Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kolorowy owoc

ile przytyłyście w III trymestrze ciąży?

Polecane posty

jestem w 30tyg i do tej pory mam 7kg na plusie zastanawiam się ile jeszcze może mi przybyć. czytałam że najwięcej tyje się w 2trymestrze ja w przeciągu 8tyg przytyłam 6kg bo do 22 tyg ważyłam tylko kilo więcej niż przed ciążą...

Gość abrakadabra czary mary
w 3 trymestrze przytyłam podobnie co w 2. 1reymestr ok 3kg 2trymestr 5kg 3trymestr 4,5kh w sumie 12.5

Gość najwięcej tyje się w 3 trymest
rze

Gość nie lubie piatkow
slyszalam ze w 2 tyje sie najwiecej

Gość to źle słyszałaś
najwięcej tyje sie w 3, bo to wtedy dziecko rośnie najbardziej intensywnie

ale to wlasnie dziecko tyje a nie matka:O Poza tym ile takie dziecko w 3 trymestrze moze przytyć? nie wiecej jak 2,5 kg..:O Wiec gdzie tu porównanie 2,5 do przytycia tego co kobiety tyją w 1 i 2 trymestrze? To jeśli ja przytyłam w dwóch trymestrach np. 15 kg to tyle przytyło moje dziecko? Błędne myślenie.... :O oj bardzo zgubne..

ja najwięcej przytyłam w drugim trymestrze. Teraz kończę trzeci trymestr - 38 tydzień - i przytyłam jakieś 3 kg

straszny_kocur Oo mam nadzieje, ze ja też nie przytyje wiecej:) Bo jeśli w trzecim trymestrze tyje sie najwiecej [bo taka jest teoria niektorych tu forumowiczek :P] to wg nich powinnam przytyć conajmniej 15 kg, bo przeciez musi byc wiecej niż wczesniej:P

Gość ciepły płatek śniegu
ja zrozumiałam to tak że w 3 przytyje się więcej niż w 2 czy 1 a nie więcej niż w 1i2:P

Gość ciepły płatek śniegu
thx;)

ja jestem w 32 tc i narazie przytyłam 15 kg, strasznie spuchałam. Obrączki i pierścionków już dawno nie noszę bo niestety poszłyby pod nóz. Ale oczywiście zaraz zostane obrzucona epitetami, ze jestem wielkim grubasem, ktory dużo wpie**rdzi**ela, ale nawet nikt nie zapyta ile mam cm wzrostu i ile ważyłam przed ciążą :P bo przeciez to nie wazne, wazne, ze przytyłam juz 15 kg i NA 100% wpierdzi***elam jak dziki reks :P Ale ejszcze przyjdzie koza do woza mam nadzieje i laseczki przekonają się na własnej skórze. Wtedy ja powiem, ze wpierdzielają jak dzikie reksy:D :P

Gość wiatrakkkk
ja przytylam 8kg w 30tyg i jem kiedy jestem glodna wlasnie gotuje makaron do spaghetti ;P

wiatrak no i prawidłowo :) Jemu to na co mamy ochote, a mamy ochote na to czego dziecku potrzeba :) A oszczędzanie na własnej figurze to oszczędzanie na włąsnym dziecku -ot co "Bo moja figura jest najważniejsza!" :O

Gość wiatrakkkk
jedząc kiedy sie jest glodnym nie trzeba od razu sie przeciez obrzerac. lepiej zjesc czesciej a mniejsze porcje niz napchac sie za jednym razem nie wiadomo ile. nie mam ochoty chodzic glodna tylko dlatego ze jest 22 i za niedlugo ide spac. figura zawsze w ciazy cierpi ale to przeciez malo istotne a kg i tak sie straci kwestia czasu bedzie tylko jak szybko

ja jestem w 38 tyg i jestem 19 kg do przodu.Przed ciaza mialam bardzo duze wahania wagi,tylam,chudlam i tak w kolko,i straszyli mnie wszyscy,ze na 30 sie nie skonczy :P a ja mam to w nosie,mam 170 cm wzrostu i waze 92 kg ale w ogole tego nie widac,bo wszytsko sie ladnie rozlozylo na wszytskie trony :D takze nie jest tak zle :P moja mama przytyla 24 kg :P

ja mam 177 cm wzrostu i wazę 90 kg. Mam spory brzuszek, poza tym spuchłam, ale nic poza tym. Nie obżeram się "jak świnia" jak to niektore tutaj piszą.

