Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JustinJustin

Pomóżcie Mi Zepsute zęby.

Polecane posty

Gość olejek
popieram uiuiu .To bzdety ,że 13 latek np. sam pójdzie do dentysty ,zapłaci za plombę lub leczenie kanałowe.Może za komuny tak było jak nie było żadnego wyboru i darmowe plomby i i tak pacjent nie decydował .Powiem jeszcze ,że znam takich ,którzy jako dzieci mieli leczone zęby w szkole i nikt nie zważał na ból dzieciaka i do dziś mają uraz.I nie pierdaczcie ,że 14-latek to stary koń ,bo to żenada po prostu.Chyba ,że autorka sama jest zaniedbującą matką ,która swoje dzieci do dentysty same wysyła.

Gość nastolo
A ja popieram olejek ,mam 17 lat ale do dentysty zawsze chodzę z którymś z rodziców ,bo oni po prostu na tych sprawach znaja się lepiej.Zęby są b. wazne i jedna zła decyzja podjęta przez niedoświadczonego nastolatka mogłaby zepsuć uśmiech na całe zycie

Gość Własnie to jest
wyłączna wina rodziców .Powinieneś żądać od nich pomocy w tej sprawie to podstawa ,aby zęby były zdrowe .Tu chodzi o twe zdrowie .Niech wezmą pożyczkę i porządnie wylecza twoje zęby.Jak się rodzi dziecko to trzeba mysleć o konsekwencjach.

Gość ildefons x
tak ,rodzice widać mało odpowiedzialni ,chłopak nie może ponosić szkody z powodu ich finansowej nieudolności

Gość alopia mała
Co za okropność .Współczuję ci .

Gość mam pecha bo mam głupią matke
Moi rodzice nie byli biedni a matka jak byłam dzieckiem nawet pasty do zebów nie kupowała. Zacofane babsko, które powinno żyć w średniowieczu. Nigdy nie chodziła ze mną do denysty mówiła ze zęby nie są ważne. Ja płakałam i prosiłam ją żeby mi choicaż dała na dentystę to wydzierałą sie na mnie, ze jestem poje.ana! Zaczeło się od mojej nieszczęsnej 6 jak umierałam z bólu. Wtedy pierwszy i ostatni raz poszła ze mną do pani stomatolog, która powiedziała ze jak nie zaczne leczyc zebów to bedzie źle. Później dostawałam pieniądze od taty i sama chodziłam do tej dentystki w wieku 16 lat, wyleczyła mi wszystko. Matka darła ryja ze wszystkie pieniądze zaniose do gabinetu, ale miałam to w du.ie co gadała. Leczenie zajęło mi wiele miesięcy. Na studiach poszłam do pracy i złożyłam sobie jeszcze aparat na zęby. A do matki mam żal do dziś bo przez nią mam 3/4 szczęki w plombach a kilka zebów składa się prawie z samej plomby. Dodam jeszcze tylko że z moją młodszą siostrą chodzi do stomatologa prywatnie i jak zobaczyła u mnie aparat to tamtej założyła! Czy ktoś ma pojęcie jak to boli?

Gość lulalulalu
a jest ktoś z lublina kto tak doprowadził zęby do porządku?

Gość lulalulalu
Dodam że ja swoje zęby zjadłem na knadze pewnego podstarzałego birmańczyka ale za jakieś 3 lata odbiorę swoją protezę w służbie zdrowia tak więc bądzcie dobrej myśli :)

Gość tez mam ten problem
rozumiem cie w 100% gdyz mam ten sam problem... ale niestety jestem od ciebie mlodszy za 4 mies. bede miec 14lat a moje zeby sa zepsute :/ chodzi mi o górne 2 jedynki sa zepsute a prawy jak nim rusze sie ,,kiwa'' .. no nawet nie jestem zbyt ,,ladny'' ale dziwi mnie jedna rzecz byla taka sytuacja ze taki chlopak sobie zaczynal wpierdzielilem mu i przyszli jego kumple i jak mnie zobaczyli to odrazu sie wycofali potem moj kolega tez go pobil jego kumple zaczeli lac mojego ja przyszedlem to znow sie wycofali .. w sumie to jestem w miare silny jak na 1gim ale zeby odrazu uciekali ? czy to moze byc wina wlasnie moich zebów ?

