Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Violcia888

Tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość Violcia888

Hej niestety przerwalam tabletki antykoncepcyjne w polowie opakowania!!! okres dostalam jak to po tym bywa trzy dni po przerwaniu... w tak mnie wiecej polowie cyklu strasznie zaczely polec mnie pierci a nie dawno przez trzy dni bolaly mnie jajniki teraz vol i piersi i jajnikow przeszedl! dzis mialam dostac okres ale jego ani sladu:( czy to normalne??? czy mam sie sartwic???:( pomocy!!!

Gość powiem ci co jest źle
ale dlaczego w połowie opakowania przestałaś je brać?

Gość Violcia888
poniewaz zaczelam po nich wymiotowac bylam nie do zycia...:(

Gość natasha..
a wspolzyłas po przerwaniu w połowie cylku?

Gość Violcia888
Tak wspolzylam chodz moj chlopak mowi ze nie mam sie czym martwic ale ja nie jestem do konca pewna..:/

Gość Azura
a zabezpieczaliście się ?!?!? jak mamy rozumieć, że nie masz się czym martwić ? po odstawieniu tabletek organizm "szaleje" , czasem następuje wielokrotna w trakcie cyklu owulacja ....co oznacza większą możliwość zajścia w ciążę :/

Gość Violcia888
no stounek przerywany ale tak wspolzyjemy od poltora roku i nigdy nie bylo problemow on jest starszy i twierdzi ze nie zdazylo sie nic po czym bym mogla uwazac ze jestem w ciazy!!! a czy to mozliwe ze okres moze sie spozniac wlasnie przez to "szalenstwo" organizmu???

Gość frufru
skoro przerwałas jedno zabezpieczenie to mam nadzieję użyłas innego? bo jak nie to bój sie teraz bój. po tamtym krwawieniu Twój organizm zaczął normalny cykl owulacyjny. a po odstawieniu tabletek ogólnie organizm czasem dochodzi do siebie troszkę. tym niemniej obawiam się ze po zaledwie połówce opakowania aż tak strasznej potrzeby dochodzenia do normy nie miał. mysl kobeito mysl...

no ja nie wiem. ja bym nie ryzykowała po odstawieniu w połowie opakowania... też słyszałam o tym że organizm może oszaleć i kilkukrotnie można miec owulacje. Nie zaryzykowałabym :o kochać się bez zabezpieczenia. Plemniki nie pytają o zgodę twojego partnera czy mogą cie zapłodnić :o

Gość Violcia888
jestem zalamana poprostu:( piszcie co o tym sadzicie prosze!!!

Gość Violcia888
ale on zawsze wycofuje czlonak na chwile przed wytryskiem a nie w ostatnim momecie dopiero

no nie panikuj... ale nie zgadzaj się na takie coś już. kurcze ;/ przecież mógł się zapomnieć i nie zdąrzyć wyciągnąć :o i co wtedy ??

Gość Violcia888
nie no o to sie nie ma co bac bo on wycofuje zawsze na tak na pol minutki -minutkie przed wytryskiem i dopiero raczka doprowadzam albo on sie doprowadza to konca

Gość frufru
kotku, stosunek przerywany to NIE JEST antykoncepcja. to ruletka. używajcie żesz prezerwatyw jak słowo daję, co to one, gryzą?? i nie mów mi że chłopak nie chce bo coś tam - chyba ze ważniejsza jest dla CIebie jego wygoda niż własny spokój...

Gość frufru
nie mowiąc już o tym ze co to za przyjemośc z seksu, zastanawiac sie czy to już wychodzić, czy jeszcze trochę, czy on zdązy, o Boże, moze juz wystarczy...

Gość Violcia888
w sumie ja nie podchodze do tego a moze juz starczy itp to on namowil mnie na tabletki bo gumet nie lubie ani ja oni on ale stalo sie jak sie stalo tabletki musialam odstawic:( wiem ze to glupota wiecej juz tak nie zaryzykuje o ile nie okaze sie teraz ze juz za pozno:(

Gość Azura
no co za głupie gadanie że się gumek nie lubi....a w ciąży chcesz być ? poczekaj jeszcze kilka dni, bo opóźnienia jak najbardziej się zdarzają...a dobrze policzyłaś że powinnaś dostać okres? Od tamtego 1 dnia krwawienia z dostawienia tabletki liczymy 1 dzień cyklu. ...jeżeli nic nie nadejdzie, proponuję kupić test ciążowy.

Gość Violcia888
dobrze policzylam... no mam nadzieje ze to tylko moja panika i opuznienie

no nigdy nie wiadomo... idź do lekarza po jakieś inne tabletki , ja biore microgynon i jest spoko, mój organizm b.dobrze je toleruje

Gość Azura
do lekarza, to koniecznie, ale jak się upewnisz że nie jesteś w ciąży. Ja stosuję Yasminelle , mają jedną z najniższych dawek hormonu i podobno przepisuje się je nawet nastolatkom na bolesne miesiączki. Jednak tabletki dobiera lekarz, jeżeli tak źle znosiłaś tamte, to pewne potrzebujesz badań, aby określić co możesz stosować.... ...szkoda nerwów Volcia, jeżeli nie planujesz teraz zakładać rodziny, to po co Ci te stresy i nerwy co miesiąc...