Gość skoro nie tyje się najwięcej
w III trymestrze, a w II, to może wytłumacz z jakiej racji najwięcej w drugim?

Gość aaa kotki dwaaa
witam ciężarówki :) Ja przy obu ciażach przytyłam 20 kg i musze powiedzieć że wcale nie wpierdzielałam wszystkiego ponad miarę. Jadłam tyle samo ile zawsze przed ciażą. Przed 1 ciażą ważyłam 56 kg 168 wzrost Pierwsza ciaża +20 kg - wróciłam do 58 :) Druga ciąża +20 kg - wróciłam do 60 :) i taka jestem do dziś. Moje dzieci miały 4 kg każde :) (mąż ma 192 wzrostu -to po nim :P) dobę po porodzie spadło mi 10 kg :D reszta przez pół roku . Ale szczególnie sie nie odchudzałam bo karmiłam piersią 1,5 roku więc musiałam coś jeść żeby mieć pokarm . Obrączkę zdjęłam 1 miesiąc przed porodami , byłam nie gruba ale opuchnięta.

Gość aaa kotki dwaaa
jedyne co mi się strasznie chciało w ciąży to mandarynki - potrafiłam przed telewizorem zjeść kg :O wypijałam sok marchewkowo-jabłkowy 0.7 l / dzień jadłam kiszoną kapustę prosto z beczki :O mięso mi smierdziało Nie miałam wcale ochoty na czekoladę i jakiekolwiek ciastka No i po takich zachciankach mam syna :)

Gość latająca pszczółka
ja mam smaki na słodycze i ostre nie wiem co bedzie a to już końcówka:D do tej pory 33tydz 9kg a slodycze jem codziennie bo to silniejsze ode mnie;D

Gość mag_01
ja w | trymestrze schudłam 2 kg, bo dużo wymiotowałam, właśnie kończę II trymestr i nawet nie zauwazyłam kiedy przybyło mi 5 kg. Mam nadzieję, że w III trymestrze nie przekroczę 5 kg.

Gość ja w 34 tyg 13 na +
najwiecej tylam od 5 do prawie 7 miesiaca teraz troche mniej a dzidzia w normie z waga:)

Gość slovikova
No to mam nadzieję, że to sie zgadza i że w drugim trymestrze najbardziej się tyje :) Ja do tej pory - 27 tydzień - przytyłam jakies 8 kilo, prawie wszystko w drugim trymestrze, bo na poczatku schudłam przez mdłosci i brak apetytu i w 16 tygodniu miałam stan sprzed ciaży. No i nie chciałabym, żeby w trzecim trymestrze tyło sienajwięcej :P Raczej wolalabym nie przekroczyć 15 kilo. Tez byłam przekonana, że w trzecim trymestrze jest największy przyrost, bo chocby sam fakt, że dziecko obecnie ma 1 kilo i ma pewnie jakies 2.5-3 kg jeszcze przybrać - tylko ono. A kto wie, ile do tego przypadnie jeszcze mnie :P No ale nic, nie obżeram sie, jem w miare rozsądnie, nie przeginam pałki ze słodyczami, więc chyba jest tak, jak ma byc. Nie zrobiła sie tez ze mnie gruba locha, w sumie nie widac za bardzo po mnie tych kilogramów na plusie.

Gość gosiak87
ja jestem w 22 tc i na plusie 6kg... nie jem duzo, ale waga idzie do góry sukcesywnie... mam wielką nadzieję, że może do 10 góra 12kg się zatrzymam;) choc tak naprawdę najwazniejsze jest zeby nie zaszkodzić dziecku, bo to ONO jest najwazniejsze!!!