdrowsze. Do kompletu polecam szampon i maskę.