Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nałogowa masturbaczka

masturbowalam sie od piątego roku zycia

Polecane posty

i robie to nadal, co gorsza wstydze sie tego

czy to choroba czy moge to nadal robic ?

ja masturbuję się od 3 roku życia a cnotę straciłam w wieku 2 lat włożyłam sobie tam smoczek

Gość Misiek5
Najlepiej zapewne będzie gdy poznasz chłopaka i masturbację zastąpisz prawdziwym sexem. A wstydzić się niema czego. Ci co mówią że tego nie robili kłamią.

Gość i bardzo dobrze
Sądząc po tonie wypowiedzi domyślam się, że jesteś nastolatką, i nie do końca myslisz jeszcze samodzielnie i dojrzale.Powiem Tobie, że masturbacja ma same plusy: relaksuje, likwiduje czasami bole głowy i brzucha przed okresem, uczy kobietę jak czerpac przyjemność z własnego ciała, co potem baaardzo doceni Twój partner. Jest to normalna potrzeba fizjologiczna, tak jak jedzenie i spanie. Wiadomo- z niczym nie warto przesadzać i np. objadać czy masturbować 7 godzin dziennie ;). Zauważyłam, że kobiety coraz częściej rozmawiają o tym między sobą na luzie, z przymrużeniem oka. Masturbują się wszystkie osoby o zdrowym popędzie seksualnym. Osoba, która tego nie robi, moim zdaniem jest troszkę dziwakiem, który albo nie ma normalnego popędu( co źle wrózy na przyszłość jesli chodzi o udaneżycie seksualne), albo temu zaprzecza i tłumi go w sobie. Ale po co? Przecież to takie naturalne. Misiek5- > a czemu od razu zastępować seksem?? Moim zdaniem na początku warto chłopaka uczyć siebie poprzez petting, a na seks przyjdzie kiedyś i tak czas. Po co się spieszyć?