Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lilia83

bóle owulacyjne uniemożliwiają starania

Polecane posty

Gość Lilia83

Witam Jestem tu nowa, a trafiłam tutaj gdyż chciałabym wiedzieć czy ktoś ma tak samo jak ja. Staramy się z mężem o dzidziusia. Mam hiperprolaktynemia czynnościową i biorę bromergon - 1,5 tabletki dziennie. Biorę go od 5 m-cy. Wczesniej moje cylke były bezowulacyje a @ pojaiwała się raz do roku jak dobrze poszło. Pierwsze dwa cykle na bromergonie były bezowulacyjne a @ wywołana luteiną. W trzecim cyklu @ pojawiła się po 31 dniach ale nie było owulacji, następnie w 4 cyklu około 25 dnia miałam straszne kłucia podbrzusza, uczucie wzdęcia, skurcze, byłam przekonana że mam jakieś zapalenie jajników, w 39 dc poszłam do ginekologa i się okazało, ze na usg była widoczna przebyta owulacja - moja pierwsza chyba. W każdym razie @ przyszła w 45 dc i do czasu jej przyjścia bóle nie ustawały. Jak sobie wyliczyłam na jakie dni mogła przypaśc owulacja - na podstawie fazy lutealnej to się okazało, że akurat wtedy mieliśmy dłuuugą przerwę ze wzgldu na te włąsnie bóle i niekomfortowe samopoczucie. Teraz jestem w 31 dc i od kilku dni znów mam te kłucia i skurcze w dole brzucha. Ale jak tu się starać o dzidzię kiedy to boli i się nie ma ochoty na seks. Ponoć podczas owulacji ma się największą ochotę - u mnie jakoś jest odwrotnie. Czy ktoś też tak ma? W ten sposb to nigdy nam się nie uda :((

Ja w czasie owulacji też mam bóle brzucha i mniejszą ochotę na seks. U mnie jak to mój mąż zauważył największa ochota jest tuż po miesiączce. My również planujemy dzidzie. dlatego staramy się kochać co drugi dzień. w ubiegłym miesiącu się nie udało zobaczymy jak to będzie teraz. Zapraszam na mój topik http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4116407

Gość tez miewam podobnie
raz na jakiś czas....najlepiej się wtedy wspomóc nospą i espumisanem. Niestety sa takie kobiety u których owulacja przebiega z dolegliwościami bólowymi. U mnie czasem jeszcze po owulacji ciałko żółte daje mi w kość.

Gość Lilia83
No właśnie my tez się staramy co drugi dzień z tym, ze jak się nie ma ochoty bo się odczuwa balon w brzuchu i ciągłe skurcze to jest pytanie: czy mimo wszystko zmusić się czy nic na siłę? To jest dziwne, bo natura powina to tak skonstruować, zeby sie jednak miało ochotę w tym nefralgicznym momencie. Wszystko niezgodnie z rytmem :( Poza tym to nie mam nawet pewności czy owulację w tym cyklu będę łaskawie mieć czy nie. W poprzednim cyklu owulacja była a śluzu płodnego zero. Zaczynam myśleć, że poczęcie dziecka to jest kwiestia jakiegoś wyższego cudu. Tylko dlaczego zachodzą ci, którzy wcale nie chcą i nie muszą spełniać tych wszystkich wymagań: stosunek co dwa dni, żeby plemniki lepiej dojrzały, odczekanie z uniesionymi nogami, mierzenie temperatury, obserwacja śluzu, karmienie męża rybami i cytrusami :) Poprostu zachodzą w ciążę bez żadnych starań. Może to jest klucz do całej sprawy - nie starać się. Już sama nie wiem co myśleć na ten temat.

otuż to podobno najlepiej jest o tym nie myśleć. Wiem ja też nie mogę się pogodzić z tym że jednym udaje się szybko innym nie. Myśle, że nic na siłe kochajcie wtedy kiedy macie ochotę. A ból może jak już będziesz czuła że nadejdzie owulacjia weź sobie nospe. Może zarezerwujcie więcej czasu sobie na pieszczoty żebyś mogła się podniecić i zapomnieć o bólu( sory że tak bezpośrednio piszę)

powiem że zaciekawiłaś mnie tym trzymaniem nóg w górze. Rzeczywiście powinno się odczekać chwile? Ja czasem zaraz lece do łazienki siusiu ale troche mi wypływa tych malych żołnierzyków.

Gość bierz leki rozkurczowe
to bierz no-spę i pij rumianek, a jak nie pomaga to poproś ginekologa o silniejsze leki rozkurczające, nie zaszkodzą w staraniach o dziecko, z czasem bóle powinny osłabnąć :)

Gość Lilia83
Dziękuję za rady. Nigdy nie brałam leków rozkurczowych, ponieważ nie były mi wcześniej potrzebne, ale faktycznie spróbuję :) A ztym nie myśleniem to jest tak, że nawet jak się nie myśli to podświadomie ten temat ciągle krąży z tym większym natężeniem im więcej "jednokreskowych" testów wykonalismy.

Gość asioczek86
ja też się staram o dziecko i mam bóle w podbrzuszu w czasie dni płodnych. Myślę sobie nawet, że przez takie anomalie trudniej zajść w ciążę. może te kobiety, które w czasie owulacji mają ochotę, to szybciej zajdą a takie jak my to muszą się starać i starać :(

Gość gość
przynajmniej wiecie kiedy jest owulacja :D Też tak mam tzn miałam bo aktualnie jestem w 30tc. w okolicach owulacji polecam nospe, jesli sa wzdecia do tego espumisan, przez te kilka dni. Bóle przejdą i można się zająć "robotą". to moja 3 ciąza, mam bóle owulacyjne od zawsze, 3 raz zaszłam w ciąże za pierwszym razem. Są plusy!