Gość tez mam ten problem
Do mam pecha bo mam głupią matke .. ja wiem jak to boli .. moja matka gdy mnie urodzila miala 18 lat według mnie byla jeszcze za mloda ale nie wazne .. przez jakis czas mowila mi zebym myl zebym po jakims czasie przestala ja bylem maly i o tym nie pamietalem teraz mam zepsute :/ mam oczywiscie do niej zal.. ale i tak dla mojego mlodszego rodzenstwa (siory 9letniej i 7letniego brata) jest bardzo mila .. ostatnio gdy stalem w kuchni a ona wchodzila to mnie popchnela i prawie rozbilem glowe o szafke .. zaczolem sie na nia wydzierac ale ona cos odpowiedziala i poszla .. zawsze to samo jest .. wiele razy wyrządzała mi krzywde .. bardzo przez to cierpialem i teraz ze tak powiem mam PRZEJEBANE.. :/ mam do niej bardzo wielki zal.. i zawsze gdy cos potrzebuje oczywiscie wysluguje sie mna poniewaz jestem najstarszy a takto prawie sie do mnie nie odzywa .. ma ktos jakas rade ? prosze pomozcie .. !!

No wydaje mi się, ze najlepiej na zepsute zęby działa po prostu regularne odwiedzanie dentysty - to może nas uchronić przed sporymi problemami, które z powodu zepsutego zęba mogą wyniknąć. Tak, ze moja rada jest taka - nie bójcie się dentysty i odwiedzajcie go regularnie.

Gość alicja 25 25
Prawda jest taka ze chcecie czy nie ale duza wina jest w tym jego matki. O zęby trzeba dbac. O pierwsze zęby rowniez. Prochnica z zębow mlecznych "przenosi" się na stale. Tak drogie mamy. Dbajcie o zęby swoich dzieci bo pozniej trzeba duuuzo pieniazkow na naprawienie tego waszego błedu.

Gość giergi
a kto w wieku paru lat chetnie biega do dentysty, mimo,ze rodzice nie kaza i nawet nie mowia o myciu zebow? w domu uwazano mnie za dziwaka z powodu czestego mycia zebow - na paste bylo mnie stac, z dentysta gorzej. nfz - mam szare plomby, ktore sie trzymaja zeba, ale zab zaczal sie np. psuc od dolu. pojscie do pracy to przyplyw gotowki, ale z racji na szefa - brak ubezpieczenia i bujanie sie z ubezpieczeniem. robienie ebow - masakra. wstyd nieziemski, 5 plomb i 2 zeby usuniete. teraz czeka mnie aparat

Gość Asiaak
pocieszę Cię :) ja miala 15 zębow do zrobienia (sic!) i zostlomi na szczeście tylko 5. wime ze dla kogos to moze byc nie do przyjeci aa ale mam to w nosie. moi rodzicenie mieli pieniedzy na zeby (moja mama sama nie ma). jestem biedna studentką ale znalazlam sposob. wzielam kredyt studendzki. Tobie poradze tak: zmien przychodnie lecz po 2 zeby naraz masz 16 lat. teraz mozesz zrobiiic wszystko za free. na przod daja biale plomby za darmo. a do 18rokumasz tez kanalowki za darmo. lepiej miec szara plombe niz czarna dziure. sama mam duzo. raz jedna laska mi dogryzla, to odpowiedzialam ze Ciesze sie ze ja stac bo mnie nie i zrobilo jej sie głupio :)

Gość witamaaja
jestem studentka stomatologii ze szczecina.w ramach zajęć chętnie przyjmę kogoś .oczywiście wszystko odbywa się pod okiem doświadczonych lekarzy:)ktoś chętny.proszę tu napisać- wtedy podam dane kontaktowe.często zaglądam na ten wątek.pozdrawiam

Gość jaku
Wiem, że leczenie zębów to często spore koszta, ale nie warto tego zaniedbywać. Ja długo męczyłam się z tym problemem. Teraz, kiedy tylko mam chociaż małe uszkodzenie smaruję ząb preparatem Plomb-r, który działa jak tymczasowa plomba. Można go używać spokojnie przez kilkanaście dni, pomaga chronić uszkodzony ząb. I oczywiście od razu umawiam dentystę, bo odkładanie tego działa na niekorzyść zdrowia i portfela :/

Gość xxvictorxx
plomba 100zl kanalowe leczenie 300zl implant zeba 2700 taki pojedynczy ceny spod krakowa

Gość jurtka

ja leczę zęby w centrum stomatologii w lux medzie, mam u nich pakiet stomatologiczny dzięki temu mam stała opiekę dentysty, zęby też u nich leczyłam bo w sumie postanowiłam, że wszystko zrobie już w jednym miejscu i będę miałą z głowy, jeden lekarz więc i ta sama jakość na wszystkich zębach.