Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnnnnnnnnnnnnnn

kochać i bić

Polecane posty

Gość smutnnnnnnnnnnnnnn

Zastanawia mnie taki fakt,czy rodzice którzy ciągle katują swoje dzieci mogą jednocześnie je kochać?. Mam sąsiadke i niestety od zawsze zlysze w tym domu tylko awantury.Jak było małe to dziecko to bili to dziecko pare razy dziennie.Teraz ta dziewczyna jest duża-więc teraz tylko przemoc slowna.Dodam ze w tej rodzinie to matka jest tyranem.Tak zawsze zal mi było dziewczyny:(

Gość takci było
ci było zal aż nic z tym nie zrobiłaś:o

Gość ratunku dla storczyka
Zglosilabym do opieki spolecznej.

Gość takci było
wystarczy zadzwonic na infolinię dla bitych dzieci.Nikt matce dziecka nie odbierze od razu,ale poczuję nad sobą pilnującą rekę małpa jedna

Gość błękitny kwiatuszek
W naszym społeczeństwie panuje zasada wszyscy wiedzą - wszyscy milczą czy to z obawy, strachu, niechęci "wtrącania się". Później rośną osobniki czujące się bezkarnie...:/

Gość ona-i-on12
hmm wlasciwie to chyba mozna kochac ii bic ja w dostaje lanie jak zasuze ale to nie jest jakies katowanie tylko pare batow paskiem!! ;/

Gość ona-i-on12

Gość kijuhygt
jak zasłużysz:o bicie to nie rozwiązanie.Z mojej młodosci pamiętam,że wiele razy modliłam się żeby ojciec mi wlał niż walił kazanie o zawiedzionym zaufaniu itp.

Gość ona-i-on12
do kijuhygt ehheehh ja zawsze dostalam jak zasluzylam teraz niedostaje i zawsze chcialAM MIEC DLUGIE KAZANIA ALE NIGDY ICH NIE MIALAM BYLO ODRAZU BICIE.. NIE MOGLKAM POWIEDZIEC PRZEPRASZAM I ZE JUZ WIECEJ TEGO NIE ZROBIE ZAWSZE BYLO LANIE A POTEM OJCIEC MOWIL ZE MI SIE NALEZALO I KONIEC DOSKONALE PAMIETAM ZE CZULAM WSTYD...;/

Gość ciepły płatek śniegu
ja wolałam lanie niż kare. Tyłek poboli chwile a kara się ciągnie, dłuży, przeciąga. Zawsze dostawałam miesiąc "bez niczego" (zero tv, zakaz wychodzenia z domu lub przychodzenia do mnie koleżanek) to było chore a kazania nigdy nie miałąm bo po co dziecku coś wytłumaczyć:P

Gość kijuhygt
ja to napisałam w sensie takim,że bicie to nie jest najlepsza kara,gorsze jest takie kazanie,wzbudza jakieś poczucie winy,wstyd,zmusza do zastanowienia.Jakby mi wlał to bym pomyslała,że mam cię w dupie i mam racje i nienawidziła z całych sił:) widać mój ojciec mądrzejszy:)nigdy mnie nikt nie uderzył

Gość kijuhygt
ciepły płatek śniegu----wiesz,ale bicie przez rodzica chyba bardzo jednak upokarza młodego człowieka.I wiesz,bicie rodzi bicie.Jak byś dostawała pewnie kiedys uderzyłabyś swoje dziecko.Schemat lubi się powtarzać

Gość ciepły płatek śniegu
Ale ja dostawałam lanie, nie raz ręką, pare razy paskiem, nie obeszło się też kilka razy od szarpania za włosy. Nic sobie z bicia nie robiłam traktowałam to bardziej jako bezsilność rodziców. Wstydu się nie najadłam a upokażające było dla mnie tylko to jak raz dostałam po twarzy ale nie słusznie i następnego dnia zostałam przeproszona. Z wiekiem rodzice zaczeli mi dawać kary i dlatego tęskniłam za biciem. Jestem teraz w ciązy i nigdy na nikogo ręki nie podniosłam mam swój rozum i wiem że błęów wychowawczych rodziców nie popełnie jestem spokojną osobą

Gość buahahahahahahahahahahahaha
Prawda jest taka, że kiedyś ludzie bili swoje dzieci i dzieci te WYROSŁY NA LUDZI. A modne ostatnio bezstresowe wychowanie prowadzi tylko to wzrostu agresji i przemocy wśród dzieci/młodzieży - słynne "róbta co chceta". Nic tylko pogratulować.

Gość kijuhygt
a nie można stresowo a bez bicia???

mi się nóż w kieszeni otwiera jak czytam opinie, że wychowywać bez bicia to znaczy \"bezstresowo\". ech...

Gość on-i-ona12
no jak wlasnie zasluzylam np. jedynka w szkole albo 2-ja nie czesto ale zdazalo sie.. moze dzieki biciu rodzice wochowaja mnie do dobra osobe teraz juz prawie nie dostaje a mam 17 lat! ;)

Gość pokiuhyedazwsdcf
kpiouhykjmh