Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olenkaaa

Jak to rozwiazac?

Polecane posty

Gość Olenkaaa

Mieszkam na stancji z druga osoba. Mamy internet z Netii. Obecnie moja wspollokatorka ma wakacje i wyjechala. Czy abonament za internet mam zaplacic sama czy ona powinna sie dolozyc tak jak zwykle?

Gość musi zaplacic
a jakbyscie obie wyjechaly to kto by zaplacil? moze mniej zaplacic za wode i prad ale za pokoj i internet powinna zaplacic mimo ze jej nie bedzie

Gość Olenkaaa
No tak, to prawda. Jakbysmy obydwie wyjechaly to nie mialby kto placic. Rachunki licznikowe zaplace sama, ale abonament za prad i gaz chyba tez powinna zaplacic wspolnie ze mna?

Gość musi zaplacic
tak wszystkie abonamenty, poza licznikowymi, ale jak jest nieuczciwa albo pazerna to mozesz miec z nia problemy

Gość Olenkaaa
No wlasnie tak cos czuje, ze bedzie afera, bo przeciez gdyby uwazala za oczywiste, ze ma dolozyc sie do abonamentow to zostawilaby kase.

A we dwie decydowałyście się na internet? Jeśli tak, to we dwie za niego płaćcie, bo byc musi. Ale prąd i gaz? Dlaczego? Gotujesz dla niej i wysyłasz? Ta opłata zależna jest od zużycia- a używasz tylko Ty. Internet, niezależnie, kto więcej korzysta, dzieliłyście po równo, i tak teraz być powinno.

Gość Olenkaaa
Co do internetu to zalozyly go wczesniejsze lokatorki, a my przejelysmy go po nich (umowa jest caly czas na tamte i konczy sie w grudniu). Jesli chodzi o prad i gaz to jest oplata zmienna za zuzycie i oplata stala w postaci abonamentu. Uwazam, ze do abonamentu powinna sie tez normalnie dolozyc, bo uiszcza sie ja czy ktos mieszka czy nie.